Over het algemeen bekommeren vrouwen zich om het eten. Zij staan achter het fornuis en bereiden de lekkerste maaltijden. Maar zodra de temperaturen stijgen vindt er een drastische verschuiving plaats. De barbecue wordt steeds vaker  aangestoken en de man neemt nu het voortouw.

Hij maakt van de barbecue zijn persoonlijke domein. Met een pilsje in de ene hand en een spatel in de andere, vliegen de biefstukken, worstjes en burgers van de barbecue. Terwijl jij met een wijntje in je hand het gesneden stokbrood op tafel zet en naar de barbecue kijkt, zie je dat deze eigenlijk helemaal niet goed bij de stijl van je tuin past.

Daar moet dus verandering in komen, bijvoorbeeld met een heuse design barbecue. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan de standaardmodellen.

De design barbecue voor extra klasse in je tuin

In dit artikel richten we ons dus volledig op de design barbecue. We hebben maar liefst 21 unieke barbecues voor je op een rijtje gezet. We weten zeker dat er een bijzit die jij én je partner geweldig vinden!

1. The big green egg

Design-barbecue-1
(Bron) | De onbetwiste nummer 1 voor velen: de Big Green Egg.

Wie kent hem niet: The big green eggDeze barbecue ziet er niet alleen erg stijlvol uit, maar hij zorgt ook nog eens voor extra sappig en lekker vlees. Het design is namelijk gebaseerd op de kamado, een oude Aziatische kleioven. Het leuke aan the big green egg is dat deze zowel in de zomer als in de winter te gebruiken is. Wanneer jij dus even geen zin hebt om te koken, stuur je gewoon je man de kou in. Hij zal in dit geval echt geen nee zeggen.

2. Een oud olievat

Design-barbecue-2
(Bron) De olievat barbecue.

Een design barbecue hoeft niet per se het nieuwste van het nieuwste te zijn. Dit voorbeeld laat zien dat je ook van een oud olievat een geweldige design barbecue kunt maken. Het zal wel wat creativiteit en inspanning vergen, maar dan heb je wel een barbecue die verder niemand heeft.

3. Vuurkorf en barbecue in één

Design-barbecue-3
(Bron) Dit heeft een beetje hetzelfde idee als de Ofyr Vuurschalen (prijzig)

Niet alleen een design barbecue, maar ook een vuurkorf is voor veel mensen een gewild item. Dit volgende voorbeeld biedt je het beste van beide werelden. Eerst kun je ervan genieten door lekker te barbecueën. Zodra de laatste restjes verorberd zijn, en jij en je vrienden lekker aan het natafelen zijn, kun je genieten van de warmte die van de vlammen afkomt. Misschien kun je zelfs nog wat marshmallows roosteren.

4. Een design barbecue van tafelformaat

Design-barbecue-4

Onder meer hier kan je meer tafelbarbecues vinden. (al v.a. 18 euro)

Dat een barbecue niet altijd groot hoeft te zijn, bewijst het volgende voorbeeld. Dit model kan gewoon op tafel gezet worden, zodat iedereen zijn eigen vlees en groenten kan bereiden. Als iedereen zijn buik vol heeft en de kolen goed zijn afgekoeld, kan het rooster verwijderd worden. De design barbecue doet nu dienst als warmtebron. Genieten!

5. Een schoorsteenpijp in je tuin

Design-barbecue-5
(Bron)

Naast kleine design barbecues heb je natuurlijk ook hele grote. Wat dacht je bijvoorbeeld van het volgende exemplaar? Deze design barbecue is niet te missen en kan dus perfect gebruikt worden als je een gedurfd statement wilt maken. Let wel op dat kleine kinderen of huisdieren niet te dicht in de buurt komen van de barbecue en zich per ongeluk flink verbranden.

6. Weggewerkt in de muur

Design-barbecue-6

Het volgende voorbeeld valt bijna niet op. Deze design barbecue is volledig weggewerkt in de muur. Er is zelfs aan een speciale opbergruimte voor het hout gedacht. De barbecue is groot genoeg om in de zomer veel mensen te voeden, maar ook in de winter zal hij je tuin een chique uitstraling geven.

7. Mooi in zijn eenvoud

Design-barbecue-7

Dit volgende voorbeeld vinden wij ook echt geweldig. Het design ziet er vrij eenvoudig uit, maar dat is juist wat hem zo mooi maakt. Daarnaast is er bij dit ontwerp voldoende ruimte om een hele hoop hout op te slaan. Je kunt dus de hele zomer vooruit!

8. Ook aan de pannenkoeken is gedacht

Design-barbecue-8
(Bron)

De meeste mensen kiezen ervoor om flinke stukken vlees op de barbecue te gooien. In sommige gevallen gaan er ook nog een aantal spiesjes met verschillende groenten op de plaat, maar daar houdt het vaak op. Pannenkoeken bereiden is bijvoorbeeld uitgesloten. Behalve bij bovenstaande barbecue. Superhandig, want dat vergroot de mogelijkheden aanzienlijk!

9. Een stenen barbecue

Design-barbecue-9
(Bron)

De design barbecue in dit voorbeeld is in deze tuin volledig op zijn plaats. De lichte kleuren zijn goed afgestemd op de tegels en zorgen voor een mooi contrast met de schutting en de bloempotten. Wij kunnen ons heel goed indenken dat we in het zonnetje genieten van een lekker stukje vlees dat van deze barbecue afkomt.

10. Geometrische hoeken

Design-barbecue-10
(Bron)

Ben jij niet van de vierkante of ronde barbecues? Dan is het volgende voorbeeld misschien meer in jouw straatje. Deze barbecue heeft met zijn strakke hoeken een bijzonder uiterlijk. Ook dit is dus weer een unieke design barbecue die je niet bij iedereen tegen zult komen.

11. Alleen is ook maar zo alleen…

Design-barbecue-11

… en daarom is deze geweldige barbecue ontworpen. Dit is niet alleen een barbecue, maar ook een tafel waar je met maar liefst 8 mensen aan kunt zitten. Zo kun je niet alleen genieten van een lekker stukje vlees, maar ook van goed gezelschap. Jouw tuin wordt deze zomer ongetwijfeld de nieuwe verzamelplaats voor je vriendengroep.

12. Strak en recht

Design-barbecue-12

Strak is het volgende voorbeeld zeker, maar dat is juist wat deze design barbecue zo mooi maakt. In combinatie met de dansende vlammen is dit het perfecte plaatje. Overigens is deze design barbecue niet alleen als barbecue te gebruiken, maar kan hij, zoals op de foto al te zien is, ook perfect dienen als vuurplaats.

13. De kleine tuin verdient een eigen design barbecue

Design-barbecue-13

Hier gaat het om de Balkon BBQ Grill (te koop vanaf 49,95)

Een appartement en een barbecue gaan over het algemeen niet goed samen. Een eventueel balkon is te klein en binnen barbecueën is te gevaarlijk. Het volgende voorbeeld laat echter zien dat je ondanks je kleine balkon toch gewoon kunt genieten van een barbecue. Deze design barbecue kun je namelijk aan de balustrade vastmaken. Schuif je eettafel richting het balkon en je kunt smullen.

14. Opgeruimd staat netjes

Design-barbecue-14
(Bron) | Deze is ook wel weer aan de prijs, maar wel gaaf!

Het nadeel van een barbecue is dat deze zoveel ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt. Je moet dus niet alleen plek vrij hebben in de tuin, maar ook in de garage of de schuur. Bij het volgende voorbeeld is dat echter niet nodig. Deze design barbecue kun je na gebruik namelijk gewoon inklappen. Opgeruimd staat netjes.

15. Hangend aan het spit

Design-barbecue-15
(Bron)

Ook de volgende barbecue is bijzonder door zijn design. Doordat deze barbecue hangt in plaats van staat, heeft hij iets weg van de oude ketels waar gedurende de oudheid in werd gekookt. Als je deze barbecue in de tuin hebt hangen, kun je haast niet anders dan teruggaan naar de basis.

16. Nog een tafelmodel

Design-barbecue-16
(Bron) Bekijk hier meer inspiratie voor tafelbbq's

De volgende design barbecue is klein, compact en geweldig mooi. De industriële, strakke uitstraling zorgt ervoor dat deze barbecue nauwelijks opvalt. Wanneer je niet wekelijks barbecuet is dit dus een goede optie. Hij is namelijk makkelijk tevoorschijn te halen en daarnaast ook eenvoudig op te bergen.

17. Groot, groter, grootst

Design-barbecue-17
(Bron)

Je hebt grote barbecues, maar je hebt ook hele grote barbecues. Het volgende voorbeeld behoort zeker tot deze laatste categorie. In een kleine tuin zal deze barbecue waarschijnlijk al snel te groot zijn, maar als je wat ruimte hebt is dit natuurlijk wel het ultieme speelgoed voor de man.

18. Een prullenbak of design barbecue?

Design-barbecue-18
(Bron)

Wij vonden het in eerste instantie ook een beetje een gek model, maar toen we nog eens beter keken vonden we hem steeds leuker worden. Deze design barbecue is namelijk uitermate geschikt voor minder open ruimtes. Zie jij hem bijvoorbeeld al staan onder de terrasoverkapping of in de buitenkamer? Wij wel!

19. Mooi ovaal is niet lelijk

Design-barbecue-19
(Bron)

Je vraagt je wellicht af hoe je in vredesnaam kunt barbecue in bovenstaande design barbecue. Is hij daar niet veel te klein voor? Grote familiebarbecues zullen inderdaad lastig worden, maar als je met z'n tweetjes bent is dit juist het perfecte model. Je kunt er naast vlees en groenten overigens ook pizza's in bakken.

20. Geen design barbecue, maar een design buitenkeuken

Design-barbecue-20

Hij lijkt bijna te groot voor een design barbecue en daarom willen wij hem ook liever een soort buitenkeuken noemen. Je hebt een heel klein vlak om je groenten te snijden en er zit zelfs een soort afzuigkap in. Mocht er tijdens het barbecueën een plaatselijk buitje vallen weet je in ieder geval dat je vlees droog blijft. Nu alleen zorgen dat het niet verbrandt terwijl jij aan het schuilen bent.

21. Barbecue, vuurkorf of toch allebei?

Design-barbecue-21
(Bron)

De meeste barbecues hebben slechts één functie: ze worden gebruikt om te barbecueën. De volgende barbecue heeft daarnaast echter nog een functie. Door de bovenste plaat los te schroeven, het vuur op te stoken en je stoel aan te schuiven kan deze barbecue namelijk ook gebruikt worden als vuurplaats. Hierdoor kun je nog uren natafelen of borrelen. Niemand die als eerste naar huis wil.

Is het bij jou ook gaan kriebelen en heb je de neiging om die standaard barbecue direct weg te gooien? Na het zien van deze 21 design barbecues kunnen wij dat goed begrijpen hoor. Wij hebben zo onze favorieten en zouden deze maar wat graag in onze tuin hebben staan. Meer barbeques en buitenkeukens vind je ook hier.

Op zoek naar meer inspiratie voor buitenkeukens of hoe je er een maakt? Hier!

Een barbecue kopen? Hier 6 tips bij aanschaf van een barbecue.

Welke design barbecue vind jij het mooist?
En past deze ook goed in je tuin?

Laat het ons weten door een reactie te plaatsen onder dit bericht!