Als liefhebber van zoete fruitsoorten als blauwe bessen, aardbeien, bramen en frambozen is dit dé tijd van het jaar om van deze heerlijkheden te genieten. Je kunt ze direct vers uit het doosje opeten, al kun je er uiteraard ook voor kiezen om ze te verwerken in een recept. Wat dacht je bijvoorbeeld van het nagerecht? Om je te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we 27 nagerechten met bramen en frambozen voor je verzameld.

Nagerechten met bramen en frambozen: 27 recepten op een rij

Het maken van deze heerlijke nagerechten met bramen en frambozen kun je doen met het fruit wat je in de supermarkt of bij de groenteboer koopt. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf een bramen- of frambozenstruik in de tuin te zetten. Zowel de braam als de framboos is een onderhoudsvriendelijke plant waar je al vrij snel van kunt genieten.
Mocht je wat inspiratie nodig hebben wat betreft het verwerken van bramen en frambozen, hebben we hieronder 27 nagerechten met bramen en frambozen op een rij gezet. Zo kun jij voor jezelf bepalen wat je met jouw oogst gaat doen.

1. Cakerol met frambozen

Cakerol met frambozen
Dit eerste recept komt van Francesca Kookt. Zij laat zien hoe je met frambozen deze heerlijke cakerol zelf kunt maken. Door de Griekse yoghurt bovenop de cakerol wordt het een fris geheel, waar u op zonnige zomerdagen zeker van gaat genieten!
Benieuwd geworden? Je kunt het recept hier vinden.

2. Frambozencake met citroen

Frambozen citroen cake
Dat frambozen goed verwerkt kunnen worden in een cake, laat Sabine van Oh My Foodness zien met dit nagerecht. Door de zoete smaak van de framboos te combineren met de frisse smaak van citroen, zijn we ervan overtuigd dat deze cake veel harten voor zich gaat winnen.
Wil je deze cake zelf maken? Je vindt hier het recept.

3. Pannenkoeken met maanzaad

Citroen maanzaad pancakes
Dit recept van Jessica van Eat.Run.Love is misschien niet het meest voor de hand liggende in deze lijst met nagerechten met bramen en frambozen. Echter zijn wij van mening dat pannenkoeken ook prima als nagerecht kunnen dienen! Jessica voegt in dit recept maanzaad en citroensap toe aan het beslag. Ben jij al net zo benieuwd als wij zijn?
Deze bijzondere pannenkoeken vind je hier.

4. Bramentaart

Bramentaart
Ben jij dol op taart?
Dat komt goed uit! Pauline van Uit Paulines Keuken laat met dit recept zien dat bramen prima te verwerken zijn in een heerlijke taart. Het recept is oorspronkelijk een kersentaart. Gelukkig kun je de kersen eenvoudig vervangen door bramen. Zo krijgt de taart ineens een heel andere draai.
Pauline's recept voor de bramentaart kun je hier vinden.

5. Een taart van ijs

IJstaart met framboos
Dat je een taart van deeg kunt maken, weten we allemaal. Maar wist jij dat je ook een taart van ijs kunt maken?
Francesca van Francesca Kookt laat zien dat je eenvoudigweg zelf ijs kunt maken. En niet alleen dat, je kunt met dit ijs ook deze rijkgevulde taart maken. Zij heeft frambozen gebruikt in dit recept, al kun je hier natuurlijk ook bramen voor gebruiken.
Het recept voor de ijstaart vind je door hier te klikken.

6. Een cheesecake zonder kaas

Vegan 'cheese'cake met bramen
Cheesecake is de laatste jaren onverminderd populair. Het is dan ook niet gek dat we een cheesecake op hebben genomen in deze lijst met nagerechten met bramen en frambozen. Al is dit niet zomaar een cheesecake…
Deze cheesecake van De Groene Meisjes is namelijk geheel veganistisch. Er wordt geen echte kaas gebruikt, maar vervangende ingrediënten. Van deze taart kan werkelijk iedereen smullen.
Hier lees je meer over deze cheesecake.

7. Zelfgemaakte ijsjes

IJsjes met zomerfruit
Wanneer je na het diner liever van een waterijsje geniet, is dit recept van Lekker en Simpel een absolute aanrader. Sofie en Jorrit laten zien hoe jij eenvoudig zelf waterijsjes kunt maken met bramen en frambozen. Je hebt slechts wat vers fruit, siroop en water nodig.
Wil je weten wat de stappen zijn? Je vindt het recept hier.

8. Taartjes met frambozen

Bladerdeegtaartje met framboos
Wederom een prachtig nagerecht met frambozen. Deze keer is het Brenda van Brenda Kookt die met deze fruitsoort aan de slag gaat. Zij maakt met slechts een paar ingrediënten deze eenvoudige bladerdeegtaartjes. Perfect voor wanneer er onverwacht bezoek op de stoep staat en je toch iets lekkers wilt serveren.
Hoe je deze taartjes kunt maken, lees je hier.

9. De combinatie bramen en rabarber

Matcha yoghurt met rabarber-bramen puree
Simone van Simone's Kitchen heeft met dit recept een combinatie die wij niet zo snel hadden verwacht: bramen met rabarber. Deze twee ingrediënten gebruikt ze in een puree die weer gecombineerd wordt met matcha yoghurt. Een gezond, doch heerlijk nagerecht.
Dit bijzondere nagerecht kun je hier vinden.

10. Frambozen met brownies…

Brownies met witte chocolade en frambozen
Frambozen zijn perfect te combineren met chocolade. Dat moet Iris van Ik Ben Iris Niet ook geweten hebben, want zij maakte deze brownies met frambozen én witte chocolade. Heel gezond is dit nagerecht niet, maar dat betekent niet dat je er niet van kunt genieten. Wij zijn fan!
Deze brownies zelf maken? Hier vind je het recept.

11. … maar dan veganistisch en glutenvrij

Vegan glutenvrije brownies met framboos
Wil je genieten van brownies, maar zoek je liever een iets gezondere variant de degene hierboven?
Dan biedt dit brownierecept van De Groene Meisjes uitkomst. Merel laat met dit nagerecht zien dat brownies namelijk prima veganistisch én glutenvrij kunnen zijn. Zo zie je maar dat je zelfs met een klassiek recept als dit veel verschillende mogelijkheden hebt.
Het veganistische en glutenvrije recept kun je hier terugvinden.

12. Een roze soufflé

Frambozensouffle
Tijd voor het volgende recept in dit artikel vol nagerechten met bramen en frambozen. Deze keer is de frambozensoufflé van Chicks Love Food aan de beurt. De basis van dit recept is witte chocolade, maar door de frambozen kleurt de soufflé lichtroze. Niet alleen heerlijk om te eten, het is ook nog een plaatje om te zien!
Deze roze soufflé van Elise en Nina kun je hier bekijken.

13. Granita van frambozen

Frambozen granita
Dit nagerecht is speciaal voor de liefhebber van Italiaans ijs. Sabine van Oh My Foodness laat zien dat je met slechts vier ingrediënten deze heerlijke frambozen granita zelf kunt maken. Verfrissend voor de warme dagen en ook nog eens heerlijk van smaak.
Hoe je deze granita zelf kunt maken, lees je hier.

14. Geroosterd fruit

Yoghurt met geroosterd fruit
Fruit door de yoghurt mengen is een combinatie die we al ontzettend lang kennen. Echter kun je dit nagerecht wat spannender maken door het fruit eerst te roosteren voordat je het door de yoghurt roert. Pauline van Uit Pauline's Keuken laat zien hoe je dit kunt doen.
Meer weten? Lees hier het volledige recept.

15. Chocoladetaart

Chocoladetaart met bramen
Voor de echte chocaholic is dit nagerecht een ware droom. Simone van Simone's Kitchen heeft deze chocoladetaart gemaakt, waarbij er bovenop verse bramen worden gebruikt. Het is geen eenvoudig nagerecht, al zal het wel de show stelen wanneer je gasten over de vloer hebt. Het is zeker de moeite waard om te proberen!
Deze prachtige taart vind je hier.

16. Een klassieker

Panna cotta met rood fruit
Hou je van klassieke nagerechten?
Dan scoort deze panna cotta met rood fruit ongetwijfeld punten. Sofie en Jorrit van Lekker en Simpel tonen hoe eenvoudig het is om zelf een panna cotta op tafel te zetten. Gecombineerd met rood fruit zoals bramen en frambozen weet je zeker dat je altijd goed zit.
Wil je weten hoe je dit nagerecht zelf maakt? Het recept vind je hier.

17. Crumble met bramen

Bramen crumble
Wij zijn dol op apple crumble, maar na het zien van dit recept van Chicks Love Food zijn we om. Een crumble kun je namelijk ook perfect maken met bramen. Het kruimelige deeg matcht goed bij de volle smaak van de bramen. Heerlijk!
Hoe je deze crumble maakt, kun je hier vinden.

18. Snoepjes van frozen yoghurt

Frozen yoghurt snoepjes met framboos
Dit recept in de lijst van nagerechten met bramen en frambozen is er een die hapklaar is. Reny van Mind Your Feed laat zien dat je deze frozen yoghurt snoepjes eenvoudig zelf kunt maken. Je hebt in een handomdraai een heerlijk en verfrissend hapklaar nagerecht gecreëerd.
Hier vind je het recept van deze snoepjes.

19. Nog meer chocola

Chocolade custard met bramen
Het mag ondertussen duidelijk zijn dat bramen, frambozen en chocolade een winnende combinatie. Dat laat Francesca van Francesca Kookt zien met deze chocolade custard uit de oven. In dit recept heeft zij namelijk bramen verwerkt, wat het gerecht wat ons betreft helemaal afmaakt.
Het recept van deze chocolade custard vind je hier.

20. Een verrassing van chocolate chip cookies

Chocolate chip surprise
Dit nagerecht van Simone's Kitchen is perfect voor iedereen die dol is op chocolate chip cookies. Simone combineert deze koekjes met slagroom, advocaat en bramen. Zo krijg je een verrassend toetje waarin verschillende smaken samengevoegd worden. Het zal je verrassen hoe goed dit smaakt!
Je vindt het recept hier.

21. Semifreddo met witte chocolade en rood fruit

Semifreddo met blauwe bessen en frambozen
Een semifreddo is wederom een Italiaanse klassieker waar je niet vaak mee de mist in kunt gaan. Reny van Mind Your Feed laat deze heerlijke semifreddo van witte chocolade zien, waar een hoop fruitsoorten zoals frambozen in verwerkt zitten. Ideaal voor een grote groep, maar ook eenvoudig op te delen in kleine porties.
Het recept van de semifreddo kun je hier vinden.

22. Chocolademousse met limoncello

Witte chocolademousse met Limoncello en framboos
Daphne van Foodinista deelt met dit recept een snelle witte chocolademousse waarin zij limoncello heeft verwerkt. De frisse smaak van de drank werkt goed in combinatie met de witte chocolade en de verse frambozen bovenop. Een nagerecht maken hoeft, zoals je ziet, helemaal niet moeilijk te zijn.
Het recept van de witte chocolademousse vind je hier.
Let op: Het recept van deze witte chocolademousse is door de limoncello 18+.

23. De warme smaak van appel

Appel-bramentaart
De klassieke appeltaart kennen we al een eeuwigheid. Om hier een andere draai aan te geven, kwamen Nina en Elise van Chicks Love Food met het idee om een appel-bramentaart te maken. Zo wordt het recept een stuk meer zomers en kun je de twee taarten met elkaar afwisselen. Dat is een absolute aanrader, want deze taart is érg lekker.
Hier lees je het recept van de appel-bramentaart.

24. Genieten van schuim

Meringues met frambozen
Ben jij net zo dol op meringue als wij zijn?
Grote kans dat jij dit nagerecht van Made By Ellen er dan ook héél goed uit vindt zien. De rode kleur van de frambozen steekt mooi af tegen de spierwitte kleur van de meringue. Een nagerecht om dol op te zijn!
Hoe je de meringue zelf kunt maken, lees je hier.

25. Bananenijs van eigen hand

Bananenijs met frambozensaus
Het volgende recept is volledig veganistisch én glutenvrij. Dat is goed nieuws en het maakt dit bananenijs misschien wel nóg een beetje lekkerder. Suzanne van Puur Suzanne laat zien hoe je het bananenijs goed kunt combineren met een saus van framboos. Heerlijk, al die fruitsoorten zo bij elkaar.
Hier vind je een stap voor stap uitleg van het bananenijs.

26. Voor de kleine genieter

Kokoshapjes met framboos
Vind jij nagerechten heerlijk, maar ben je op zoek naar een recept voor kleinere hapjes?
Wellicht dat de kokoshapjes met framboos van Brenda Kookt geschikt zijn voor jou. Dit nagerecht is er één die in hapklare stukjes komt, waardoor je niet snel te veel eet. Tenzij je er natuurlijk vijf achter elkaar opeet…
De uitleg van de kokoshapje kun je hier terugvinden.

27. Een plaatje om te zien

Plaattaart met frambozen
Dit laatste recept in de lijst vol nagerechten met bramen en frambozen is een plaatje om te zien. Letterlijk! Deze plaattaart van Chicks Love Food ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook nog eens heerlijk van smaak. De verse frambozen gecombineerd met mascarpone en bladerdeeg… Moeten we nog meer zeggen?
Hier wordt uitgelegd hoe je deze prachtige taart zelf kunt maken.

Welke nagerechten met bramen en frambozen zijn jouw favoriet? 
Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. Wij kunnen namelijk echt niet kiezen…