Sinterklaas is weer in het land, en voor je het weet is het alweer 5 december. Inmiddels ben je natuurlijk oud genoeg om te weten dat je de cadeaus op Pakjesavond niet van Sinterklaas krijgt, maar van je familieleden en vrienden. Het is ontzettend leuk om elkaar blij te maken, maar soms kan het zo lastig zijn om te bedenken wat je voor iemand moet kopen. Een goede manier om wat inspiratie voor een cadeau op te doen, is door te kijken naar de hobby's van degene voor wie je gaat winkelen. Heb je een familielid dat van tuinieren houdt? Wij hebben 17 Sinterklaascadeaus voor de tuinier op een rijtje gezet waarmee je hem of haar zeker blij zult maken!

De leukste Sinterklaascadeaus voor de tuinier

Naast het feit dat deze cadeaus ontzettend origineel zijn, zijn ze ook nog eens betaalbaar als je niet zo'n groot budget hebt. Deze Sinterklaascadeaus voor de tuinier kosten namelijk allemaal minder dan €25,-!

1. Gepersonaliseerd tuingereedschap…

gereedschap-met-naam
Voor iemand die veel tijd besteedt aan tuinieren is goed tuingereedschap onmisbaar. Met een roestige schep of een botte schaar kom je natuurlijk niet ver. Met een nieuwe set gereedschap kun je de tuinier in je familie dan ook altijd blij maken.
Nu is tuingereedschap van de bouwmarkt vaak een beetje saai. Maar wat dacht je van deze set gepersonaliseerd gereedschap? De naam van de ontvanger kun je op de handvatten van het gereedschap laten zetten, waardoor dit cadeau meteen een stuk bijzonderder wordt. Voor ongeveer €23,- kun je dit leuke gereedschap bestellen; het graveren van de naam of boodschap zit bij de prijs inbegrepen.

2. … Ook voor de kinderen

kindergereedschap-met-naam
Tuinieren is een hobby die meestal door volwassenen wordt beoefend, maar ook voor kinderen kan het een leuke tijdsbesteding zijn. Wat is er nou leuker dan samen met je kinderen lekker wroeten in de aarde om nieuwe planten en bloemen neer te zetten?
Als je kinderen altijd graag willen helpen als jij in de tuin bezig bent, is dit een perfect cadeau om ze te geven met Sinterklaas. Met hun eigen gereedschap kunnen ze meteen aan de slag. Met jouw eigen boodschap op het hout moedig je ze nog eens extra aan.
Dit bijzondere cadeau voor de kinderen kost ongeveer €11,50.

3. Een toffe gieter

mooie-gieter
Ook de planten die binnen staan verdienen alle aandacht. Om ze water te geven is een goede gieter natuurlijk wel zo makkelijk. De gieter op de foto hierboven is wel een hele mooie. Die hoef je na het water geven niet weg te stoppen in een kast, maar mag gewoon op de vensterbank blijven staan.
De sproeikop van de gieter kun je eraf halen, dus dat is extra handig. Nog leuker: deze gieter kost slechts €6,50!

4. Kit om hete pepers te kweken

hete-pepers-kit
Ken je iemand die een moestuin heeft en ook nog eens van pittig eten houdt? Dan is dit cadeau geknipt voor die persoon. Met deze kit kun je namelijk een plant kweken waaraan Scotch bonnets groeien.
Scotch bonnets zijn pepers die ongeveer 40 keer zo heet zijn als jalapeño's. Zelfs voor die ene vriend die altijd een halve pot sambal over zijn eten gooit, is dat ontzettend pittig. Als de pepers rijp zijn, kun je hem of haar mooi uitdagen er eentje op te eten!
Dit pittige cadeau kost ongeveer 5,75.

5. Een origineel vogelhuisje om zelf in elkaar te zetten

vogelhuisje-caravan
Heb je een vogelaar in de familie? Iemand die altijd een verrekijker op de vensterbank heeft liggen om de bezoekers van zijn tuin goed te kunnen bekijken? Dan zal diegene vast gelukkig worden van een mooi vogelhuisje in de tuin. Je moet het de vogels natuurlijk wel een beetje aantrekkelijk maken!
Het is helemaal mooi als de ontvanger van dit cadeau van knutselen houdt, want dit vogelhuisje zet hij of zij helemaal zelf in elkaar. Dit originele cadeau kost ongeveer €23,-.

6. Een mok voor de echte tuinier

tuinier-mok
Na een middag in de tuin te hebben gewerkt, is het natuurlijk heerlijk om binnen weer even bij te komen met een goede kop koffie, thee of warme chocolademelk. Natuurlijk wil je dat ook binnenshuis altijd helder is wie de baas is over de tuin, dus dat wordt met deze mooie emaille mok meteen duidelijk.
Natuurlijk kun je de tekst op de mok helemaal zelf bedenken en aanpassen. Deze mok is dus niet alleen leuk voor tuiniers, maar ook voor andere familieleden met grote hobby's! Deze gepersonaliseerde emaille mok kost ongeveer €17,-.

7. Tuinbordje met naam

tuinbordje-met-naam
Als tuinieren de grootste hobby van je man is, wil hij jou daar waarschijnlijk niet bij hebben. Je loopt alleen maar in de weg en legt het tuingereedschap steeds op de verkeerde plaats terug, waardoor hij niets meer kan vinden. Ben jij de man des huizes en is het juist je vrouw die tuiniert, dan geldt voor jou waarschijnlijk precies hetzelfde.
Dit bordje met zijn of haar eigen naam erop kan makkelijk aan de deur van de schuur worden gehangen. Zo is voor buitenstaanders meteen duidelijk dat ze hier niets te zoeken hebben en overal vanaf moeten blijven. Zo'n handig bordje kost ongeveer €23,-.

8. Een handig paddenstoelmes

paddenstoelmes
Heeft je vriendin zelf gekweekte paddenstoelen in de tuin? Oesterzwammen en shiitake zijn bijvoorbeeld heel makkelijk zelf te kweken. Om de volgroeide paddenstoelen te kunnen oogsten, is dit speciale paddenstoelenmes erg handig.
Met het scherpe mes kunnen de paddenstoelen zo netjes mogelijk worden afgesneden. Met de gekartelde rand kan vervolgens hardnekkig vuil van de paddenstoel of zwam af worden geschraapt, en met het borsteltje kunnen de zelf gekweekte paddenstoelen helemaal worden schoongemaakt. Eigenlijk zijn dit drie gereedschappen ineen, en dat voor slechts €14,51!

9. Een fijne tuinzeep

tuinzeep
Van tuinieren krijg je natuurlijk vieze handen. Dat is niet erg; het hoort er juist bij! Als er geen potgrond onder je vingernagels zit, heb je het niet goed gedaan. Als je echt fanatiek in de weer bent geweest met de snoeischaar kan het zelfs zo zijn dat je eeltplekken op je handen krijgt.
Met deze fijne tuinzeep, die alleen van natuurlijke ingrediënten is gemaakt, maakt de tuinliefhebber in je familie zijn of haar handen zo weer schoon. Er zitten ook kleine stukjes puimsteen in verwerkt, waardoor eeltplekken verleden tijd zijn. En dat voor maar ongeveer €5,50!

10. Een handig tuinierschort

tuinschort
Ken je dat? Je zit net lekker met je handen in de grond, en dan kom je erachter dat je je handhark in de schuur hebt laten liggen. Als je die eenmaal hebt gepakt, merk je dat je je schepje ergens anders hebt laten liggen, en ga zo maar door. Wat zou het toch handig zijn om al je gereedschap altijd direct bij de hand te hebben!
Met zo'n handig tuinschort maak je iedere tuinier blij. Zo kan hij of zij alle essentiële gereedschappen altijd bij zich dragen. Dat scheelt weer een paar onnodige wandelingen naar de schuur! Het schort kost ongeveer €25,-.

11. Gepersonaliseerde tuinhandschoenen

tuinhandschoenen
Dan kan een mooi paar tuinhandschoenen natuurlijk niet ontbreken. Deze fijne handschoenen zijn van suede, dus daar prikken doornen en andere stekels niet zo makkelijk doorheen. Ook tegen eelt en blaren werken zulke handschoenen natuurlijk perfect.
Omdat een paar tuinhandschoenen op zich natuurlijk een beetje een saai cadeau is, kun je ook hier weer een persoonlijke boodschap (of de naam van de ontvanger) op laten zetten. Zo wordt een gewoon cadeau toch nog een beetje bijzonder! De handschoenen kosten ongeveer €22,-.

12. Een grappige bloempot

ananas bloempot
Met een mooie pot zit je eigenlijk altijd goed. Voor ieder interieur is wel een mooie bloempot te vinden, en echte plantenliefhebbers hebben altijd wel ruimte voor een extra plant in huis of in de tuin.
Deze grappige bloempot is wel heel bijzonder. Ten eerste is de pot gemaakt met een 3D-printer, dus moderner kan bijna niet. Als je er een vetplant inzet, zoals op de foto is gedaan, lijkt de pot precies op een ananas. Superleuk voor die vriend of vriendin die van grappige items voor in huis houdt! De pot kost ongeveer €16,50.

13. Een mooie ketting

tuinieren-ketting
Voor je moeder, tante of vriendin die van tuinieren houdt, is deze mooie ketting een geweldig Sinterklaascadeau. Waarschijnlijk raakt zij over tuinieren nooit uitgepraat, dus een sieraad dat bij haar grootste hobby past zal ongetwijfeld in de smaak vallen!
Met zo'n mooie ketting kan ze haar outfit opfleuren, en zo laat ze meteen aan iedereen zien wat haar favoriete bezigheid is. Voor het kraaltje kun je kiezen uit maar liefst 12 verschillende kleuren, dus haar lievelingskleur zit er vast en zeker tussen. De ketting kost ongeveer €15,65.

14. Een waterbol voor de planten

planten-waterbol
Dit Sinterklaascadeau is perfect voor de vergeetachtige tuinier. We hebben allemaal wel iemand in onze kennissenkring die het niet voor elkaar krijgt een plant in leven te houden, omdat hij of zij steeds vergeet dat planten water nodig hebben.
Uitgedroogde planten zijn voorgoed verleden tijd met deze waterbol in de vorm van een vogel. Je vult hem simpelweg met water en steekt hem in de plantenbak, totdat de glazen buis de bodem raakt. Zo staat er altijd precies genoeg water in de bak voor de wortels van de plant. Als dat geen goede uitvinding is, weten wij het ook niet meer! Voor €15,90 krijg je twee van zulke leuke vogels.

15. Een mooi tuindagboek

tuindagboek
Het laatste uit deze lijst met Sinterklaascadeaus voor de tuinier is zeker niet het minste. Eigenlijk zou iedere tuinier een tuindagboek bij moeten houden. In dit mooie exemplaar kun je precies noteren wanneer je planten water nodig hebben, wanneer je iets hebt geplant en wanneer het tijd is voor die grote snoeibeurt.
Daarnaast vind je in dit boekje een lijst met handige tuintips en staat het boordevol mooie illustraties en inspirerende quotes over tuinieren. Als je het openslaat krijg je meteen goede zin! Dit originele dagboek kost ongeveer €12,60.

Zo zie je maar dat je ook met een budget van minder dan €25,- prachtige Sinterklaascadeaus voor de tuinier kunt kopen. Deze cadeaus zijn origineel, mooi en ook nog eens ontzettend handig. Wat wil je als tuinier nog meer?
Ken jij nog mooie Sinterklaascadeaus voor de tuinier?
Laat het ons weten in een reactie!