De cactus is op dit moment een van de meest gewilde planten voor in huis. Deze plant heeft een uniek uiterlijk en oogt erg stoer. Bijkomend voordeel is dat er voor vrijwel elk interieur een bijpassende cactus is te vinden. Ben jij benieuwd hoe een cactus in huis eruit kan zien? Aanschaffen kan bijvoorbeeld bij ChoiceofGreen.com

Een cactus in huis done right: 37 prachtige voorbeelden

Dan heb je geluk, want in dit artikel laten we 37 inspirerende voorbeelden zien van interieurs waarin één of meerdere cactussen staan.

1. De salontafel

Zwartwit interieur met cactussen
(Bron)

De salontafel is vaak een plek voor kaarsen, maar heb je er ook aan gedacht dat dit een ideale plek is voor een cactus in huis? Op bovenstaand voorbeeld zijn een aantal kleine cactussen bij elkaar op een houten blad gezet.

2. Zwart met wit

Witte potjes met zwarte figuren
(Bron)

Grappig hè, deze zwart met witte bloempotjes? Wij vinden ze in ieder geval superschattig en kunnen ernaar blijven kijken. In welk van deze potjes zou jij graag een cactus in huis plaatsen?

3. Groot en klein

Verzameling van cactussen in huis
(Bron)

Een cactus in huis is altijd een goed idee. Zeker als je meerdere, verschillende cactussen bij elkaar zet zoals op bovenstaand voorbeeld. Kies je bovendien voor bloempotjes die allemaal dezelfde stijl of feeling hebben dan ontstaat een mooi geheel.

4. Smile more, worry less

Twee kleine cactussen
(Bron)

Heb jij ook enkele fotolijsten of schilderijen met dit soort spreuken in huis hangen? Zet er dan eens een leuke, kleine cactus bij zoals ook in dit voorbeeld gedaan is. Het wordt op deze manier echt een mooi geheel.

5. Rare fratsen

Vaasjes met gezichten
(Bron)

Het leuke aan bloempotten is dat je er alle kanten mee op kunt en helemaal je eigen stijl kunt vormen. Pak jij graag uit met opvallende potjes zoals op bovenstaand voorbeeld of hou jij er juist van om bijzondere bloemen in neutrale potjes te zetten?

6. Eén schaal, zeven accessoires

Schaal met accessoires
(Bron)

Wij houden ervan… een schaal waarop verschillende accessoires bij elkaar gezet worden. In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om meerdere kleine accessoires te verzamelen en bij elkaar te zetten. Het past precies!

7. Beschilder de bloempotten

Opvallende potten met cactussen
(Bron)

Kun jij geen leuke bloempot vinden in het tuincentrum? Ga dan zelf aan de slag en beschilder een neutrale bloempot. Je kunt de kleuren en patronen zelf kiezen, waardoor deze sowieso bij je interieur passen.

8. De cactus in een modern jasje

Moderne kamer met cactus

Tegenwoordig zijn veel interieurs ingericht zoals op bovenstaande foto's. Er worden hippe kleuren gebruikt en er wordt een cactus in huis gezet. Bovendien kenmerkt dit type interieur zich door het gebruik van verschillende materialen zoals de glazen stolp en de leren gespen aan de kast.

9. Een groot gebaar

Kleine cactussen
(Bron)

Verzamel jij kleine bloempotjes? Dan is deze kast voor jou natuurlijk de hemel op aarde. Zet verschillende kleine cactussen in de potjes voor een speels effect.

10. Letters in de letterbak

Letterbak met planten

Een letterbak is een super leuke accessoire voor aan de muur. Zeker als je hier een of meerdere cactussen inzet. In bovenstaand voorbeeld hebben ze kleine cactussen en verschillende andere accessoires en planten gecombineerd.

11. De vensterbank aankleden

Mini cactussen
(Bron)

Planten horen op de vensterbank te staan. Je kunt er voor kiezen om één grote eyecatcher neer te zetten. maar ook een paar kleinere modellen bij elkaar doen het vaak erg goed. Kijk maar naar bovenstaande afbeelding. Prachtig!

12. Een familie van groot naar klein

Kleine cactussen in huis
(Bron)

Heb jij niet de beschikking over een hele grote kamer? Dan kun je deze alsnog opfleuren met groen. Kies bijvoorbeeld voor bovenstaande kleine bloempotjes met cactussen. Want of je huis nu groot of klein is, een cactus in huis is altijd een goed idee!

13. Kleine cactussen, grote planten

Grote plant met kleine cactussen
Wauw, wat is dit mooi. Door de kleine cactussen te combineren met de grote vazen en grote bloempotten krijg je een mooi geheel. Extra leuk is dat er in dit voorbeeld blauw met groen is gecombineerd. Dat maakt het extra bijzonder.

14. Een oase van groen

Groene oase

Dat een cactus in huis zetten ook op deze manier kan, verwachten de meeste mensen niet. De cactussen zijn een mooi onderdeel van deze groene oase waarbij verschillende kamerplanten in prachtige grote bloempotten zijn gezet.

15. Een tafel vol groen

Groene hoek met cactussen
(Bron)

Boekenplanken hoeven niet per se voor boeken gebruikt te worden. In bovenstaand voorbeeld zetten ze liever een aantal mooie cactussen op deze schappen. Maar zeg nou zelf, als je dit ziet dan mis je die boeken toch helemaal niet?

16. Een jungle in huis

Cactussen op oude tafel
(Bron)

Heb jij echt groene vingers en is jouw huis ingericht volgens de botanische interieurstijl? Dan is bovenstaand voorbeeld van een cactus in huis helemaal jouw ding! Op deze oude, houten tafel is met behulp van verschillende planten een kleine jungle gebouwd. Houd jij ervan?

17. Strakke lijnen

Geometrische potjes
(Bron)

Heb jij al wel eens je eigen terrarium gebouwd? Een terrarium is eigenlijk niet meer dan een klein eco-systeem waarin planten helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens erg handig. Zelf hoef je namelijk nauwelijks meer iets te doen om de planten te verzorgen!

18. Hergebruik van glazen potjes

Glazen potjes

Glazen potjes hebben we allemaal wel in huis. Na gebruik gooien we ze echter vaak weg. Maar heb je er ook al wel eens aan gedacht dat je ze eenvoudig kunt hergebruiken? Als bloempot bijvoorbeeld! Dit is nog eens een leuke manier van een cactus in huis plaatsen.

19. Felle kleuren bij elkaar

Groen en oranje

Had jij gedacht dat groen en oranje zo mooi bij elkaar zouden staan? Wij vinden het echt een prachtige manier van een cactus in huis zetten. Zeker in combinatie met de zwarte kast knallen de felle kleuren er echt uit!

20. Een groen bijzettafeltje

Cactussen op houten tafel
(Bron)

Heb jij ergens in huis een klein verloren hoekje? Weet je niet wat je hier neer moet zetten?
Kijk dan eens naar bovenstaand voorbeeld. Een kleine tafel en een aantal cactussen maken de hoek direct gezellig en sfeervol. Wij zouden het wel weten hoor!

21. Mexicooooo

Cactussen op bijzettafel
(Bron)

Dit lijkt wel een vakantiehuisje ergens in Midden- of Zuid-Amerika. De houten bijzettafel is gevuld met de mooiste cactussen die samen een kleine urban jungle vormen en zo voor een fijne sfeer zorgen in de kamer.

22. Een cactus onder de kapstok

Cactussen onder kapstok
(Bron)

Kijk eens wat een mooi hoekje. De kleurencombinaties passen perfect bij elkaar en de cactussen komen perfect tot hun recht. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Dat je geen jassen aan deze kapstok kunt hangen is eigenlijk helemaal niet erg.

23. Papieren zakken

Cactussen in zakjes
(Bron)

Een cactus planten in een papieren zak. Het is misschien ongewoon, maar kijk eens hoe mooi het kan zijn. De tekst op de zak, maakt het wat ons betreft extra mooi.

24. Hangplanten en cactussen

Cactussen en hangplanten

Niet alleen een cactus in huis is op dit moment een trend. Ook hangplanten zijn hip. In bovenstaand voorbeeld hebben ze beide trends perfect weten te combineren. Door cactussen onder de hangplanten te zetten ontstaat een dynamisch geheel. Erg mooi!

25. Het hoekje in de hal

Cactussen in de hal
(Bron)

Komen mensen bij jou in de hal binnen? Dan wil je natuurlijk dat deze er gezellig en uitnodigend uitziet. Een manier om hiervoor te zorgen is door enkele cactussen bij elkaar in een hoek te zetten. Groen zorgt er immers voor dat mensen zich snel thuis voelen in een huis. Een echte aanrader dus!

26. Terracotta potten

Cactussen in terra cotta potten
(Bron)

Een cactus in huis zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Zet een aantal terracotta potten bij elkaar en plant hier mooie, grote cactussen in. Door te kiezen voor cactussen van verschillende formaten ontstaat een prachtig schouwspel.

27. Groen aan de zijkant

Cactus op tv-meubel
(Bron)

De ruimte naast de tv is vaak een moeilijke ruimte om in te richten. Het moet er wel gezellig zijn, maar het mag niet steeds je aandacht trekken. Je wilt immers niet te veel van het tv-programma missen. Een cactus in huis kan de juiste accessoire zijn voor op deze plek.

28. Stoer en roze, gaat dat samen?

Cactus in witte pot
(Bron)

Wat ons betreft wel. In bovenstaand voorbeeld is goed te zien hoe je een stoere cactus in huis kunt combineren met lieflijke elementen, zoals de roze kleur. Deze kleur komt niet alleen terug in de bloempot, maar ook in de bijpassende roos en in één van de boeken die op de stoel liggen.

29. Riet en rotan

Cactus in rieten mand
(Bron)

Een van de woontrends van 2018 is het gebruik van rotan. In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om dit materiaal te verwerken in de bloempotten. Wat ons betreft is dit een van de betere combinaties.

30. Maak een statement

Cactus in pot

Een kleine pot en een felgroene cactus. Meer heb je niet nodig om een prachtig statement te maken. Je kunt deze cactus op verschillende plekken in huis zetten. Kies bijvoorbeeld voor de eettafel of salontafel. Ook kun je de cactus een mooi plekje geven in een open kast.

31. Mini

Cactus in papieren zak
(Bron)

Wat zijn deze kleine cactussen schattig! Ze passen perfect in de kleine zakjes, maar ook samen in een grotere pot komen de cactussen goed tot hun recht. Je zou zelfs de koffer kunnen vullen met aarde en de cactussen hier in kunnen zetten. Prachtig!

32. De méditerranée

Cactus in huis
(Bron)

Als je naar dit plaatje kijkt dan waan je je haast in het middellandse zeegebied. De verschillende bloempotten zorgen voor een speels geheel, maar doordat ze allemaal een oranje tint hebben, passen ze toch goed bij elkaar.

33. Zwart en sober

Cactus in matzwarte pot
(Bron)

Ben jij een durfal en kies je voor zwart als prominente kleur in je interieur? Combineer dit dan met een paar felgroene cactussen. Er ontstaat zo een sober, maar indrukwekkend geheel zoals op bovenstaande foto te zien is.

34. Opvallende bloempotten

Cactus in grappige vaas
(Bron)

Een cactus valt van zichzelf al op, maar hij valt helemaal op als je hem in net zo'n leuke bloempot zet als in bovenstaand voorbeeld gedaan is. Deze bloempotten toveren een lach op je gezicht en zorgen voor een persoonlijke noot in het interieur.

35. Stay wild

Cactus bij schilderij
(Bron)

Een cactus in huis is vooral populair bij jong volwassenen. Zij zien de cactus als een hippe trendy plant. In combinatie met de grafische bloempotten en het schilderij met inspirerende tekst ontstaat hier een prachtig plaatje.

36. De juiste aanvulling op een opvallende muur

Cactus bij opvallende muur
(Bron)

Veel mensen kiezen voor een accentmuur in hun interieur. In dit voorbeeld hebben ze voor geometrische lijnen gekozen. De cactussen die op het rekje voor de muur staan zijn wat ons betreft de perfecte finishing touch!

37. Subtiel en prikkelig

Stenen bank met kleine cactus
(Bron)

Een cactus in huis hoeft niet altijd gebruikt te worden als opvallende plant. In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om een kleine cactus op het bankje in de hal te plaatsen. Klein maar fijn lijkt hier helemaal van toepassing.

Waar koop je ze? Bij deze webshops vind je een uitgebreid aanbod aan hang- binnen- en kamerplanten en cactussen:

Wil jij anderen ook inspireren in de mogelijkheden van een cactus in huis?
Deel dit bericht dan op social media!