Stel je eens voor dat je na een lange dag werken op een strandbedje ligt in de zon, met een zelfgemaakte cocktail in de ene hand en een zelfgemaakt ijsje in de andere. Na een tijdje loopt het zweet in kleine straaltjes langs je rug: tijd om een duik te nemen! Je staat op en één van de mooiste buitenzwembaden bevindt zich ineens in jouw tuin… Heerlijk toch, dat dagdromen? Wij dromen graag over prachtige plekken en heerlijke zwembaden. Om onze dromen te delen, hebben we de 25 mooiste buitenzwembaden voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk zouden wij deze wel in de achtertuin willen. Wat jij?

De 25 mooiste buitenzwembaden

Zit je lekker in de tuin te genieten van het heerlijke weer met je tablet op schoot? Scroll dan snel verder en droom weg bij deze prachtige zwembaden. Waarschuwing: De wens een eigen buitenzwembad aan te leggen kan ernstig toenemen na het zien van onderstaande buitenzwembaden.

1. Een knusse jungle

Buitenzwembad jungle
(Bron)

Dit zwembad voelt door de vele omringende begroeiing erg knus aan. Je zit hier volledig afgeschermd en niemand kan stiekem even naar je gluren. Volledige vrijheid en toch een gevoel van geborgenheid. Wij zijn fan van dit prachtige buitenzwembad.

2. Het strand in eigen tuin

Villa met zwembad strand

Bij dit zwembad hoef je niet eens te dagdromen. Het geeft je daadwerkelijk het gevoel dat je gewoon aan het strand ligt in plaats van in de tuin. Het zwembad heeft zelfs een klein stukje strand en loopt net als de zee langzaam van ondiep naar diep. Adembenemend.

3. Relaxen in Marokkaanse stijl

Zwembad Marokkaanse stijl
(Bron)

Dit. Is. Het. Wat een prachtig zwembad! De verschillende soorten betegeling zijn gewaagd, maar passen prachtig bij elkaar. Ook de verschillende meubelstukken zijn geheel in Marokkaanse stijl. Hier kun je pas heerlijk tot rust komen.

4. Strak en eenvoudig

Modern zwart zwembad
(Bron)

Dit zwembad kon niet ontbreken in deze lijst met mooiste buitenzwembaden. Hoe vaak zie je nu een zwart zwembad? Wij hadden er in ieder geval nooit aan gedacht, maar wat staat het hier goed. Zeker in combinatie met de donkere kiezels en betonnen tegels.

5. Een zwemvijver van formaat

Zwemvijver in de achtertuin
(Bron)

Eerder schreven we al hoe je zelf een zwemvijver aan kunt leggen. Een zwemvijver zorgt voor een prachtig, natuurlijk ogend zwembad. Dit natuurlijke zwembad lijkt haast niet door mensenhanden aangelegd. Waan je geheel één met de natuur.

6. Verschillende materialen en drie watervallen

Verschillende materialen zwembad
(Bron)

Bij dit mooie buitenzwembad is gebruik gemaakt van verschillende materialen. Kleine donkere tegels voor in het zwembad en verschillende toepassingen van beton op de muur met watervallen en het terras. Kijk ook eens naar de manier waarop rechtsboven het hout voor de vuurplaats bewaard wordt.

8. Hier kom je helemaal tot rust

Zwembad met bank
(Bron)

Een mooi zwembad hoeft niet altijd groot te zijn. Dit kleine zwembad creëert een oase van rust waar je heerlijk kunt relaxen. Rustig kleurgebruik en enkele planten voor een groene touch. Op de bank met lekkere kussens kun je prima een dutje doen na het baantjes trekken (met nadruk op 'tjes').

9. Al zwemmend naar huis

Zwembad palmbomen
(Bron)

Waarom zou je naar de andere kant van de tuin lopen, als je ook kunt zwemmen? Dit zwembad loopt in de gehele lengte van de tuin en is omgeven door prachtige borders vol palmbomen en andere exotische planten. Zie jij jezelf hier al ronddobberen?

10. Spiegeltje, spiegeltje in de tuin..

Donker spiegel zwembad

Vaak wordt er in een buitenzwembad gebruik gemaakt van licht tegels. Van wit tot blauw, zolang het water maar helder is. Toch heeft het gebruiken van donkere tegels in een zwembad ook zijn positieve kanten. Wat dacht je van dit bijzondere zwembad dat inktzwart lijkt? Door donkere stenen te gebruiken fungeert het zwembad als een reuzenspiegel in tuin. Leuk toch?

11. Hoogteverschillen

Buitenzwembad en bubbelbad

Wat dacht je van het toepassen van hoogteverschillen in je tuin door te spelen met het zwembad? In deze tuin hebben ze het zwembad niet ín, maar boven de grond geplaatst. Het bubbelbad daarentegen is wel in de grond geplaatst. Hierdoor ontstaat er een speels effect in deze strakke, moderne tuin.

12. Strakke vormen

Moderne waterval
(Bron)

Bij dit zwembad is het niet alleen het zwembad zelf dat in een moderne stijl gebouwd is. Zowel de waterval als de moderne kunst zijn voorzien van een strak ontwerp. Erg leuk is het contrast met de vrolijke en speelse bloemen in de smalle border.

13. Buiten en binnen

Buiten zwembad binnen
(Bron)

Bij dit zwembad lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. Achterin zie je de keuken die overloopt in een overdekte veranda die op zijn beurt eindigt in een lekker zwembad. Verschillende natuurlijke materialen worden gebruikt in combinatie met prachtige planten en bloemen.

14. Voor de minimalist

Minimalistisch buitenzwembad
(Bron)

De mooiste buitenzwembaden zijn niet voor iedereen hetzelfde. De een houdt van de mediterrane sfeer, terwijl de ander gaat voor strak en modern. Dit zwembad is bijvoorbeeld de droom van iedere minimalist. Mooie strakke lijnen, lichte kleuren en een enkele boom ter decoratie. Wat vind jij van dit zwembad?

15. Een rondje zwemmen

Rond zwembad
(Bron)

Minimalisme is ook op dit zwembad van toepassing. Er is gebruik gemaakt van hout en beton om dit bijzondere zwembad te maken. De ronde vorm en het feit dat het zwembad niet ingegraven is, maken het tot een opvallend geheel. Hier zien wij onszelf wel in ronddobberen.

16. Over de rand

Zwembad met water over de rand

Dit buitenzwembad combineert de ‘gewone' baksteen met moderne materialen en uitvoeringen. Vooral de rand van het zwembad waar het water overheen loopt is een echte eyecatcher. De mozaïektegeltjes weerspiegelen mooi door het water en het licht dat erop schijnt. De rest van het zwembad is eenvoudig gehouden om dit bijzondere element niet te overschaduwen.

17. Buitenzwembad met buitendouche

Zwembad palmbomen buitendouche
(Bron)

Wanneer je een mooi buitenzwembad in de tuin hebt, is het ook altijd lekker om hier een buitendouche bij te plaatsen. Zo kun je jezelf zowel voor als na het zwemmen afspoelen. Bij dit zwembad sluit het ontwerp van de buitendouche mooi aan bij het zwembad. De kleur wit in combinatie met mooie groene planten blijft toch sfeervol.

18. Zwemmen in het bos

Zwembad in het bos

Wij schatten de kans redelijk tot groot in dat je geen geheel bos als achtertuin hebt, maar het idee van een zwembad verscholen tussen de bomen konden we je niet onthouden. Hier kun je heerlijk verdwalen en heb je meer privacy dan ooit! Het is net alsof je een sprookje binnenwandelt.

20. Omgeven door muren

Zwembad omgeven met muren
(Bron)

Deze tuin ligt ingesloten tussen hoge muren. Door een lang en smal zwembad te plaatsen, kun je toch optimaal de ruimte benutten. Er is zelf plek voor een mooi gazon! Leuk detail zijn ook de buxussen in de potten langs de rand van het zwembad.

21. Zwemmen zonder randen

Zwembad met glazen rand
(Bron)

Hoe tof is dit? Eén rand van het zwembad is van glas gemaakt waardoor je recht het zwembad in kunt kijken. Dit geeft een speels en bijzonder effect. Het blauw van het zwembad wordt nu nog meer een echt onderdeel van de tuin en je kunt goed in de gaten houden wat er in het water gebeurt. De waterval aan de rechterkant maakt dit droomzwembad voor ons compleet.

22. Een bank in het water

Bank in het zwembad
(Bron)

Dit zwembad is perfect voor iedereen die van symmetrie houdt. Waar aan de rechterkant de trap zit om het zwembad in te lopen, zit er tegenover eenzelfde uitham. Deze uitham is echter een bank waar je heerlijk op kunt zitten zonder het zwembad uit te hoeven.

23. Eén met Moeder Natuur

Zwemvijver

Deze lijst van mooiste buitenzwembaden kent een aantal zwemvijvers, waarvan dit ook een bijzondere is. Het zwemgedeelte gaat in zijn geheel op in de natuurlijke omgeving van de vijver. De rand om het zwemgedeelte heen kun je mooi beplanten met de mooiste waterplanten. De houten vlonder geeft het geheel het gevoel alsof je op een stijger aan een meertje ligt.

24. Design overal gelijk

Design gelijk met tuin

Bij dit zwembad is er niet gekeken naar het zwembad alleen, maar is er rekening gehouden met de gehele tuin. Dit valt op, omdat het zwembad in eenzelfde stijl is aangelegd als de rest van de tuin. Strakke lijnen die ook rondom de borders en het terras terugkeren. Leuk detail is het beeld van de duiker aan de rechterkant van het zwembad.

25. De trap in een andere kleur

Zwarte trap zwembad
(Bron)

Waar je ook nog over kunt dromen is het gebruik van verschillende stenen in het zwembad. Zo kun je leuk spelen met bijvoorbeeld het type steen voor de trap. De trap hierboven is een echte eyecatcher doordat deze van mooie zwarte stenen gemaakt is.

Heb je het budget niet voor zo'n zwembad? Overweeg dan gewoon lekker een simpel plastic opblaas zwembad! Even veel plezier en 1/100ste van de kosten! En? Heb je al zin om de mouwen op te stropen en je eigen buitenzwembad van droom naar realiteit te brengen? Wie weet lig jij straks heerlijk te dromen in jouw zomerse paradijs. Deze 25 mooiste buitenzwembaden hebben ons in ieder geval heerlijk laten wegdommelen. We kunnen het chloor al bijna ruiken!

Welk van deze 25 mooiste buitenzwembaden is jouw favoriet?
Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]