Waarschijnlijk kijk jij het hele jaar uit naar je vakantie. Aan het einde van de zomer heb je vast al een idee van wat de volgende bestemming gaat worden, en als je eenmaal geboekt hebt, kan het aftellen beginnen. Nu kun je je vakantie bijzonder maken door naar een verre uithoek van de wereld te gaan, maar het kan ook wat minder extreem. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit tal van bijzondere vakantiehuisjes in de natuur. Dit kan zowel dicht bij huis als aan de andere kant van de wereld. Jij zult je ongetwijfeld helemaal thuis voelen in het vakantiehuisje van jouw keuze.

20 bijzondere vakantiehuisjes in de natuur

Het ene vakantiehuis is het andere vakantiehuis niet. Ze verschillen vaak qua oppervlak en locatie, maar er zijn altijd wel een aantal dingen die bij alle vakantiehuizen gelijk zijn. Ze zijn vaak vierkant of rechthoekig, hebben een schuin dak en ramen en deuren. Met andere woorden: ze lijken gewoon op huizen. De volgende 20 bijzondere vakantiehuisjes in de natuur bewijzen echter dat het ook anders kan, want sommige van deze voorbeelden lijken allerminst op huizen.

1. De accordeon

De-accordeon

Dit prachtige huis staat in Zweden en heet de accordeon. Het huis heeft deze naam te danken aan het feit dat het woonoppervlak vergroot en verkleind kan worden door het binnenste gedeelte aan de linkerkant van het huis in- en uit te schuiven. Van een knus huis tot een wat groter huis; in Zweden kan het allemaal!

2. Onder de sterrenhemel

Glazen-iglo

In Nederland sneeuwt het niet zo vaak, en als het dan wel sneeuwt, sneeuwt het zeker niet genoeg om een iglo te bouwen. Slapen als een echte eskimo gaat in Nederland dus ook niet op. In Finland kan dit wel. Weliswaar niet in een iglo gemaakt van sneeuw, maar in een iglo van glas. Dat is extra leuk, want dan kun je ook nog naar de Finse sterrenhemel kijken!

3. Aan het meer

Huis-bij-meer
(Bron)
Dit bijzondere vakantiehuisje staat in Italië. Als je hier logeert, kun je meteen als je uit bed komt genieten van een boottochtje op het meer, om vervolgens heerlijk te ontbijten op de veranda en te genieten van het prachtige uitzicht.

4. Niemand te bekennen

Verlaten-huis

Als je echt even quality time met je vriend of vriendin, man of vrouw of je kinderen wilt, dan is het de hoogste tijd om vliegtickets te boeken naar IJsland. In dit bijzondere vakantiehuisje zul je namelijk niet gestoord worden door anderen. De kans bestaat zelfs dat je gedurende de vakantie bijna niemand tegenkomt. Hier kun je dus even alle remmen los gooien en alles doen wat je maar wilt.

5. Op een open plek in het bos

Sprookjeshuis
(Bron)
Je zult het niet verwachten, maar dit prachtige vakantiehuisje staat in de staat New York. Je kunt je hier als je wilt even heerlijk terugtrekken om bij te komen van alle indrukken die je hebt opgedaan tijdens een tripje naar New York City, en om heerlijk te genieten van de natuur in de rest van de staat.

6. Natte voeten

Bijzonder-vakantiehuis-in-meer

Vaak is water in je huisje niet helemaal de bedoeling, maar dit boothuis is juist in het water van een Duits meer gebouwd. Het is dan ook geen enkel probleem als het water wat hoger komt te staan. Natuurlijk moet je wel rekening houden met het water bij het achterlaten van je spullen, want deze kunnen vaak niet zo goed tegen het water als het hout van dit huisje.

7. Pipo de clown

Pipowagen
(Bron)
Hoe kan het ook anders, dit kleurrijke vakantiehuisje staat in Nederland. Je kunt hier leven zoals Pipo de Clown dat altijd heeft gedaan en vooral bij de kinderen zal een vakantie in dit vakantiehuisje een hit zijn. Ze kunnen lekker de beest uithangen en grappen en grollen zoals een echte clown.

8. Een uitzicht om van te dromen

Huis-op-bergtop
(Bron)

Ben je al wel eens in Slovenië geweest? Een van de bijzondere vakantiehuisjes in de natuur staat namelijk in dit land en het is niet het minste huisje. Zo te zien heb je er ontzettend veel ruimte, maar je hebt niet te vergeten ook een schitterend uitzicht. In het donker is het al adembenemend, dus wij kunnen ons alleen maar voorstellen hoe overweldigend het in het zonlicht zal zijn.

9. Bestaat buitenaards leven dan toch?

Ufo
(Bron)
Wat vindt je van deze hotelkamer van het Treehotel Harads in Zweden? Midden in de prachtige Zweedse natuur kun je hier helemaal tot rust komen. Op het eerste gezicht lijkt het zo een achtergelaten ruimteschip dat is omgebouwd tot hotelkamer, maar we weten natuurlijk wel beter. Of zou het dan toch…?

10. Kamperen 2.0

Grote-tent
(Bron)
Veel mensen verkiezen een tent boven een vakantiehuisje of hotel, om zo weer even helemaal één te worden met de natuur en back to basics te gaan. Het grootste gedeelte van de tijd leef je dan ook buiten in de vrije natuur. Zo ook in deze bijzondere tent in het Verenigd Koninkrijk. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van al het moois om je heen.

11. On top of the world

Huis-op-bergtop-1

Hou jij van bergbeklimmen? Dan is dit bijzondere vakantiehuisje echt iets voor jou. Je zult namelijk niet zo één, twee, drie op de plek van bestemming arriveren als je je vakantie hier door gaat brengen. De reis is waarschijnlijk dus al een avontuur op zich, met als beloning een prachtig uitzicht.

12. Ter land, ter zee…

Kampeervlot
(Bron)
In België vonden we dit bijzondere vakantiehuisje, of beter gezegd: deze vakantieboot. Een vakantie aan het water is in dit vakantiehuisje een feit. Uren zwemmen of met een boek op een luchtbed weg dobberen is hier waarschijnlijk aan de orde van de dag. Ontzettend leuk voor kinderen, maar volwassenen zullen zich hier waarschijnlijk ook weer even helemaal kind voelen. En dat is toch waar het tijdens een vakantie om gaat!

13. … En in de lucht!

Boomhut-1
(Bron)
Ben je niet zo'n waterrat, maar hou je wel van grote hoogtes, dan is dit bijzondere vakantiehuisje een echte aanrader. Je zult er namelijk uren voor in een vliegtuig moeten zitten, want dit huisje is gelegen in Colombia. Daarnaast zul je ook hoog boven de grond slapen. Tijdens een vakantie in dit huisje heb je dus even niet zo veel vaste grond onder je voeten.

14. Als je geen genoeg kunt krijgen van de bergen

Berghut-1

In Canada is dit bijzondere vakantiehuisje te vinden. Ook dit huisje ligt verborgen in de bergen. Je zult hier dus ongetwijfeld lange wandelingen over steile bergpaden kunnen maken. Het lijkt er wel op dat je voldoende eten mee moet nemen, want wij vermoeden dat de dichtstbijzijnde supermarkt best een eindje weg zal zijn.

15. Zo vrij als een vogel

Huis-op-bergtop-2

Het volgende bijzondere vakantiehuisje is voor de echte daredevil. Zie jij jezelf al staan?
Je hebt niet alleen een prachtig uitzicht, maar je zult je ook zo vrij als een vogel voelen. Als je geen hoogtevrees hebt tenminste, want in dat geval zal dit eerder aanvoelen als een nachtmerrie dan als het ideale vakantiehuis. Hoewel je hier niet veel kanten op kunt, twijfelen wij er niet aan dat je hier een onvergetelijke vakantie zult hebben. Het uitzicht zal namelijk nooit gaan vervelen.

16. Daar boven op de berg…

Berghut
(Bron)
Dit kleine vakantiehuisje is te vinden in Kroatië en staat midden op een bergrots. Voor een echte bergbeklimmer is dit waarschijnlijk dus een ware droom. Even helemaal tot rust komen na je klim, een nachtje slapen in dit vakantiehuisje en vervolgens weer verder klimmen om de top van de berg te bereiken… Wat wil je nog meer?

17. Bomen knuffelen

Boomhut
(Bron)
Om écht helemaal één te worden met de natuur is dit bijzondere vakantiehuisje een uitstekende keuze. Het huisje is namelijk rondom de stam van een boom gebouwd, dus je kunt op ieder uur van de dag even met de boom knuffelen en de natuurliefhebber in jezelf naar boven halen. Je kunt hier niet om de natuur heen en de kans dat je terug komt met groene vingers is eigenlijk onvermijdelijk.

18. Nog meer buitenaards leven

Huisje-in-vorm-van-ruimteschip
(Bron)
Ook in Texas lijkt buitenaards leven te zijn neergestreken, want ook dit lijkt wel een UFO. Gelukkig is het dat niet; dit kunstwerk is een verlaten vakantiehuisje midden in een graanveld. Het is zeker de moeite waard om hier te stoppen als je een road trip door de Verenigde Staten aan het maken bent.

19. Een klein paleis

Vakantiehuis-in-Italië
(Bron)
Iets dichter bij huis is dit paleisje te vinden. Op het terrein van een prachtig Italiaans landgoed kun je je tegoed doen aan lekker Italiaans eten en Italiaanse wijnen. Na het eten kun je vervolgens even lekker uitbuiken op het terrein van het landgoed, maar je kunt ook een fijne wandeling maken in een van de nabijgelegen dorpjes.
Als de vakantie weer voorbij is en jij er als een echte Bourgondiër maximaal van hebt genoten, keer je ongetwijfeld met de lekkerste recepten huiswaarts. Dan kan het thuisfront ook nog meeprofiteren.

20. Rond is niet vierkant

Rond-huis

Ben jij ook zo benieuwd hoe dit huisje er van binnen uit ziet? Wij in ieder geval wel! Ronde huizen komen over het algemeen al niet vaak voor, maar vakantiehuizen die de vorm hebben van een halve cirkel hebben wij zelfs nog nooit gezien. Om deze reden mag dit vakantiehuis dan ook absoluut niet ontbreken in deze lijst met bijzondere vakantiehuisjes in de natuur.

De meeste huizen voldoen wel aan het idee dat de meeste mensen hebben van een vakantiehuis, maar de bijzondere vakantiehuisjes in de natuur die in deze lijst staan, laten zien dat het ook anders kan. Over de hele wereld verspreid zijn verschillende bijzondere vakantiehuisjes te vinden die je vakantie nog onvergetelijker maken dan deze sowieso al zou zijn.
De huisjes zien er niet alleen bijzonder uit, maar zijn vaak ook nog eens gelegen in de prachtige natuur, waardoor je helemaal tot rust kunt komen en even kunt ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven. Laat de voorpret van het uitzoeken van je bijzondere vakantiehuisje in de natuur maar beginnen!
Heb jij ook weleens overnacht in een bijzonder vakantiehuisje? En wat maakte dat vakantiehuisje dan zo bijzonder?
Laat het ons weten in een reactie!