Zo nu en dan zwichten we er allemaal voor: chocolade. Chocolade is natuurlijk hét voorbeeld van comfort food. Witte chocolade, pure chocolade en wat dacht je van chocolade met hazelnoten? Zelfs in de ochtend grijpen we naar de chocolade, want wie wil er nou niet beginnen met een lekker sneetje brood met chocoladepasta. Niet zomaar chocoladepasta natuurlijk, maar échte Nutella. Recepten met Nutella zijn er in overvloed, maar wij hebben de lekkerste voor je op een rijtje gezet.

8 Recepten met Nutella om bij te watertanden

Alleen de afbeeldingen bekijken is al de moeite waard, maar je kunt deze recepten ook heel eenvoudig zelf maken. Verwen dus niet alleen je ogen, maar ook de rest van je zintuigen. De geur en vooral de smaak zullen namelijk absoluut niet tegenvallen. Nom nom nom! Genieten!

1. Nutella frappuccino

Nutella-frappuccino
Loopt het water je ook al in de mond bij het zien van deze heerlijke Nutella frappuccino? Bij ons in ieder geval wel. Om die reden staan wij dan ook regelmatig in de keuken te vinden om deze frappuccino te maken!
Ingrediënten (2 glazen):

  • 180 milliliter sterke koffie;
  • 8 ijsblokjes;
  • 240 milliliter melk;
  • 15 gram suiker;
  • 15 gram Nutella;
  • Slagroom;
  • Chocoladesaus.

Bereidingswijze:

  1. Doe de koffie, ijsblokjes, melk, suiker en Nutella in een blender en mix de ingrediënten totdat er een egaal mengsel ontstaat.
  2. Giet het mengsel in een glas, zodat het ongeveer voor 3/4 vol zit.
  3. Vul de rest van het glas met slagroom en schenk de chocoladesaus hier overheen.

2. Nutella tiramisu

Nutella-tiramisu
Bestel jij ook altijd tiramisu als je dit dessert op de menukaart ziet staan? Bij veel mensen is het een geliefd dessert en bij deze variant met Nutella lik je je vingers af!
Ingrediënten (4 porties):

  • 50 gram Nutella;
  • 50 gram melkchocolade;
  • 3 eieren;
  • 40 gram cacaopoeder;
  • 100 gram lange vingers;
  • Schil van 1 citroen;
  • 30 centiliter koffie;
  • 300 gram mascarpone;
  • 1 snufje zout;
  • 80 gram suiker.

Bereidingswijze:

  1. Zet 30 centiliter koffie en laat deze afkoelen.
  2. Scheid de dooier en het eiwit van de eieren.
  3. Voeg de dooiers en de suiker samen en klop dit totdat het mengsel glad en wit is.
  4. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  5. Voeg de mascarpone en de citroenschil toe aan de eierdooiers en meng het geheel goed door elkaar.
  6. Snij de melkchocolade in kleine stukjes en smelt deze samen met de Nutella au bain-marie.
  7. Voet het zout toe aan het eiwit en klopt dit totdat het een stevige substantie is. Roer het vervolgens voorzichtig door de gesmolten chocolade. Doe dat voorzichtig, zodat de eiwitten lekker luchtig blijven.
  8. Drenk de lange vingers in de koffie en leg deze op de bodem van de glaasjes waarin je de tiramisu gaat serveren.
  9. Schep hier om en om een laagje van het mascarpone-mengsel en een laagje van het chocolade-mengsel in en strijk de lagen steeds glad.
  10. Strooi tot slot een laagje cacaopoeder over de tiramisu en laat het geheel minimaal 3 uur in de koelkast staan.

3. Nutella cheesecake

Nutella-cheesecake
Een cheesecake is natuurlijk altijd lekker, maar als hij gemaakt is met behulp van Nutella lijkt het wel alsof je in een chocoladehemel bent beland. We gaan je snel laten zien hoe je deze overheerlijke taart kunt maken.
Ingrediënten (8 tot 12 taartpunten):

  • 250 gram digestive koekjes;
  • 400 gram Nutella;
  • 500 gram roomkaas;
  • 60 gram poedersuiker;
  • 75 gram zachte ongezouten boter;
  • 25 gram hazelnoten.

Bereidingswijze:

  1. Laat de Nutella en de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Stop de digestive koekjes in een keukenmachine en vermaal ze.
  3.  Voeg de boter en 15 gram Nutella toe aan de koekkruimels en zet de keukenmachine opnieuw aan totdat de ingrediënten aan elkaar beginnen te klonteren.
  4. Snijd de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze kort in een pan op het vuur.
  5. Voeg de hazelnoten toe aan het mengsel in de keukenmachine en zet deze weer aan totdat het geheel een vochtige en losse textuur heeft.
  6. Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm van 23 centimeter doorsnee en klem de rand goed vast. Schud het mengsel uit de keukenmachine in de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Dit is de bodem van je taart. Zet dit in de koelkast zodat het even af kan koelen.
  7. Doe de roomkaas en de poedersuiker in een mengkom en mix dit tot een glad geheel. Voeg nu de rest van de Nutella toe en mix het opnieuw totdat de ingrediënten goed zijn gemengd.
  8. Pak de springvorm uit de koelkast en lepel de mix van Nutella, roomkaas en poedersuiker op de bodem. Strijk het geheel mooi glad.
  9. Zet de taart terug in de koelkast en laat hem minimaal 4 uur staan.

Tip: Voor het lekkerste resultaat kun je deze overheerlijke taart het beste rechtstreeks vanuit de koelkast serveren. Jammie!

4. Tosti met Nutella en banaan

Tosti's-met-Nutella-en-banaan
Een tosti met ham en kaas is al lekker, maar een tosti met chocolade en banaan is natuurlijk nog véél lekkerder. Zowel op een koude winterdag als in de warme zon smaakt dit gerecht heerlijk!
Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 sneetjes brood;
  • Nutella;
  • 1 Banaan.

Bereidingswijze:

  1. Besmeer 2 boterhammen met een laag Nutella.
  2. Schil de bananen en snijd deze in schijfjes. Verdeel ze over de boterhammen.
  3. Leg de ongesmeerde boterhammen nu op de besmeerde boterhammen en leg de tosti’s in het tosti-apparaat. Zet het apparaat aan en wacht totdat de tosti’s mooi goudbruin gekeurd zijn.
  4. Snijd de tosti’s vervolgens diagonaal door en leg ze op een bord.

Tip: Als je niet van banaan houdt, zijn deze tosti’s ook superlekker met aardbeien.

5. Granola met Nutella

Granola-met-Nutella
Wil jij je ontbijt graag met Nutella beginnen, maar ben je niet zo dol op een boterham in de ochtend? Maak dan je eigen granola met Nutella. Een uitstekend begin van de dag, als je het ons vraagt!
Ingrediënten (8 personen):

  • 150 gram havervlokken;
  • 150 gram havermout;
  • 150 gram ongezouten gemengde noten;
  • 60 gram gebroken lijnzaad;
  • 2 rijpe bananen;
  • 75 gram honing;
  • 75 gram Nutella;
  • 100 gram pure chocolade;
  • 2 gram kaneel;
  • 1 snufje zout.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Hak de ongezouten gemengde noten in grove stukjes.
  3. Doe de havermout, het lijnzaad, de gehakte noten en de kaneel in een kom en mix deze goed door elkaar.
  4. Doe de rijpe bananen in een kom en prak deze fijn met een vork.
  5. Zet een pan op laag vuur en verwarm de Nutella, de banaan, de honing en het zout. Blijf constant goed door de pan roeren.
  6. Als het Nutella-mengsel warm is geworden, giet je het geheel over de gemengde noten. Meng dit goed door elkaar, zodat alle noten bedekt zijn met een laagje van het Nutella-mengsel.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de plaat. Schuif dit vervolgens in de oven en bak het in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.
  8. Terwijl de granola in de oven staat, hak je de pure chocolade in kleine stukjes.
  9. Laat de granola afkoelen en strooi de chocolade eroverheen.

Tip: Je kunt de granola handig bewaren in een blik of bak, zodat je iedere ochtend weer kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Je kunt eventueel ook nog rozijnen toevoegen voor een extra textuur.

6. Kaneelbroodjes met Nutella

Kaneelbroodje-met-Nutella
Een kaneelbroodje op zijn tijd is altijd lekker, maar als daar dan ook nog eens Nutella in zit is het pas echt feest. Deze broodjes zijn ook nog eens heel makkelijk te maken, en ze zorgen ervoor dat het heerlijk ruikt in je keuken!
Ingrediënten (10 tot 12 broodjes):

  • 240 milliliter melk;
  • 480 gram boter;
  • 80 gram boter;
  • 480 gram bloem;
  • 30 gram suiker;
  • 1 ei;
  • 2 gram zout;
  • 7 gram gist;
  • 12 gram kaneel;
  • Poedersuiker.

Bereidingswijze:

  1. Doe de melk en de boter bij elkaar in een hittebestendige schaal en verwarm het geheel ongeveer 1 minuut in de magnetron. Roer er vervolgens even goed doorheen. Als de boter nog niet helemaal gesmolten is, verwarm je het nog eens 20 seconden en roer je er weer doorheen. Blijf dit herhalen totdat de boter helemaal gesmolten is.
  2. Voeg nu de gist toe aan het mengsel van de melk en de boter en roer dit goed door elkaar.
  3. Weeg 400 gram van de bloem af en meng dit met het zout en de suiker.
  4. Voeg dit mengsel en het ei toe aan het mengsel met de boter en de melk en mix dit goed door elkaar met een mixer. Er moet een mooi deeg ontstaan dat niet aan de rand van de kom blijft plakken. Voeg extra bloem toe als het deeg aan de rand blijft plakken.
  5. Leg een vochtige theedoek over het deeg heen en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
  6. Bestrooi het aanrecht en je deegroller met bloem en rol de deegbal uit tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 30 centimeter.
  7. Smeer het deeg in met de Nutella, maar laat een klein randje aan de zijkanten vrij. Strooi de kaneel vervolgens gelijkmatig over de Nutella.
  8. Rol het deeg nu op en snij de rol vervolgens in 12 stukken. Leg de stukken plat op een bakplaat met bakpapier. Leg weer een vochtige handdoek over de kaneelbroodjes en zet de broodjes ongeveer 20 minuten op een warme plek. Het deeg krijgt zo voldoende tijd om te rijzen.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en bak de kaneelbroodjes hier 15 tot 20 minuten in totdat ze goudbruin zijn. Strooi tot slot nog wat poedersuiker over de kaneelbroodjes.

Tip: Je kunt de broodjes ook tegen elkaar in een schaal leggen in plaats van op een ovenschaal. Hierdoor krijg je een soort breekbrood. Dat staat extra feestelijk als je gasten hebt!

7. Nutella mug cake

Nutella-mug-cake
Heb jij al wel eens een mug cake gemaakt? Dit zijn van die kleine eenpersoons-cakejes in een kopje. Ze zijn niet alleen lekker, maar je hebt ze ook nog eens binnen een mum van tijd gemaakt. En je zult het misschien niet geloven, maar deze cakejes bak je in de magnetron!
Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 20 gram Nutella;
  • 30 milliliter melk;
  • 12 gram suiker;
  • 1 ei;
  • 8 gram cacaopoeder;
  • 32 gram zelfrijzend bakmeel.

Bereidingswijze:

  1. Doe de Nutella en de melk in een mok en mix het tot een glad mengsel.
  2. Voeg het ei toe en klop hem goed los.
  3. Voeg de suiker toe en roer het geheel weer tot een glad mengsel.
  4. Voeg het cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel toe en roer het wederom tot een glad mengsel.
  5. Zet de mok anderhalve minuut in de magnetron. Als de mix dreigt over te lopen doe je de deur van de magnetron even open, zodat de boel af kan koelen. Vervolgens zet je de magnetron weer aan voor de resterende tijd.
  6. Laat de mug cake even afkoelen voordat je hem opeet.

8. Chocolate chip cookies met Nutella

Chocolate-chip-cookies-met-Nutella
Chocolate chip cookies zijn echt onze favoriet, en met de toevoeging van Nutella worden ze nóg beter! Lees snel hoe je deze koekjes kunt maken.
Ingrediënten (12 tot 15 koekjes):

  • 50 gram Nutella;
  • 250 gram bloem;
  • 125 gram witte suiker;
  • 125 gram basterdsuiker;
  • 100 gram boter;
  • 100 gram chocolate chips;
  • 40 gram bakpoeder;
  • 1 ei;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 1 snufje zout.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 240 graden Celsius.
  2. Doe de bloem, de witte suiker, de basterdsuiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng dit goed door.
  3. Zet een pan op het vuur en smelt de boter en de Nutella au bain-marie. Giet dit vervolgens over het mengsel dat je bij stap 2 gemaakt hebt. Voeg het ei toe en meng het geheel goed door.
  4. Voeg de chocolate chips toe en roer ze er voorzichtig doorheen.
  5. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast en leg ondertussen een velletje pakpapier op een bakplaat.
  6. Haal het mengsel uit de koelkast en maak balletjes van ongeveer 5 centimeter breed. Leg deze op de bakplaat en druk ze zachtjes aan. Hou genoeg ruimte over tussen de koekjes, zodat ze niet aan elkaar vast komen te zitten.
  7. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 8 tot 10 minuten.
  8. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze gaat eten.

Loopt het water jou ook in de mond bij het lezen van deze overheerlijke recepten met Nutella? Wij zouden het liefst direct de keuken in duiken om ze allemaal te maken. Als dat geen smullen wordt, weten wij het ook niet meer. We wensen jou in ieder geval alvast veel plezier bij het maken van deze recepten, en vooral bij het opeten van het eindresultaat natuurlijk!
Laat je even weten welk recept met Nutella je hebt gemaakt en of het lekker is geworden? 
Doe dit door een reactie te plaatsen onder dit artikel!