Felle kleuren, drukke prints en glimmende spullen zijn de kernwoorden voor een bohemian interieur. Bohemian betekent – uit het Frans vertaald – ‘niet-burgerlijk'. En daar kunnen wij wel inkomen, want een bohemian interieur is namelijk alles behalve alledaags of doorsnee. Van de felle kleuren en de drukke prints moet je houden. En wij houden ervan! Daarom vertellen we je in dit artikel wat precies de kenmerken van een bohemian interieur zijn én laten we je 14 prachtige, inspirerende bohemian interieurs zien.

Een bohemian interieur

Bohemian stijl slaapkamer
(Bron)

Elke interieurstijl heeft zijn eigen kenmerken. Een landelijke woonstijl herken je aan het gebruik van veel natuurlijke materialen en veel accessoires. Een industrieel interieur kenmerkt zich juist weer door het gebruik van ruwe materialen en een wat meer sobere inrichting. Zo zijn er voor elke woonstijl materialen, kleuren en vormen waaraan je deze kunt herkennen.
En dus heeft ook de bohemian woonstijl zijn eigen kenmerken. Een woning die is ingericht volgens de bohemian woonstijl kun je herkennen aan:

  • Drukke prints met veelal een Marokkaans of Oosters tintje
  • Opvallende kleuren en ‘specerijkleuren'
  • Kleurcombinaties die je normaal gesproken niet ziet, zoals rood en roze
  • Vintage of zelfgemaakte meubels en accessoires

Eigenlijk kan bijna alles in een bohemian interieur. Je ziet in deze woonstijl vaak verrassende combinaties van kleuren en prints terug. En hoewel je die combinaties in eerste instantie misschien niet zou verwachten, zul je zien dat het binnen een bohemian interieur vaak toch erg mooi is. Woningen die volgens deze woonstijl zijn ingericht stralen vaak een soort vakantiegevoel uit. Zo lijkt het dus alsof je elke dag op vakantie bent in je eigen huis, hoe fijn is dat?!
Qua kleur kun je bijvoorbeeld denken aan diepe en intense kleuren als donkergroen en aubergine-paars. Maar ook felle kleuren als turquoise en roze passen in een bohemian interieur. Ook aardse kleuren als beige, roest of zandkleur zie je vaak terugkomen in woningen met een bohemian interieur. En tot slot worden vaak ook gouden of zilveren accessoires toegevoegd voor wat glitter and glamour.
Groen is overigens ook een must in een bohemian interieur. Een paar leuke cactussen of andere mooie kamerplanten passen perfect binnen deze woonstijl.

14x de mooiste bohemian interieurs

Je denkt waarschijnlijk al snel dat een huis met een bohemian inrichting erg druk zal zijn, vanwege de vele prints en kleuren. Toch hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Dat een bohemian interieur mooi is en ook rustig kan zijn, bewijzen de volgende 14 inspirerende foto's. Na het zien hiervan ben jij waarschijnlijk ook fan van de bohemian woonstijl!

1. Kleurrijk en zacht

Bohemian woonkamer
(Bron)

Als je denkt aan gebruik van veel verschillende kleuren, materialen en prints in je huis verwacht je al gauw dat het een drukke bedoening zal worden. Toch laat deze foto zien dat dat niet per se zo hoeft te zijn. Ondanks dat je verschillende kleuren en prints ziet, ziet de woning er niet té druk uit. De toevoeging van pasteltinten zorgt ervoor dat de woning er rustig en zacht uitziet.
Ook de fluffy kussentjes, dekens en het fluffy krukje geven het geheel een zachte uitstraling.

2. In Oosterse sferen

Bohemian balkon

Wauw, in deze tuin waan je je echt in een Oosters paradijs! Op deze loungebanken kun je heerlijk wegzakken in de kussens terwijl je geniet van de zon en een lekker drankje.
Ook de gave lampen met mozaïekstukjes dragen bij aan de Oosterse sfeer in deze tuin. En de theepotten op tafel maken het helemaal af. Je ziet hier de verschillende kenmerken van een bohemian interieur helemaal terug: verschillende kleuren, prints en glimmende materialen. Wij zouden wel zo'n stukje Oosters paradijs in onze tuin willen hebben!

3. Bohemian in een modern jasje

Bohemian interieur
(Bron)

Dat je jezelf bij het inrichten van je woning niet aan bepaalde regels hoeft te houden, of precies de kenmerken van een bepaalde woonstijl moet volgen, bewijst bovenstaande afbeelding. De bohemian woonstijl is hier gemixt met moderne elementen. De kast die je ziet zou bijvoorbeeld ook goed passen in een industrieel interieur. En de lamp zou prima in een woning met een landelijk interieur kunnen hangen. Toch passen al deze elementen goed bij elkaar en zorgen ze voor een rustige, stijlvolle uitstraling van deze woonkamer. Je ziet ook dat de verschillende kleuren die zijn gebruikt terugkomen in verschillende elementen. Zo komt het groen van de bank terug in het boek op tafel, en de aubergine kleur van het kleed komt terug in het kussen rechts op de bank.
Hier is goed gematcht!

4. Een schilderij

Turquoise interieur
(Bron)

De woonkamer op deze afbeelding lijkt wel rechtstreeks van een schilderij te komen. De vintage kast en stoelen zijn erg mooi en passen ook helemaal binnen de bohemian woonstijl.
De kleuren die gebruikt zijn voor deze woonkamer zijn neutrale, natuurlijke kleuren. De kast, stoelen en de kussens zorgen echter voor wat felle kleuren. En kijk eens naar de poef links op de foto. Het printje dat daarop staat is Oosters! In dit interieur is zelfs aan de kleinste dingen gedacht.

5. Fleur je interieur op met kleur

Gekleurd interieur
(Bron)

De basiskleuren voor het interieur op bovenstaande afbeelding zijn grijs en zwart. Dankzij het gebruik van verschillende kleuren in de accessoires wordt het interieur echter helemaal opgefleurd. Hoewel er verschillende kleuren gebruikt worden, oogt het interieur nog altijd rustig. Ben je wel fan van de bohemian woonstijl, maar vind je het soms wat druk ogen? Dan zou je het dus aan kunnen pakken zoals op bovenstaande afbeelding. Kies voor één of meerdere, rustige basiskleuren en voeg daar met accessoires kleur aan toe. Je interieur krijgt zo wel de bohemian uitstraling, maar het wordt niet te druk.

6. Bohemian slaapkamer

Bohemian slaapkamer
(Bron)

Wauw… wie zou er niet heerlijk willen luieren op het bed in deze prachtige kamer?! Deze kamer straalt rust uit en hier zul je dus waarschijnlijk ook goed tot rust kunnen komen. Bovendien is dit bed erg bijzonder, zulke bedden zie je niet vaak. Het gebruik van wit als basiskleur zorgt ervoor dat de hele kamer er rustig uitziet. Door de vrolijke kussens wordt er kleur toegevoegd aan de slaapkamer zonder dat het geheel te druk wordt. Ook de houten accessoires vinden wij erg mooi. De styling van deze slaapkamer is geslaagd, als je het ons vraagt!

7. Bohemian tuin

Bohemian tuin
(Bron)

Dit vrolijke plekje in de tuin ziet er erg gezellig en zomers uit. De felle kleurtjes zorgen al snel voor een zomers gevoel. Ook de Oosterse printjes op de kussens dragen bij aan een warme sfeer.
Wij zouden hier wel lekker willen luieren op een warme zomeravond!

8. Wit en vrolijke kleurtjes

Vrolijke kussens
(Bron)

Bij deze woning met bohemian inrichting is gekozen voor wit als basiskleur. Het mooie daarvan is dat je met wit eigenlijk alle andere kleuren kunt combineren. En door de witte basiskleur blijft het interieur toch rustig. Hier is op een leuke manier kleur aangebracht met de verschillende accessoires. De woning krijgt hierdoor een vrolijke uitstraling. Als je naar deze foto kijkt krijg je spontaan een vakantiegevoel!

9. Een bohemian keuken

Bohemian keuken
(Bron)

De woonkamers voeren toch wel de boventoon in dit rijtje met bohemian interieurs. Maar dat je elementen van deze woonstijl ook prima kan toepassen op andere ruimtes in huis, bewijst bovenstaande foto. De keuken heeft hier een bohemian, exotisch tintje gekregen. De vrolijke kleuren van de stoelen en de lamp zorgen ervoor dat je bijna het gevoel krijgt dat je hier in de keuken staat van een huisje op een tropisch eiland!

10. Bohemian en rustgevend

Minimalistisch bohemian

Dat een bohemian interieur helemaal niet druk en schreeuwerig hoeft te zijn, zagen we al eerder. En ook deze foto bewijst dat maar weer eens. Deze woonkamer straalt rust uit, terwijl er wel verschillende kleuren en prints zijn gebruikt in het interieur. De verschillende elementen zijn op een perfecte manier gecombineerd, waardoor het totaalplaatje niet te druk wordt. Wij vinden deze woonkamer erg gaaf!

11. Een bohemian badkamer

Bohemian badkamer

Dit is echt een badkamer om van te dromen… De hele badkamer is ingericht volgens de bohemian woonstijl en de badkamer straalt echt iets Oosters uit. De lampen en de wanddecoratie zorgen ervoor dat je je hier eventjes op vakantie waant wanneer je in bad zit. En over het bad gesproken… hoe mooi is dit bad? Wij zouden in elk geval niet uit bad weg te slaan zijn als we zo'n badkamer hadden!

12. Natuurkleuren

Bohemian bruin
(Bron)

Op bovenstaande afbeelding is gebruik gemaakt van natuurkleuren voor de bohemian inrichting. De felle kleuren zijn hier achterwege gelaten. Wel zien we verschillende printjes terugkomen.
Als je geen fan bent van felle kleuren, kun je de bohemian woonstijl dus ook op deze manier toepassen op je woning. De natuurkleuren geven je woning automatisch een rustgevende uitstraling.

13. Vintage & bohemian

Bohemian stijl
(Bron)

In deze woonkamer zijn elementen van de bohemian woonstijl gecombineerd met elementen uit andere woonstijlen. Zo past de bank bijvoorbeeld erg goed in een vintage interieur, en de lamp kan prima staan in een woning met een industrieel interieur. Deze foto bewijst maar weer eens dat je ook aan een bohemian inrichting helemaal je eigen draai kunt geven.

14. Een Oosters zithoekje

Oosters zitje
(Bron)

Ondanks dat er weinig kleur is gebruikt bij de inrichting van deze zithoek, past hij toch helemaal binnen de bohemian woonstijl. De prachtige lampen in combinatie met het zilveren tafeltje zorgen voor een Oosterse sfeer. De combinatie van de lampen met verschillende prints en verschillende groottes maakt het geheel lekker speels. Wij zien onszelf hier al helemaal zitten met een goed boek en een kop thee!

Wat vind jij van de bohemian woonstijl? Ben je fan of vind je het helemaal niets?
Deel het met ons in een reactie!