Droom jij ook van een sauna in de tuin? Wij krijgen bij de gedachte alleen al kriebels in onze buik. Wat zouden we dat graag willen! Een sauna in de tuin is het ultieme gevoel van luxe en ontspanning. Voor een lekker avondje ontspanning hoef je immers niet meer naar een duur resort. De achtertuin volstaat. Extra fijn is natuurlijk dat je de sauna met niemand hoeft te delen als je dat niet wilt. Het is jouw plekje waar je tot jezelf en tot rust kunt komen.

Dromen worden werkelijkheid met een sauna in de tuin

Een sauna in de tuin kan verschillende vormen aannemen. Om je te inspireren in wat de mogelijkheden zijn, hebben wij 19 verschillende sauna's op een rijtje gezet. Bekijk de foto's en ontdek welke sauna of sauna's aan jouw ideaalbeeld voldoen!

1. Het strandhuisje

Sauna-1
(Bron)
Deze eerste sauna heeft veel weg van een traditioneel strandhuisje. Hoewel de sauna ongetwijfeld op zal vallen, zorgen de witte kleur en het houtgebruik ervoor dat de sauna niet alle aandacht van bijvoorbeeld je gasten op zal eisen. Daarnaast zorgen de lavendel en de stenen bestrating ervoor dat je je echt in de natuur waant. Ontspannen gaat hier ongetwijfeld lukken!

2. Op safari

Sauna-2
Het volgende voorbeeld van een sauna in de tuin heeft veel weg van een hut die je tegen zou kunnen komen als je op safari bent in Afrika. Het rieten dak en de houten behuizing zorgen ervoor dat deze sauna zich moeiteloos mengt met de kleurtinten die in de rest van de tuin gebruikt zijn. Zie jij jezelf al zitten?

3. Een oud vat

Sauna-3
(Bron)
Dit volgende voorbeeld is heel wat anders. Deze ronde sauna lijkt op het eerste gezicht niet heel praktisch, maar als je binnen kijkt, valt dit gelukkig reuze mee. Aan beide zijden is een bank gemaakt waar je lekker op kunt liggen om van de intense warmte te genieten. Het mooiste aan deze sauna is overigens dat de sauna en het houten terras uit hetzelfde materiaal gemaakt lijken te zijn. Beide elementen vormen hierdoor een prachtig geheel.

4. Een sauna om te delen

Sauna-4
(Bron)
Als je alleen naar de sauna gaat, kom je ongetwijfeld tot rust. Het is echter nog veel leuker om met meer mensen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan kennissen, vrienden of je partner. In deze sauna is daar in ieder geval genoeg ruimte voor. Onder het genot van een goed gesprek genieten jullie niet alleen van de warmte, maar ook van het uitzicht. Zolang de ruimte nog niet gevuld is met stoom, kijken jullie je ogen uit.

5. Een sauna naast het zwembad

Sauna-5
(Bron)
Als echte liefhebber van de sauna weet jij natuurlijk als geen ander dat het de bedoeling is om af te koelen zodra je uit de sauna stapt. De eigenaren van deze sauna hebben daar ook rekening mee gehouden. Zij hebben de sauna immers pal naast hun zwemvijver gebouwd. Het enige wat ze hoeven te doen is hun koudwatervrees opzij zetten en een duik nemen.

6. Een match met het huis

Sauna-6
(Bron)
Wauw, ook dit is een sauna die perfect in deze tuin past. Ten eerste passen de kleuren van de sauna perfect bij de kleuren van het huis. Daarnaast lijkt de tuin ontworpen te zijn voor de sauna. Het pad zorgt voor een natuurlijke uitstraling, waardoor je je haast niet meer in een woonwijk waant. In deze sauna én in deze tuin zul je ongetwijfeld helemaal tot rust komen.

7. Simpel en mooi

Sauna-7
(Bron)
Ook dit voorbeeld vinden wij erg mooi. Het is een van de meest eenvoudige sauna's die in deze lijst is opgenomen, maar dat maakt hem zeker niet minderwaardig ten opzichte van de rest. De sauna heeft een prachtig dak dat het geheel een bijzondere uitstraling geeft. Door de sauna te schilderen zou je de sauna een unieke uitstraling kunnen geven die helemaal bij jouw tuin zal passen.

8. De onopvallende sauna

Sauna-8

Opvallend is deze sauna allerminst. Door het bijzondere dak, dat gemaakt is van tientallen kleine planken, gaat deze sauna helemaal op in de omgeving. De grote tuin zorgt er daarnaast voor dat je je in het bos waant. Wij weten zeker dat je in deze sauna de zorgen van het alledaagse leven van je af kunt zetten en even helemaal tot rust kunt komen. Heerlijk!

9. Schommelen

Sauna-9
(Bron)
Sauna's kenmerken zich vaak door de houten banken. Deze sauna heeft echter iets bijzonders. De houten banken zijn vervangen door schommelstoelen. Doordat deze direct voor het raam zijn geplaatst heb je een mooi uitzicht terwijl het zweet langs je lichaam naar beneden drupt. De stoelkussen kunnen hier overigens prima tegen. Zeker wanneer je er een handdoek overheen legt.

10. De natuurlijke sauna

Sauna-10
Ook deze tiende sauna is een inspirerend voorbeeld van hoe een sauna in de tuin eruit kan zien. De houten constructie zorgt er al voor dat de sauna in iedere tuin past, maar de finishing touch ligt toch wel in de bekleding. Deze is gemaakt van honderden halve takken. Als je niet beter zou weten, zou je deze sauna haast aanzien voor een schuilkelder.

11. Een plaatje in de winter

Sauna-11
(Bron)
Het voordeel van een sauna in de tuin is dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken. In de winter zul je echter wel de kou moeten trotseren, wil je gebruik maken van deze sauna. In het bovenstaande voorbeeld zul je een flink stukje moeten lopen, voordat je je kunt onderdompelen in de warmte van de sauna. Maar dat maakt het misschien juist wel extra leuk.

12. De sauna met terras

Sauna-12
(Bron)
Wederom een voorbeeld van een sauna in de tuin in de vorm van een vat of fust. Ook bij deze sauna is het dak netjes afgewerkt. Wat nog meer bijzonder is aan deze sauna is de kleine veranda. Hier kun je gebruik van maken als je bijvoorbeeld wilt genieten van de zon. De heerlijke ontspanning van de sauna kun je afmaken met een bezoekje aan je eigen privé-sauna.

13. Kleur

Sauna-13
(Bron)
Sauna's zijn er in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld stoomsauna's, maar ook infraroodsauna's. Bovenstaand voorbeeld behoort tot deze laatste groep. Een fijn voordeel aan deze laatste groep is dat de ramen nauwelijks beslaan. Iets wat prettig is als je een sauna hebt met grote raampartijen zoals in bovenstaand voorbeeld.

14. Strak en modern

Sauna-14
(Bron)
De strakke lijnen van de volgende sauna zorgen voor een bijzonder contrast met de rest van de omgeving. Door de kleuren donker te houden en de natuurlijke kleur van het hout mooi uit te laten komen, past deze sauna toch in het plaatje. Ontspannen in de sauna of genieten van het uitzicht op de kleine veranda, wij weten zeker dat je hier hoe dan ook een aangename tijd zult hebben.

15. Is het een sauna of een tuinhuis?

Sauna-15
(Bron)
Je zou misschien niet zeggen dat dit een sauna is. Het gebouw heeft namelijk meer weg van een tuinhuisje dan van een sauna. Schijn bedriegt dus. Bij bovenstaande sauna is goed nagedacht over het kleurgebruik. Als je goed kijkt, zie je namelijk dat de groene en de rode kleur van de muren en het dak terugkomen in de schutting en de haag. Hierdoor vormen de verschillende elementen een prachtig geheel.

16. Uitzicht op de tuin

Sauna-16
Ook het volgende voorbeeld laat zien hoe goed een sauna in een winters tafereel past. Deze sauna kenmerkt zich door de strakke lijnen die zowel binnen als buiten terugkomen. Naast de sauna is een traditionele waterton bevestigd. Door hier onder te gaan staan en aan het koord te trekken, krijg je de koude douche die je nodig hebt na een saunabezoek.

17. Onopvallend 2.0

Sauna-17
(Bron)
Wil je even ultieme privacy en een moment voor jezelf? Dan is bovenstaande sauna echt iets voor jou. Het ontwerp van deze sauna zorgt ervoor dat niemand naar binnen kan kijken, waardoor jij kunt doen wat je wilt. Door de simpele vormen van deze sauna, blijft de aandacht van bezoekers bij de tuin. Precies waar je hem hebben wilt.

18. De blokhut

Sauna-18
(Bron)
Een sauna die lijkt op een blokhut mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met bijzondere sauna's voor in de tuin. Door de verschillende houttinten die gebruikt zijn bij de bouw van de sauna is voorkomen dat het geheel er saai en eentonig uitziet. Wij vinden het een plaatje en zouden maar wat graag een bezoekje brengen aan deze sauna!

19. Dat uitzicht…

Sauna-19
(Bron)
De laatste sauna is wat ons betreft ook erg bijzonder. Deze sauna heeft een glazen zijkant in de vorm van een grote koepel, waardoor het complete plaatje wat wegheeft van een grote onderzeeër. Als je eenmaal in de sauna zit, merk je daar echter niets van. Het enige wat je op gaat vallen is de hitte en het adembenemende uitzicht.

Een sauna in de tuin is voor veel mensen een droom. De een besluit om deze droom waar te maken, terwijl een ander zich liever richt op het najagen van nog grotere dromen. Wat jouw voorkeuren ook zijn, even helemaal wegdromen bij deze 19 bijzondere sauna's kan nooit kwaad.
Wil jij jouw vrienden ook laten zien hoe mooi een sauna in de tuin kan zijn?
Deel dit bericht dan met ze op social media!