Een kleine hal inrichten kan lastig zijn. Je wilt immers dat de ruimte mooi, maar ook praktisch blijft. Maar hoe doe je dat?

Een kleine hal inrichten: 33 voorbeelden

In dit artikel vind je maar liefst 33 manieren om een kleine hal in te richten. Het ene voorbeeld is nog creatiever dan het andere voorbeeld. Welke is jouw favoriet?

1. Afleiding

Hal met foto's

(Bron) | Verschillende fotolijsten om te bestellen.

Een hal hoeft niet in alle opzichten klein te zijn om als kleine hal door te gaan. De hal in bovenstaand voorbeeld is bijvoorbeeld alleen smal. Om dit te verbloemen zijn er tientallen fotolijsten opgehangen. Wie let er nog op de grootte van de hal als er zoveel mooie dingen hangen om naar te kijken?! Een leuke afleidingsmanoeuvre!

2. Geometrische vormen

Geometrische spiegel

(Bron) | Kijk eens hier voor meer geometrische spiegels

Geometrische vormen zijn de laatste tijd ontzettend hip. Je ziet ze in alle woonmagazines terug. En dan niet alleen in de woonkamer. Ook een kleine hal inrichten kan met behulp van accessoires met geometrische vormen.

3. Van niets iets maken

Hal bij trap

(Bron) | Fan van bovenstaande spiegel? 

Heb je eigenlijk geen hal, maar wil je die illusie wel graag wekken? Dan kun je net als in bovenstaand voorbeeld een hal simuleren. Hang een leuke kapstok en spiegel (heel veel spiegels hier)op, zet een vrolijke plant in de hoek en klaar. Wij vinden het geslaagd!

4. De chique hal

Chique hal

(Bron) | Ronde hoedendoos als accessoire? Al v.a. €6

Vind jij het belangrijk dat de hal chique oogt, ook al is hij klein? Gebruik dan lichte materialen zoals in bovenstaand voorbeeld. En vergeet vooral de bijzondere accessoires niet. In dit voorbeeld is gekozen voor koffers en hoedendozen, maar je kunt dit naar eigen smaak aanpassen.

5. Een subtiel pronkstuk

Hal met klein pronkstuk

(Bron) | Een soortgelijke sidetable bestel je o.a. andere hier.

Een pronkstuk hoeft niet altijd heel robuust en groot te zijn. Het hoekje op bovenstaande foto is een perfect voorbeeld van hoe je subtiel de aandacht kunt vestigen. Jouw oog valt hier toch ook meteen op?

6. Mix and match

Hal in lichte kleuren

(Bron)

Om de rust in een kleine hal te bewaren is het belangrijk dat je het niet te bont maakt wat betreft kleur. In bovenstaand voorbeeld zijn de gebruikte kleuren daarom beperkt tot lichtblauw, wit en bruin. Zelfs de tijdschriften voldoen aan het gekozen kleurenpalet.

7. Decoratieve meubelstukken

Bankje Buitenlevengevoel

Op zoek naar een soortgelijke bank? Die vind je hier

Een hal zonder houten bankje is natuurlijk geen echte hal. Het leuke aan dit soort bankjes is dat ze niet alleen decoratief zijn, maar ook heel functioneel. Je kunt er bijvoorbeeld mooi gebruik van maken als je je schoenen aantrekt. Wil jij een kleine hal inrichten met zo'n bankje? In deze webshop vind je bankjes met én zonder leuning.

8. Een eyecatcher

Een blikvanger

(Bron) | Vergelijkbare houten banken bijvoorbeeld hier & maar ook hier

Ook een kleine hal verdient een pronkstuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie bank. Wij krijgen het direct een tikkeltje warmer en kunnen ons alleen maar inbeelden hoe geweldig mooi de rest van het huis is. Extra leuk aan zo'n eyecatcher is natuurlijk dat je deze gedurende het jaar kunt veranderen. Ga bijvoorbeeld met de seizoenen of met feestelijke gebeurtenissen mee.

9. Optimaal gebruik van de ruimte

Hal met nis

(Bron)

Een nis of uitham is vaak een lastig in te richten ruimte. Zeker in een kleine hal kan dit een groot struikelblok zijn. In bovenstaand voorbeeld zie je hoe je door creatief met de ruimte en met je spullen om te gaan toch een heel eind komt.

10. Genoeg opbergruimte

Hal met opbergruimte

(Bron) | Meerdere opbergkasten vind je onder meer bij deze webshop

Opbergruimte is in een kleine ruimte vaak een probleem. In bovenstaand voorbeeld is daar een creatieve oplossing voor bedacht. Door een kastenwand te maken is er in één keer genoeg opbergruimte. En door de toevoeging van het bankje kun je ook nog even zitten als dat nodig is.

11. Voor elkaar gemaakt

Hal met zelfgemaakt bankje

(Bron) Vergelijkbare bankjes vind je ook bij bv Fonq

Wauw. Het lijkt wel alsof dit bankje gemaakt is voor dit plekje. Het leuke aan het maken van je eigen meubels is dat je ze helemaal naar eigen smaak vorm kunt geven. Een beetje creativiteit en handigheid en je komt een heel eind. Zeker bij het inrichten van een kleine hal is dit ideaal!

12. Strak en bruin

Hal bruin-wit

(Bron)

Deze hal heeft niet veel nodig. Een laag kastje dat precies in de hoek past, twee kussentjes, een schilderij en een strakke kapstok. Door de kleuren vervolgens rustig te houden oogt deze ruimte opeens veel groter dan dat hij in werkelijkheid is.

13. Accentueer de lengte

Hal zwart-wit

(Bron)

Veel mensen vinden het doodeng om kleur toe te voegen in een kleine ruimte. Zeker zwart is gewaagd. In dit voorbeeld laten ze echter zien hoe zwart de ruimte juist groter kan laten lijken. De horizontale baan versterkt immers de lengte van de hal.

14. Accentueer de hoogte

Hoge kapstokken

(Bron) Bovenstaande en andere gave kasten onder meer bij deze shop.

Een andere manier van je kleine hal inrichten is door de hoogte te accentueren. Dit kun je zoals in bovenstaand voorbeeld doen met verticale kapstokken (je vindt ze hier), maar ook met hoge kasten of een behang met verticale streep. De mogelijkheden zijn eindeloos!

15. Een kwartslag draaien

Kapstok maar dan anders

(Bron)

Een kapstok met kleerhangers neemt vaak behoorlijk wat ruimte in beslag. Maar wat als je deze ruimte niet hebt? In bovenstaand voorbeeld zijn ze hier creatief mee omgegaan. Door de jassen een kwartslag te draaien houd je zelfs in een kleine hal genoeg ruimte over om rond te kunnen lopen.

16. Klein maar fijn

Klein en druk

) Dit soort kamerplanten bestel je simpel online al vanaf €5,-

Hou jij ervan om je kamers helemaal vol te zetten met leuke hebbedingetjes, maar ben je bang dat dat in je kleine hal niet kan? Kijk dan eens naar bovenstaand voorbeeld. Dit is hét bewijs dat ook een kleine ruimte best wat leuke accessoires kan gebruiken, bijvoorbeeld de houten kistjes.

17. Een open ruimte

Kapstok van steigerbuizen

(Bron) | Wil jij ook een kapstok van steigerbuizen?

Een open ruimte oogt altijd groter. In dit zeventiende voorbeeld van een kleine hal inrichten is daar op een creatieve manier mee omgegaan. De kapstok is namelijk gemaakt van steigerbuizen. Hierdoor blijft de ruimte open en oogt deze direct een stuk groter.

18. Decoratief of functioneel?

Ladders

(Bron) | Op zoek naar een decoratieve houten ladder?

Wil jij het functionele met het praktische combineren? Dan zijn deze decoratieve ladders wellicht de oplossing. Door ze te gebruiken als kapstok creëer je bijvoorbeeld opbergruimte, maar zorg je ook direct voor wat kleur.

19. Splitsen

Lange hal

(Bron)| Bovenstaande wandhaken leuk? Bestel ze dan bij Nordic Nest

We hebben wederom een voorbeeld van een lange, smalle hal gevonden. Het leuke aan dit voorbeeld is dat ze er bij de kleine hal inrichten voor gekozen hebben om de ruimte op te splitsen. Zo is er aan beide kanten ruimte om je jas op te hangen en oogt het geheel minder vol.

20. Kleur!

Kleur in de hal

(Bron) Bovenstaande kleur is naar ons idee Petrol Blue – bestellen kan hier.

Deze kleur die een beetje tussen blauw en groen in lijkt te zitten zie je de laatste tijd steeds vaker terug in het interieur. Het is een echte trendkleur!
Een kleine hal inrichten met deze kleur is wat ons betreft een goed idee. De hal krijgt zo klasse en oogt erg imposant.

21. De onderkant van de trap gebruiken

Kapstok onder de trap

(Bron

De ruimte onder de trap is in de meeste huishoudens een verloren ruimte. In dit huishouden wilden ze dat echter koste wat kost voorkomen. Door creatief na te denken hebben ze wat ons betreft een perfecte oplossing gevonden. Een kapstok… dat we daar zelf niet aan gedacht hebben!

22. Lichte materialen

Lichte materialen

(Bron)

Een kleine hal inrichten doe je bij voorkeur niet door grote, massieve materialen te gebruiken. Lichte en luchtige materialen zoals staal en metaal zijn beter geschikt. In bovenstaand voorbeeld is dit materiaal op verschillende manieren verwerkt. Wij vinden het geweldig!

23. Een beetje smokkelen

Muur achter deur

(Bron)

Ook in dit voorbeeld is er eigenlijk niet echt sprake van een hal. Toch hebben ze hier de illusie weten te weken van een hal. Alles is immers aanwezig. Een spiegel, opbergruimte voor de schoenen én een paraplubak. Creatief en origineel.

24. Smalle meubels

Smalle hal

Op zoek naar smalle kasten voor in de gang, hier is een aardig assortiment te vinden

Een kleine hal inrichten vraagt om het gebruik van smalle meubels. In dit voorbeeld is daar geweldig op ingespeeld. De kast zorgt voor voldoende bergruimte zonder dat er teveel ruimte wordt ingenomen. En de spiegel zorgt er dan weer voor dat de hal groter oogt.

25. Een optische illusie

Ronde spiegel in hal

Hier vonden we een spiegel met een diameter van 1.10m

Een laatste check om te kijken of je haar goed zit gebeurt natuurlijk in de spiegel in de hal. In bovenstaand voorbeeld hebben ze dit goed aangepakt, want wat is die spiegel groot! Zou jij het aandurven om zo'n prachtexemplaar in huis te halen?

26. Een patroon op de muur

Stijlvol maar klein

(Bron) | Op zoek naar decoratief behang? Hier is een selectie

Een kleine hal inrichten zodat deze gezellig wordt doe je door een leuk behangetje tegen de muur te plakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van bovenstaand idee. In combinatie met de gekozen meubels ziet de hal er erg stijlvol uit.

27. Een verborgen ruimte

Een inbouwkast in de hal is niet altijd even praktisch. Genoeg reden om eens na te denken of je deze ruimte niet beter kunt gebruiken. Bovenstaand voorbeeld is een perfect voorbeeld van het resultaat.

28. Subtiel en opvallend tegelijk

Wit en grijs in hal

(Bron) | Een bijna identieke match aan deze kapstop vonden we bij bol.com

Opvallen en tegelijkertijd subtiel overkomen. Het klinkt erg tegenstrijdig, maar wat ons betreft kun je bovenstaand voorbeeld niet beter beschrijven. De zwarte kapstok valt ontzettend op, maar oogt toch subtiel en bescheiden.

29. I believe I can fly

Zwevende kapstok

(Bron) | Bij roomed leggen ze uit hoe je deze maakt.

Voor sommigen geldt bij het inrichten van een kleine hal less is more. Om hiervoor te zorgen zijn zwevende objecten natuurlijk perfect. Wat dacht je van bovenstaande kapstok? Alleen als je goed kijkt zie je de touwen waaraan hij bevestigd is hangen.

30. Twee vliegen in één klap

Vensterbank met opbergruimte

bij Home24 heb je een compleet assortiment met hal- en gang meubels

Een kleine hal praktisch inrichten doe je door het aangename met het nuttige te verenigen. Bijvoorbeeld door deze bank/opbergkast. Genoeg ruimte voor spullen, maar ook om zelf even lekker te zitten.

31. Zwart, zwarter, zwartst

Zwart als accentkleur

(Bron) | Ook deze leuke kapstokken vind je in deze webshop

Ben jij ook zo'n fan van zwart? Dan is bovenstaand voorbeeld echt iets voor jou. De kapstok is speels en biedt genoeg ruimte voor verschillende jassen. Zwarte jassen dan wel… anders past het niet in het plaatje.

32. Een zwarte rand

Witte hal

Bij een kleine hal inrichten is eenheid het sleutelwoord. In bovenstaand voorbeeld is deze eenheid terug te vinden in de zwarte lijsten van deze lange hoge spiegel en de foto's. En ook de kapstok voldoet wat ons betreft perfect.

33. De trapkast

Trapkast

Heb jij geen hal, maar wel een trapkast? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Een trapkast biedt namelijk ontzettend veel ruimte om spullen in op te bergen. En als je geen zin hebt om alles netjes te ordenen doe je gewoon de deur dicht. Niemand die de rommel zo nog ziet!

Een kleine hal dusdanig inrichten dat deze én praktisch én mooi is kan dus gewoon! Dat hebben deze 33 voorbeelden wat ons betreft wel bewezen.

Wat is jouw favoriete voorbeeld? Of heb je zelf nog tips en inspiratie voor anderen?
Deel het met ons in een reactie! We zijn erg benieuwd!