In een industrieel interieur wordt veel gebruik gemaakt van stoere, robuuste materialen. Metaal, baksteen, hout en beton zijn voorbeelden van materialen die je in een woning met een industrieel interieur veel terugziet. De materialen zijn zoveel mogelijk puur en onbewerkt waardoor ze een rauwe uitstraling hebben. In een industrieel interieur wordt vaak maar minimaal gebruik gemaakt van accessoires.

Verlichting is een belangrijk onderdeel van een industrieel interieur. Wie aan een industrieel interieur denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan fabriekslampen. Deze grote, robuuste lampen zien we veel terug in deze woonstijl. Maar dat zijn niet de enige lampen die binnen deze woonstijl passen.

22x een industriële tafellamp

In dit artikel laten we je 22 varianten van een industriële tafellamp zien, die geen van allen een fabriekslamp zijn! Reken maar dat jij deze lampen in jouw industriële interieur wilt zetten.

1. Een lamp die brandt

Brander
(Bron)

Van deze lamp kun je met recht zeggen dat hij brandt. Deze lamp is namelijk gemaakt van een oude verfbrander! Heel erg origineel en dankzij het verweerde uiterlijk van de verfbrander past deze industriële tafellamp ook nog eens perfect binnen de industriële woonstijl. Deze lamp laat zien dat je oude spullen op een creatieve manier kunt gebruiken en kunt verwerken in je interieur.

2. Is het een bouwlamp of een tafellamp?

Hanglamp

Dit kleine lampje heeft wel wat weg van de lampen die gebruikt worden op de bouw of in de mijnen. De constructie van dit lampje is erg simpel: een koperen buis op een blok hout, waaraan de lamp is bevestigd. Dat de constructie simpel is, wil echter niet zeggen dat de uitstraling van de lamp dat ook is. Wij vinden dit namelijk een erg bijzondere tafellamp!

3. Een industrieel tintje in de slaapkamer

Tafellamp met koperen frame
(Bron)

Ook deze industriële tafellamp heeft een simpel design. Maar één van de kenmerken van een industrieel interieur is natuurlijk ook dat het sober en simpel is. Het koperen frame en de extra grote gloeilamp zorgen ervoor dat deze lamp er toch erg mooi uitziet. En zoals je ziet staat deze lamp ook erg mooi op je nachtkastje. Zo geef je je slaapkamer ook een industriële look.

4. All that glitters is gold

Gouden tafellamp
(Bron)

Koper, zwart en wit zijn kleuren die in een industrieel interieur veel gebruikt worden. Maar ook deze gouden tafellamp zou met zijn simplistische, strakke design niet misstaan in een industrieel interieur! Ook de twee bollampen die ernaast staan passen perfect in een woning met een industriële inrichting. De combinatie van deze drie lampen bij elkaar vinden wij ook erg gaaf. Het vormt een mooi geheel.

5. Deze man gaat er met je lamp vandoor…

Lampenmannetje
(Bron)

Je moet oppassen dat dit mannetje er niet met je lamp vandoor gaat! Wat een ontzettend grappige lamp is dit, gemaakt van pijpleidingen. Door de gebruikte materialen heeft deze lamp een echte industriële look en daarnaast zorg je met deze lamp ook nog eens voor een leuke knipoog in je interieur.

6. Hoe mooi kan simpel zijn

Bedlamp
(Bron)

Deze foto bewijst maar weer eens dat less soms echt more is. Deze gave industriële tafellamp heeft namelijk een simpel design maar een stoere uitstraling. De extra grote gloeilamp zagen we ook al eerder in dit rijtje voorbij komen. Dit is één van de accessoires die veelvuldig gebruikt worden binnen de industriële woonstijl.

7. Een klassieke tafellamp in een industrieel jasje

Grote tafellamp
(Bron)

Deze tafellamp is de klassieke tafellamp zoals we hem kennen: een voet met een grote, ronde lampenkap erop. Dit model is echter in een industrieel jasje gegoten. De gouden driepoot en de zwarte lampenkap zorgen voor de industriële look. Ook klassieke items passen soms dus heel goed binnen deze woonstijl.

8. Een goed beschermde lamp

Lamp onder een stolp
(Bron)

Deze industriële tafellamp is onder een stolp geplaatst. Zo wordt hij extra goed beschermd en dit geeft de lamp een wel heel bijzondere uitstraling. Ook zien we hier weer dat er gebruik is gemaakt van een bijzondere gloeilamp. Deze lamp heeft een echte vintage uitstraling.

9. Een gave gloeilamp

Koperen gloeilamp
(Bron)

Ja hoor, daar is ‘ie weer: de gloeilamp! Waar we normaliter onze gloeilampen vaak verstoppen achter een grote lampenkap, mag deze in een industrieel interieur gewoon gezien worden. De lampenvoet van beton en koper is ook helemaal volgens de trends van een industriële woning. Deze lamp ziet er stoer uit, maar heeft toch ook wel wat schattigs.

10. Ga 's kijken of de lamp aan is

Koperen tafellamp

Deze industriële tafellamp heeft een element dat we nog niet eerder voorbij hebben zien komen in dit rijtje: gaas. Hiermee is een bijzondere lampenkap gecreëerd. De lamp past qua kleur ook erg goed bij de tafel en de decoratieve takken. Samen vormt dit een mooi geheel.

11. Een ijzersterke lamp

IJzeren bureaulamp
(Bron)

Dat een bureaulamp echt niet perse op een bureau hoeft te staan, zien we op deze foto. Deze gave lamp van ijzer staat hier namelijk ook helemaal op zijn plek. De kleuren op deze foto zijn ook perfect gecombineerd. De kleur van de lamp zien we terug in de randen van het glazen kistje en in de grote kist waar deze bovenop staan. De kleur van de potpourri blaadjes zien we op zijn beurt weer terug in de boekenstapel. Deze foto lijkt zo uit een interieurmagazine weggelopen te zijn!

12. Say cheese!

Cameralamp

Zagen we eerder in deze lijst al een verfbrander die gebruikt werd als industriële tafellamp, hier zien we nog zo'n lamp gemaakt van een bijzonder voorwerp. Deze lamp is namelijk bevestigd aan een ouderwetse fotocamera. Hoe leuk is dat? Een beetje handige klusser zou deze lamp misschien ook wel zelf kunnen maken. Ga jij die uitdaging aan?

13. Een werkkamer van goud

Gouden bureaulamp

Met deze gouden lamp geef je ook je werkkamer een industrieel tintje. Dit houten bureau is ook helemaal in de industriële stijl met het dikke houten blad en de stalen tafelpoten. Wie zou hier nou niet aan willen werken?!

14. Gloeilamp op een pootje

Staande gloeilamp
(Bron)

Het lijkt wel alsof dit een lampenvoet is waarvan de lampenkap verdwenen is. En ondanks dat dat vreemd zou moeten zijn, ziet deze lamp er helemaal niet vreemd uit, maar juist hartstikke hip. Wij zouden deze lamp in elk geval wel in huis willen hebben!

15. #Lamp

# Lamp
(Bron)

Dat een industriële tafellamp eigenlijk bijna nooit de vorm van een klassieke tafellamp heeft, was je inmiddels vast al duidelijk geworden. Op deze foto zien we echter een lamp zoals we nog niet eerder zagen in dit rijtje. We hebben het natuurlijk over de ‘#' lamp helemaal bovenaan. Erg origineel en de lamp past helemaal in de tijd van nu, waarin we de # regelmatig gebruiken op social media. Een leuke lamp met een knipoog.

16. Aan een koperen draadje

Gloeilamp aan koperen frame
(Bron)

Deze lamp staat hier helemaal op zijn plek. Koper is echt een van dé materialen die horen bij een industrieel interieur en ook de gloeilamp past er perfect bij. En zie je waar de lamp op staat? Juist, een kastje met betonlook! Wij zijn nieuwsgierig hoe de rest van deze woning eruitziet…

17. Een fabriekskantoor


(Bron)

Wauw, op deze werkplek waan je je even echt in één van de oude fabrieken waarop de industriële woonstijl is geïnspireerd! Het krukje en de rekken aan de wand maken het plaatje helemaal compleet. En de tafellamp is uiteraard ook schitterend en past perfect in het geheel.

18. Het licht in het duister

Koperen nachtlampje
(Bron)

Deze lamp zorgt letterlijk voor een lichtje in het duister, wanneer je 's nachts in bed licht. Het nachtkastje is ook erg gaaf! En wat te denken van de muur? Erg gewaagd om een muur half te verven en ook nog eens niet strak. Maar het effect is erg mooi en zorgt voor een bijzondere slaapkamer.

19. Een zwart-wit geheel

Tafellamp zwart
(Bron)

Op deze foto zien we weer een industriële variant op de klassieke tafellamp. De lampenkap met gaas zagen we eerder in dit rijtje ook al voorbij komen. En zie je hoe mooi de industriële tafellamp bij het geheel past? Wie dit huis heeft ingericht, heeft werkelijk met alle details rekening gehouden.

20. Is het een lamp of is het een beest?

Lamp van koperen buizen
(Bron)

Deze lamp, gemaakt van koperen buizen, lijkt haast wel op een beest. Het lijkt wel of hij vier pootjes heeft, een lichaam en een lange snuit. Wat een grappig gezicht!
Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer zal deze lamp erg mooi staan.

21. Een lamp met een gouden randje

Goud met zwart
(Bron)

Deze hobbytafel ziet er eigenlijk haast te mooi uit om te gebruiken. De tafel en de stoel zijn strak en simpel. De gouden details in de lamp, de schaar en het kistje dat op tafel staat, geven het geheel net wat meer flair.

22. Een lamp om over naar huis te schrijven

Typemachine lamp
(Bron)

Deze laatste lamp in het rijtje is er weer één in de categorie 'tafellampen gemaakt van oude gebruiksvoorwerpen'. Deze lamp staat namelijk op een oude typemachine. Een oude typemachine in huis is natuurlijk al erg bijzonder en tof, maar een typemachine lamp is nóg specialer! Heb jij thuis nog oude gebruiksvoorwerpen staan? Kijk dan eens of je daar ook een gave industriële tafellamp mee kunt maken. Dan weet je zeker dat je een unieke lamp in huis hebt staan!

Veel van de lampen die je in onderstaand overzicht zag zijn te bestellen bij bijvoorbeeld:

Welke industriële tafellamp uit dit rijtje is jouw favoriet?
Laat het ons weten in een reactie!