Leefkeukens zijn hot. In een leefkeuken wordt behalve gekookt – je raadt het al – ook geleefd. De keuken wordt eigenlijk deels als woonkamer gebruikt. 's Ochtends zit je er met je krantje aan het ontbijt, en 's avonds zit je er na te tafelen met een borrel. Een leefkeuken is sfeervol en gezellig. Met een leefkeuken in je woning wordt de woonkamer eigenlijk overbodig.

Wil jij ook graag je eigen leefkeuken inrichten maar weet je nog niet precies hoe? Doe hier leefkeuken inspiratie op met onze 26 voorbeelden van waanzinnige leefkeukens!

Leefkeuken inspiratie

We hebben 26 prachtige leefkeukens voor je op een rijtje gezet. Met deze voorbeelden kun je leefkeuken inspiratie opdoen voor jouw eigen droomkeuken! Welke vind jij het mooist?

Van veel van de artikelen die je ziet in de foto's zijn vergelijkbare artikelen verkrijgbaar bij bijvoorbeeld:

1. Een kleine leefkeuken

Kleine leefkeuken
(Bron)
Denk jij dat je alleen leefkeuken inspiratie op kunt doen voor grote keukens? Fout! Dat een leefkeuken echt niet perse groot hoeft te zijn, bewijst deze foto. Door je keuken slim in te richten kun je ook van een kleinere keuken een leefkeuken maken.
Zeg nou zelf, deze kleine leefkeuken ziet er toch hartstikke gezellig uit?

2. Een grote bank in de leefkeuken

Landelijke leefkeuken
(Bron)
Deze leefkeuken ziet er super sfeervol uit door de lange bank tegen de muur. Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat je op zo'n bank met al die lekkere kussens de hele dag wilt blijven zitten! Met zo'n keuken heb je eigenlijk geen woonkamer meer nodig.

3. Een ruime leefkeuken

Ruime leefkeuken
(Bron)
Deze leefkeuken is al erg ruim, maar lijkt nog ruimer door de grote deuren en ramen. Er is in deze keuken veel gebruik gemaakt van industriële elementen.
Zie jij jezelf hier 's ochtends al aan het ontbijt zitten?

4. Een landelijke leefkeuken

Ben jij fan van een landelijke inrichting? Dan is deze afbeelding waarschijnlijk een bron van leefkeuken inspiratie voor jou! Het hout dat gebruikt is in deze keuken en de stoelen zijn typische kenmerken van een landelijke inrichting.
Wat fijn is aan zo'n leefkeuken, is dat je terwijl je staat te koken gewoon gezellig kunt kletsen met je bezoek dat aan de eettafel zit.

5. Een leefkeuken met veel wit

Witte leefkeuken
(Bron)
In deze leefkeuken is bijna alles wit. Dat zorgt er voor dat de ruimte direct groter oogt. Aan de grote tafel kun je lekker dineren met gezelschap, maar kunnen de kinderen ook hun huiswerk maken. Een leefkeuken zoals hij bedoelt is dus: multifunctioneel.

6. Een leefkeuken met een persoonlijk tintje

Is zo'n helemaal witte keuken niets voor jou? Kijk dan eens naar deze gezellige leefkeuken. De krijtborden aan de wand geven de keuken een persoonlijk tintje en een sfeervolle uitstraling.
Je krijgt bijna het gevoel alsof je in een hip koffietentje zit, als je in deze leefkeuken zit te eten.

7. Een kleine leefkeuken die toch ruim lijkt

Kleinere leefkeuken
(Bron)
Deze keuken is helemaal niet groot, maar lijkt toch heel ruimtelijk. Door veel lichte kleuren te gebruiken, kun je een kleine keuken al snel groter laten lijken.
De hoekbank geeft de keuken een erg knusse uitstraling. Wij zouden het liefst gelijk op deze bank neerploffen!

8. Een industriële leefkeuken

Industriële leefkeuken
(Bron)
Deze leefkeuken is erg industrieel ingericht. Hout en metaal zijn materialen die typisch zijn voor een industrieel interieur. Door het rekje boven het kookeiland is heel slim extra opbergruimte gecreëerd, zonder dat dit ten koste gaat van het vloeroppervlak.
Vind jij zo'n industriële leefkeuken ook zo gaaf? Kijk dan ook eens tussen onze boomstamtafels, die passen perfect in een industrieel interieur.

9. Een leefkeuken met donkere kleuren

Donkere leefkeuken
(Bron)
In deze leefkeuken is veel gebruik gemaakt van donkere kleuren. Dankzij de witte muren en vloer wordt het geheel niet té donker.
De eettafel is een verlengstuk van het kookeiland. Als jij aan het koken bent, kan je gezin of de visite er dus gezellig bij komen zitten!

10. Een leefkeuken met open haard

Wauw, wat een mooie leefkeuken is dit! Met zo'n keuken heb je echt geen woonkamer meer nodig. Er zit zelfs een open haard in. Zo maak je het 's avonds extra gezellig in de keuken.

11. Een retro leefkeuken

Retro leefkeuken
(Bron)
Dit is een heel ander voorbeeld van leefkeuken inspiratie. In deze leefkeuken zijn moderne elementen gecombineerd met retro. Dit geeft de keuken een bijzondere uitstraling.
Aan de grote tafel is voldoende plaats om met vrienden te dineren of gezellig koffie te drinken.

12. Wit en hout

Hout en wit voeren de boventoon in deze Scandinavische leefkeuken. Toch oogt het ondanks het vele wit niet koud; dankzij alle potjes met kruiden, de snijplanken en het servies dat tegen de wand staat wordt de keuken erg huiselijk.
Ook de houten meubels zorgen ervoor dat de keuken een warme uitstraling heeft.

13. Keukeneiland en tafel in één

Hoe handig: het aanrechtblad van dit keukeneiland loopt door als tafel! Dit ziet er erg stijlvol uit. Daarnaast is het ook nog eens handig, want zo hoef je geen aparte tafel neer te zetten.
In deze keuken is zelfs een televisie opgehangen. Zo ben je van alle gemakken voorzien en zou je de woonkamer niet eens meer hoeven te gebruiken.

14. Een keuken waar geleefd wordt

Huiselijke leefkeuken
(Bron)
In deze keuken wordt geleefd: dat zie je aan de boeken en andere spullen die aan de zijkant van het keukeneiland liggen. Hoewel deze keuken strak en modern ingericht is, geven die persoonlijke spullen de keuken toch een huiselijk sfeertje.

15. Kletsen aan het keukeneiland

Keukeneiland met krukken
(Bron)
Aan het keukeneiland in deze moderne leefkeuken kun je 's avonds heerlijk  kletsen. De zachte krukken en het strakke interieur zorgen ervoor dat je jezelf echt in een bar waant als je aan dit keukeneiland zit.
Hier kun je urenlang doorbrengen met vrienden of familie.

16. Verschillende stoelen

Zie je hoe de verschillende stoelen aan deze tafel de keuken een knusse uitstraling geven? Ondanks dat het interieur van de keuken strak en modern is, ziet de keuken er gezellig uit. De verschillende stoelen die gebruikt zijn onderbreken het strakke interieur en zorgen voor dat knusse effect.
Ook de accessoires die gebruikt zijn in deze keuken zorgen dat het geheel er gezellig uitziet.

17. Een grote leefkeuken

Grote leefkeuken
(Bron)
Deze leefkeuken is gigantisch! In deze keuken staat een kookeiland waaraan je kunt zitten, én een eettafel. Door de grote ramen komt lekker veel licht naar binnen waardoor de ruimte nog groter lijkt.
Zie je jezelf al zitten in deze prachtige leefkeuken?

18. Landelijk en modern

Dat landelijk en modern goed samen kunnen gaan, zien we in deze leefkeuken. De houten kasten en panelen van het keukeneiland zijn typisch voor een landelijk interieur. De barkrukken en het aanrechtblad zijn weer erg modern.
Deze combinatie zie je niet vaak, maar zorgt hier voor een prachtige leefkeuken.

19. Een strakke leefkeuken

Moderne leefkeuken
(Bron)
Als je deze leefkeuken ziet, zou je bijna niet geloven dat het een keuken is! Deze keuken ziet er superstrak uit. De grote bloemen op het keukeneiland maken de keuken helemaal af.
Wie wil er nou niet aan dit keukeneiland zitten?

20. Een donkere leefkeuken

Dat een donkere leefkeuken heel stijlvol kan zijn, zien we op deze foto. Deze leefkeuken heeft een strakke en moderne inrichting. Dankzij het grote raam aan de zijkant komt er toch voldoende licht binnen in de keuken.
Wij zouden deze leefkeuken wel in onze woning willen hebben!

21. Accessoires die perfect matchen

De accessoires die gebruikt zijn in deze leefkeuken passen perfect bij de landelijke stijl van de keuken. In de accessoires zien we veel hout en riet terugkomen. Met de juiste accessoires kun je je leefkeuken helemaal afmaken.

22. Een grote landelijke leefkeuken

Grote landelijke leefkeuken
(Bron)
Dit is een typisch landelijke leefkeuken. En kijk eens hoe groot hij is: er is ruimte voor een kookeiland én een eettafel!
De grote stoelen aan de eettafel passen perfect bij de rest van de keuken. Daarnaast is er in deze keuken veel gebruik gemaakt van hout, wat de keuken een warme uitstraling geeft.

23. Een grote eettafel

Met zo'n grote eettafel in je leefkeuken heb je zeker voldoende zitplaatsen als je gasten krijgt. En wat ziet zo'n lange eettafel er gezellig uit hè?
Deze leefkeuken nodigt echt uit om lekker samen te eten en lang na te tafelen.

24. Een drukke leefkeuken

Drukke leefkeuken
(Bron)
Deze leefkeuken is erg druk door de verschillende krukjes en de potten en pannen aan de muur. Toch ziet de keuken er wel gezellig uit! Het hout dat gebruikt is voor de vloer, de tafel en het keukenblok geeft de keuken een warme uitstraling.

25. Een ruimtelijke leefkeuken

Ruimtelijke leefkeuken
(Bron)
Door de grote ramen en het gebruik van veel wit lijkt deze leefkeuken erg ruimtelijk! Doordat alle keukengerei in gesloten kasten zit, is de keuken ook erg ordelijk. De accessoires in de open wandkast geven de keuken een persoonlijk tintje.

26. Leefkeuken met bar

Aan de bar in deze leefkeuken kun je ontbijten, kletsen, dineren of werken. Multifunctioneel dus! En wanneer jij staat te koken kunnen je gasten vast plaatsnemen aan de bar, zodat je gezellig verder kunt kletsen tijdens het koken.

Een leefkeuken is een echte toevoeging aan je woning. De keuken is niet meer alleen de plek waar gekookt wordt: hier wordt gekletst, huiswerk gemaakt, gedineerd. Kortom: hier wordt geleefd!

Van veel van de artikelen die je ziet in de foto's zijn vergelijkbare artikelen verkrijgbaar bij bijvoorbeeld:

Welke van deze leefkeuken inspiratie foto's vind jij het mooist?
Laat het ons weten in een reactie!