Ga je binnenkort je eigen (leef)keuken ontwerpen en heb je behoefte aan wat inspiratie? Dan zit je hier goed! Een van de manieren om een keuken volledig eigen te maken, is door de wandtegels van de spatwand te laten spreken. Hoe je dit kunt doen? We hebben 26 wandtegels keuken voorbeelden voor je op een rij gezet. Zo kun jij inspiratie opdoen, de puntjes op de i zetten en je keuken voor je laten spreken. Binnenkort is het een feest om vanaf de eettafel de keuken in te kijken!

26 wandtegels keuken voorbeelden

Wij willen iedereen helpen die op zoek is naar leuke wandtegels voor in de keuken of het nou groene tegels of zwarte tegels zijn. De 26 wandtegels keuken voorbeelden hieronder helpen je om te kijken welke stijl goed bij jouw (nieuwe) keuken past. Het leuke aan bijzondere wandtegels voor in de keuken is dat je hiermee jouw stijl extra kunt benadrukken. In andere woorden: bijzondere wandtegels geven je keuken net dat beetje extra sfeer.

1. Witte metrotegels

Witte tegels met hout
(Bron)

In deze lijst met 26 wandtegels keuken voorbeelden zul je veel verschillende soorten, maten en kleuren van tegels voorbij zien komen. Terugkerende vormen zijn onder andere de metrotegel zoals je bij dit voorbeeld ziet. De vorm van deze tegels is gebaseerd op de tegels die veel in metrostations in Londen en Parijs gebruikt worden. Deze bekende tegel staat echter ook niet verkeerd als wandtegel in een keuken. Ook bij veel badkamer / sanitairwinkels vind je een groot aanbod aan bijvoorbeeld Mozaïektegels.

2. Marmeren zeshoekjes

Kleine zeshoeken tegels keuken
(Bron)

Bij wandtegels voor in de keuken denk je waarschijnlijk al snel aan vierkante of rechthoekige tegels. Tegenwoordig wint de zeshoek echter aan populariteit. Deze leuke kleine marmeren zeshoekige tegels maken de spatwand speels en uitdagend. Zeker omdat de rest van de keuken strak en wit is, is zo'n originele tegelwand extra leuk.

3. Glimmend groen

Donkergroene wandtegels keuken
(Bron)

Naast de zeshoek zien we ook de diep groene tint veel terug in het interieur. Bij deze keuken hebben ze beide trends mooi met elkaar gecombineerd. Leuke details zijn de gouden kraan, pastelkleurige bloempotten en de zeshoekige knoppen op de lades en kastjes. Het zeshoekige thema is dus niet alleen in de tegels vertegenwoordigd, maar in de gehele keuken.

4. Rustig met een print

Lichtgrijze tegels met print
(Bron)

Deze nummer 4 van de wandtegels keuken voorbeelden is zowel subtiel als uitdagend. Het is bijzonder hoe de relatief drukke prints toch rustig ogen. Dit heeft te maken met de lichte grijstint waarin ze uitgevoerd zijn. In sommige tegels zie je overigens een lichte bruintint terug. Deze bruintint lijkt door de gouden kraan bijna goud. Een mooi subtiel detail in deze strakke keuken.

5. Sterren van tegels

Sterren van tegels

Deze moderne keuken is prachtig. De combinatie van de houten snijplanken met het strakke wit van het keukenblok brengt precies genoeg warmte. Uiteraard zijn ook de wandtegels bijzonder. Deze zijn strak van vorm en er zit een herhalend patroon van een ster in. De strakke lijnen van de witte tegels worden op die manier gebruiken en het geheel blijft vlot. Tip: In plaats van houten snijplanken kun je ook mooie houten boomwortelschijven tegen de muur plaatsen. Niet alleen zijn deze leuk als decoratie, maar ze kunnen ook dienstdoen als dienblad.

6. Natuurlijke keuken

Groene rechthoekige tegels keuken
(Bron)

Het is duidelijk dat de eigenaren van deze keuken dol zijn op de natuur. Niet alleen zien we veel planten in de keuken, maar ook natuurlijke kleuren en materialen komen terug. Het diepe groen van de tegels combineert goed met de houten planken. Ook de koperen accenten passen perfect bij de stijl van deze keuken. Zelfs in de vloer vind je verschillende groen en bruintinten terug.

7. Meer dan spatwand alleen

Tegels lopen door keuken
(Bron)

Een leuke spatwand haalt je keuken helemaal op, maar waarom trek je deze niet door? In dit voorbeeld hebben ze de muur van de rest van de keuken tot halverwege betegeld met een leuk visgraatmotief. Vervolgens hebben ze ditzelfde motief met dezelfde tegels doorgetrokken als spatwand. Een leuk detail is dat de bovenkant van de betegeling niet recht is afgewerkt. Daarnaast komen de witte tegels prachtig naar voren op de donkere wand.

8. Visgraat tot aan het plafond

Visgraat tegels tot aan het plafond
(Bron)

Ook in deze keuken hebben ze voor het visgraatmotief gekozen. Ze hebben hier de spatwand echter niet doorgetrokken naar beneden, maar naar boven. Door de gehele achterwand van de keuken te betegelen, zijn deze wandtegels echte eyecatchers. Mocht je op deze manier tegels willen toevoegen aan je keuken, kies dan tegels die goed bij de rest van je interieur passen. Je kunt er achteraf namelijk niet meer omheen.

9. Het gevoel van vroeger

Vintage wandtegels keuken
(Bron)

Oude industriële lampen en verweerde tegels. Het is een prachtige combinatie als je vintage kunt waarderen. De tegels zien er oud uit en zijn ook niet allemaal even recht en glad. Dit zorgt voor een leuk effect. Doordat de tegels glimmen wordt het licht steeds op een andere manier weerkaatst.

10. Zwart

Zwarte spattegels keuken
(Bron)

Zwart. Om die kleur kun je in deze keuken niet heen. Zwart is wellicht niet een kleur waar je snel aan zult denken voor de wandtegels van jouw spatwand. Het leuke van deze wand is dat hij uit allemaal kleine tegeltjes bestaat. Hierdoor wordt het zwarte vlak iets gebroken. De zwarte klok op de witte muur zorgt voor een mooie balans en laat het zwart van de wand subtiel terugkomen.

11. Verschillende tinten grijs

Moderne wandtegels keuken

Hier zien we nogmaals de visgraat terug. Het leuke is dat dit motief er in iedere keuken weer geheel anders uitziet en een andere sfeer aan de keuken geeft. In dit geval is er gekozen voor op strakke rechthoekige tegels in verschillende grijstinten. De verschillende tinten voegen wat kleur en warmte toe aan de anders wat kille zwart-witkeuken.

12. Zwart op zwart

Glimmend zwarte tegels
(Bron)

Je kunt ook helemaal voor donkere kleuren gaan, zoals in deze keuken. De donkergrijze wand wordt onderbroken door glimmende zwarte tegels. Het is een combinatie waar je van moet houden.
Wij vinden hem erg mooi, maar zouden wel voor iets lichtere accessoires kiezen om toch nog wat licht en rust in het geheel te krijgen. Dat neemt niet weg dat de wandtegels prachtig zijn.

13. Neem de planken mee

Groene wandtegels en planken
(Bron)

In deze keuken zien we de natuurlijke kleuren en materialen weer terugkomen. Opvallend aan dit voorbeeld van de verschillende wandtegels keuken voorbeelden in deze lijst, is dat ook de planken betegeld zijn. De planken zijn met dezelfde tegels betegeld als de gehele achterwand van de keuken. Hierdoor vallen de planken weg tegen de achtergrond waardoor de items op de planken lijken te zweven. Extra: Heb jij geen ruimte voor een kookeiland, maar vind je de combinatie van hout en groen wel erg mooi? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een boomstamtafel of side table.

14. Shine like a star

Glimmende wandtegels keuken

Houd jij wel van een beetje blingbling? Dan zijn deze wandtegels echt iets voor jou! De tegels glimmen je tegemoet. Door de hanglampen direct voor de wand te hangen, weerkaatsen de tegels dit licht direct. Het mooie aan deze keuken is dat, ondanks de keuze voor deze opvallende wandtegels, het één geheel is. De tegels glimmen wel, maar zijn grijs van kleur net als het kleed en de vloer. Hierdoor blijft er eenheid en rust bestaan.

15. Licht en donker

Marmeren wandtegels keuken
(Bron)

In de keuken is het materiaal van het keukenblad doorgetrokken in de wandtegels: beide zijn van marmer. Dit lichte materiaal steekt mooi af bij de donker grijze keukenkastjes beneden. Door de hangende keukenkastjes wit te laten, vormen deze een mooi geheel met het witte marmer. Leuk detail is dat de lamp dezelfde kleur is als de handgrepen van de kastjes.

16. Bijzonder patroon

Zwart wit tegels gouden kraan
(Bron)

Ook in deze keuken komt het marmer van het aanrechtblad terug in de wandtegels. Hier is echter gekozen voor een bijzonder patroon op de wandtegels. Dit patroon is krachtig en straalt je tegemoet. Het patroon doorbreekt het eentonige dat het marmer anders zou kunnen krijgen, zeker omdat ook de plank van hetzelfde marmer is gemaakt. Ook in deze keuken zien we weer een prachtige gouden kraan terug.

17. De zestiger jaren

Groene wandtegels bijzondere vorm
(Bron)

Marmer is een geliefd materiaal in de keuken en wij begrijpen wel waarom. Marmer geeft klasse en stijl aan een keuken én is gemakkelijk met andere materialen te combineren. In deze keuken is ervoor gekozen om het marmeren blad te combineren met licht groene tegels als spatwand. Bijzonder aan deze tegels is de originele vorm die ze hebben.

18. Marmer en zeshoeken gecombineerd

Verschillende kleuren wandtegels keuken
(Bron)

Ook hier wordt marmer met een ander materiaal gecombineerd. Het is hier echter niet het blad dat van marmer is, maar juist de wandtegels. Verschillende kleuren van dezelfde zeshoekige wandtegels zorgen voor een speels effect. De combinatie met het houten aanrecht zorgt voor een warme uitstraling. Marmer kan wat kil overkomen, maar dat merk je in deze keuken zeker niet.

19. Hergebruiken

Oude stenen als wandtegels
(Bron)

Dit is een voorbeeld van een keuken waarin je duidelijk de landelijke sfeer voelt. De oude houten balk die de afzuigkap verfraaid en de hergebruikte bakstenen voor de achterwand zijn opvallende landelijke elementen. Ook het plaatsen van een bordje met een tekst of spreuk zie je veel terugkomen in een landelijk interieur.

20. Niet de hele wand

Alleen tegels achter fornuis
(Bron)

In deze moderne keuken is gekozen voor een strakke moderne print op de wandtegels. Dit voorbeeld wijkt iets af van de andere wandtegel keuken voorbeelden in deze lijst. Dit komt doordat er in deze keuken voor gekozen is alleen het gedeelte van de wand achter het fornuis te betegelen. Dit heeft een leuk effect, waarbij de afzuigkap één wordt met de keuken. Daar waar hij in vele keukens toch wat verlaten aan de muur hangt.

21. Waarom alleen de wand?

Zelfde tegel op vloer als muur
(Bron)

Waarom zou je alleen leuke tegels op de wand van de keuken plaatsen? Bij deze keuken waren de bewoners zo blij met de gevonden tegels dat zowel de spatwand als de vloer ermee betegeld zijn. Dat het geheel een rustige uitstraling behoudt, komt door de strakke keuken van hout en wit. Ook de want is in een lichte egale kleur geschilderd. Zo komen de tegels mooi tot hun recht, zonder dat het té wordt.

22. Oud roze en koper

Roze met koper gecombineerd
(Bron)

Je bent gek op koper en hebt in je keuken allerlei leuke items van koper. Van je pannen tot de vaasjes en spatels. Maar met welke kleur in de keuken kun je al dit koper nu goed combineren?
In dit voorbeeld van deze wandtegels keuken voorbeelden is gekozen voor oud roze. Deze kleur van de wandtegels past perfect bij al het aanwezige koper. Door de rest van de muur grijs te verven blijft het geheel in balans.

23. Hier word je vrolijk van

Bloemenpatroon wandtegels
(Bron)

Zijn dit geen vrolijke tegels? Bij het zien van deze tegels ontstond er spontaan een glimlach op ons gezicht. Als je van kleuren houdt, dan zijn deze tegels zeker een aanrader. Fleurige tegels leuken namelijk iedere keuken op. Ongeacht of deze groot of klein is.

24. Koperen tegels

Koperen wandtegels keuken
(Bron)

Eerder zagen we koper al als mooi accent in de keuken, maar nog niet eerder hebben we koperen wandtegels gezien. Deze koperen mozaïektegeltjes sprongen dan ook direct in het oog. Prachtig hoe deze gecombineerd zijn met een donkere wand en donkere keukenkastjes. De aandacht ligt hier echt helemaal bij het koper.

25. Opvallen mag

Grote print wandtegels
(Bron)

Is jouw keuken redelijk basic en wil je hem wat meer kracht laten uitstralen? Dan kun je net als in deze keuken kiezen voor een opvallend patroon. Het aanrecht, de keukenkastjes en de smalle spatwand zijn bij deze keuken allemaal van hetzelfde materiaal gemaakt. Hierdoor kon men volledig losgaan met een bijzondere opvallende print op de muur. Wat vind jij?

26. Rondom

Kleine cirkels als wandtegels
(Bron)

Vierkante, rechthoekige en zeshoekige tegels. We hebben ze allemaal de revue laten passeren in deze lijst met 26 wandtegels keuken voorbeelden. Om de variatie erin te houden sluiten we graag af met deze ronde tegeltjes. Het is weer eens wat anders en de donkere voeg maakt het extra bijzonder. Wij zijn om.

Welk van deze wandtegels keuken voorbeelden is jouw favoriet?
Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit artikel! We zijn benieuwd.