Leefkeukens zijn hot. In een leefkeuken wordt behalve gekookt – je raadt het al – ook geleefd. De keuken wordt eigenlijk deels als woonkamer gebruikt. 's Ochtends zit je er met je krantje aan het ontbijt, en 's avonds zit je er na te tafelen met een borrel. Een leefkeuken is sfeervol en gezellig. Met een leefkeuken in je woning wordt de woonkamer eigenlijk overbodig.

Wil jij ook graag je eigen leefkeuken inrichten maar weet je nog niet precies hoe? Doe hier leefkeuken inspiratie op met onze 26 voorbeelden van waanzinnige leefkeukens!

Leefkeuken inspiratie

We hebben 15 prachtige leefkeukens voor je op een rijtje gezet. Met deze voorbeelden kun je leefkeuken inspiratie opdoen voor jouw eigen droomkeuken! Welke vind jij het mooist?

1. Een kleine leefkeuken

Kleine leefkeuken
(Bron)

Denk jij dat je alleen leefkeuken inspiratie op kunt doen voor grote keukens? Fout! Dat een leefkeuken echt niet perse groot hoeft te zijn, bewijst deze foto. Door je keuken slim in te richten kun je ook van een kleinere keuken een leefkeuken maken.

Zeg nou zelf, deze kleine leefkeuken ziet er toch hartstikke gezellig uit?

2. Een grote bank in de leefkeuken

Landelijke leefkeuken
(Bron)

Deze leefkeuken ziet er super sfeervol uit door de lange bank tegen de muur. Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat je op zo'n bank met al die lekkere kussens de hele dag wilt blijven zitten! Met zo'n keuken heb je eigenlijk geen woonkamer meer nodig.

3. Een ruime leefkeuken

Ruime leefkeuken
(Bron)

Deze leefkeuken is al erg ruim, maar lijkt nog ruimer door de grote deuren en ramen. Er is in deze keuken veel gebruik gemaakt van industriële elementen. Zie jij jezelf hier 's ochtends al aan het ontbijt zitten? Ook bijvoorbeeld bij Ikea heb je veel keuken met een kookeiland zoals hier (meer inspiratie hier).

4. Een leefkeuken met veel wit

Witte leefkeuken
(Bron)

In deze leefkeuken is bijna alles wit. Dat zorgt er voor dat de ruimte direct groter oogt. Aan de grote tafel kun je lekker dineren met gezelschap, maar kunnen de kinderen ook hun huiswerk maken. Een leefkeuken zoals hij bedoelt is dus: multifunctioneel. Meer voorbeelden van dit soort lichte witte leefkeukens ook hier.

5. Een kleine leefkeuken die toch ruim lijkt

Kleinere leefkeuken
(Bron)

Deze keuken is helemaal niet groot, maar lijkt toch heel ruimtelijk. Door veel lichte kleuren te gebruiken, kun je een kleine keuken al snel groter laten lijken. De hoekbank geeft de keuken een erg knusse uitstraling. Wij zouden het liefst gelijk op deze bank neerploffen! Kijk ook eens naar deze voorbeelden van compacte leefkeukens.

6. Een industriële leefkeuken

Industriële leefkeuken
(Bron)

Deze leefkeuken is erg industrieel ingericht. Hout en metaal zijn materialen die typisch zijn voor een industrieel interieur. Door het rekje boven het kookeiland is heel slim extra opbergruimte gecreëerd, zonder dat dit ten koste gaat van het vloeroppervlak.

Vind jij zo'n industriële leefkeuken ook zo gaaf? Kijk dan ook eens tussen onze boomstamtafels, die passen perfect in een industrieel interieur.

7. Een leefkeuken met donkere kleuren

Donkere leefkeuken
(Bron: studiozalig.be)

In deze leefkeuken is veel gebruik gemaakt van donkere kleuren. Dankzij de witte muren en vloer wordt het geheel niet té donker. De eettafel is een verlengstuk van het kookeiland. Als jij aan het koken bent, kan je gezin of de visite er dus gezellig bij komen zitten! Meer voorbeelden vind je bijvoorbeeld in deze inspiratie foto's.

8. Een retro leefkeuken

Retro leefkeuken
(Bron)

Dit is een heel ander voorbeeld van leefkeuken inspiratie. In deze leefkeuken zijn moderne elementen gecombineerd met retro. Dit geeft de keuken een bijzondere uitstraling.
Aan de grote tafel is voldoende plaats om met vrienden te dineren of gezellig koffie te drinken.

9. Een keuken waar geleefd wordt

Huiselijke leefkeuken
(Bron)

In deze keuken wordt geleefd: dat zie je aan de boeken en andere spullen die aan de zijkant van het keukeneiland liggen. Hoewel deze keuken strak en modern ingericht is, geven die persoonlijke spullen de keuken toch een huiselijk sfeertje.

10. Kletsen aan het keukeneiland

Keukeneiland met krukken
(Bron)

Aan het keukeneiland in deze moderne leefkeuken kun je 's avonds heerlijk  kletsen. De zachte krukken en het strakke interieur zorgen ervoor dat je jezelf echt in een bar waant als je aan dit keukeneiland zit.

Hier kun je urenlang doorbrengen met vrienden of familie.

11. Een grote leefkeuken

Grote leefkeuken
(Bron)

Deze leefkeuken is gigantisch! In deze keuken staat een kookeiland waaraan je kunt zitten, én een eettafel. Door de grote ramen komt lekker veel licht naar binnen waardoor de ruimte nog groter lijkt. Zie je jezelf al zitten in deze prachtige leefkeuken?

12. Een strakke leefkeuken

Moderne leefkeuken

Als je deze leefkeuken ziet, zou je bijna niet geloven dat het een keuken is! Deze keuken ziet er superstrak uit. De grote bloemen op het keukeneiland maken de keuken helemaal af.
Wie wil er nou niet aan dit keukeneiland zitten?

23. Een grote landelijke leefkeuken

Grote landelijke leefkeuken
(Bron)

Dit is een typisch landelijke leefkeuken. En kijk eens hoe groot hij is: er is ruimte voor een kookeiland én een eettafel! De grote stoelen aan de eettafel passen perfect bij de rest van de keuken. Daarnaast is er in deze keuken veel gebruik gemaakt van hout, wat de keuken een warme uitstraling geeft.

14. Een drukke leefkeuken

Drukke leefkeuken
(Bron)

Deze leefkeuken is erg druk door de verschillende krukjes en de potten en pannen aan de muur. Toch ziet de keuken er wel gezellig uit! Het hout dat gebruikt is voor de vloer, de tafel en het keukenblok geeft de keuken een warme uitstraling.

15. Een ruimtelijke leefkeuken

Ruimtelijke leefkeuken
(Bron)

Door de grote ramen en het gebruik van veel wit lijkt deze leefkeuken erg ruimtelijk! Doordat alle keukengerei in gesloten kasten zit, is de keuken ook erg ordelijk. De accessoires in de open wandkast geven de keuken een persoonlijk tintje.

Een leefkeuken is een echte toevoeging aan je woning. De keuken is niet meer alleen de plek waar gekookt wordt: hier wordt gekletst, huiswerk gemaakt, gedineerd. Kortom: hier wordt geleefd!

Welke van deze leefkeuken inspiratie foto's vind jij het mooist?
Laat het ons weten in een reactie!