Voor veel mensen is een tuinhuisje een plek waar ze hun tuingereedschap en eventueel hun fiets in stallen. Een soort rommelhok dus eigenlijk. Een tuinhuisje kan echter ook gebruikt worden om lekker even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en even een rustig moment voor jezelf te pakken.
Om even helemaal tot rust te komen, wil je natuurlijk wel dat je tuinhuis er zo mooi mogelijk uit ziet. Daarom hebben wij 16 inspirerende tuinhuisjes voor je verzameld die je niet mag missen. Bij het ontwerpen van je eigen she shed of man cave kun je deze unieke tuinhuisjes mooi als inspiratie gebruiken.

1. Een echt kabouterhuisje

Tuinhuisje-1
(Foto)
Wat een prachtig klein huisje is dit, een echte she shed. Het was nog nooit zo makkelijk om een sprookjeswereld in te lopen, maar tussen de bomen en het groen lijkt dat hier onvermijdelijk. Je wil haast niet meer terugkeren naar de sleur van het dagelijkse leven.
In het huisje heb je voldoende ruimte om je te vermaken. Je kunt er bijvoorbeeld een grote tv neerzetten zodat je eindelijk lekker kunt zwijmelen bij al die heerlijke romantische komedies, maar ook een grote bank en een kast vol met boeken zou hier precies op zijn plek zijn.

2. Je tuinhuisje gebruiken als kleurplaat

Tuinhuisje-2

Heb je je tuinspullen opgeslagen in een tuinhuisje dat er uitziet zoals dit voorbeeld?
Geen wonder dat jij graag in de tuin werkt, want je tuingereedschap uit dit prachtige huisje mogen halen is geen straf. Dit huisje is helemaal afgestemd op de prachtig gekleurde bloemen die in de tuin staan. Zo komen de roze en blauwe kleuren van de planten prachtig terug, waardoor het een mooi geheel wordt. De deur en de ramen zijn eenvoudig gehouden, waardoor het geheel niet overheerst maar een speelse rust uitstraalt.
Extra leuk aan dit huisje is dat je de planten in de tuin aan kunt passen aan de kleuren van het tuinhuisje. Natuurlijk kun je met een likje verf ook je tuinhuis aanpassen aan de kleuren van je tuin.

3. Als je er een punthoofd van krijgt…

Tuinhuisje-3
(Foto)
Zie je dit tuinhuisje al in je tuin staan? Wij in ieder geval wel! In dit houten huisje kun je ontzettend veel spullen kwijt, maar het zou ook een perfect huisje zijn om je even terug te trekken en helemaal niks te doen.
Hoewel inspirerende tuinhuisjes vaak op kabouterhuisjes lijken, is dit huisje eigenlijk precies het tegenovergestelde. Deze man cave is precies wat lange mannen zoeken, want hier kunnen zij ook zonder problemen rechtop staan. Een perfecte locatie voor een eigen kroeg(je) dus.

4. Het huis van Sjakie

Tuinhuisje-4
Ook dit is weer een een huisje dat recht uit een boek lijkt te komen. Het huisje lijkt wat ons betreft een beetje op een kruising van het huis van Sjakie uit Sjakie en de Chocoladefabriek en het Nest van de familie Wemel uit Harry Potter.
Extra leuk aan dit huisje is dat je het eigenlijk helemaal niet per se goed hoeft op te ruimen als je een klus voltooid hebt. Dit tuinhuisje ziet er namelijk veel leuker uit met wat prullaria en rommeltjes dan wanneer het helemaal strak en opgeruimd is.

5. Een klein paradijs

Tuinhuisje-5
(Foto)
Inspirerende tuinhuisjes zijn niet alleen leuk voor mannen, maar ook voor vrouwen kunnen ze echt een paradijsje in de achtertuin zijn. Deze she shed laat dat duidelijk zien. Vrouwelijker dan dit kan bijna niet en de meeste mannen zullen het ook niet wagen om de trap naar dit hemelse paradijs te betreden.
Als je de gordijntjes van dit huisje sluit, voelt het alsof je in een prachtige hut in de jungle wakker wordt in plaats van in je eigen achtertuin. Ook met je vriendinnen kun je je in dit inspirerende tuinhuisje helemaal afsluiten van de mannen en lekker over de belangrijke dingen des leven praten onder het genot van een goed glas wijn. Heerlijk!

6. Roze voor de dames…

Tuinhuisje-6
(Foto)
Ook dit inspirerende tuinhuisje zal waarschijnlijk opgeëist worden door een dame, en geef haar eens ongelijk. Wat is dit een snoezig huisje. Als de zon op het terras schijnt kun je hier lekker van de zon genieten, maar ook als de zon achter de wolken verdwijnt kun je met dit tuinhuisje nog alle kanten op.
Je kunt binnen allerlei hobby's uitoefenen en je zou zelfs kunnen tuinieren, want dit tuinhuisje heeft zijn eigen tuin! Op dit stukje grond kun je, zonder met iemand te overleggen, helemaal zelf kiezen wat je wilt planten.

7. … Blauw voor de heren

Tuinhuisje-7
Dit inspirerende tuinhuisje is perfect voor de tuinliefhebber, omdat je er allerlei spullen in op kunt bergen. Hoewel blauw misschien niet de eerste de beste kleur is waar je aan zou denken als je een tuinhuisje gaat bouwen kun je met deze kleur vaak je minder mooie kruiwagen op laten gaan in het geheel, want had jij hem al zien staan?
Naast een opslagplaats kun je dit huisje ook gebruiken als man cave natuurlijk. Vrouwen zijn hier niet toegestaan, want jij wil even precies doen waar jij zin in hebt!

8. Een kleurrijke opslagplaats

Tuinhuisje-8
(Foto)
Wil je jouw tuinhuisje liever niet gebruiken als man cave of she shed, maar gewoon als opslagplaats?
Dat kan natuurlijk! Het volgende voorbeeld is het bewijs dat een tuinhuisje dat gebruikt wordt als opslagplaats voor tuingereedschap er niet saai uit hoeft te zien. Kijkend naar de kleurencombinatie van dit schuurtje, de stoel en de handvatten van het tuingereedschap lijkt het alsof het zo had moeten zijn dat dit schuurtje in deze tuin kwam te staan. Wat is dat goed op elkaar afgestemd!

9. De kinderen verdienen ook een eigen tuinhuisje

Tuinhuisje-9
(Foto)
Niet alleen jij en je partner verdienen een eigen plekje, ook de kinderen hebben recht op een plaats waar ze zich even terug kunnen trekken. Even niet hoeven luisteren naar alle regels, maar lekker doen wat ze zelf willen… Zolang het binnen de perken blijft natuurlijk!
Dit tuinhuis is daar de perfecte locatie voor, want het huisje is speciaal gemaakt voor kinderen. Niet te groot, maar ook niet zo klein dat ze er snel uit zullen groeien. In dit tuinhuis kunnen de kinderen een aantal jaren heerlijk spelen.

10. Het lijkt een boerenschuur…

Tuinhuisje-10
(Foto)
… maar het is een prachtig tuinhuisje waar je uren in kunt genieten. Van dit huisje kun je echt je eigen plekje maken. De kleuren van het huisje zijn vrij neutraal, maar door de grote openslaande deuren en raamkozijnen in een leuke kleur te schilderen, kun je er echt iets unieks van maken.
Het leuke aan dit huisje is dat je je niet helemaal af hoeft te zonderen, maar dat je door de grote openslaande deuren toch nog interactie kunt hebben met je omgeving. Bijvoorbeeld om  te vragen of ze een lekker koud glaasje drinken voor je willen halen…

11. Het is alsof je zo de jungle in loopt

Tuinhuisje-11
Als je niet beter wist, zou dit huisje rechtstreeks uit de jungle kunnen komen, maar hij kan gewoon bij jou in de tuin staan. De strakke oranje muren van dit inspirerende tuinhuisje zorgen ervoor dat het huisje goed opvalt tussen de verschillende planten. Het dak, dat gemaakt lijkt te zijn van palmbladen, maakt de jungle-look helemaal compleet.
De verschillende tinten groen die van de planten afkomen, passen ook echt bij het geheel. Hierdoor lijkt het huisje niet op een open vlakte te staan, maar écht midden in de jungle. Met dit huisje in de tuin hoef je alleen nog maar te wachten op warm weer of een tropische storm, zodat je je helemaal in een ver land waant!

12. Stijlvol groen

Tuinhuisje-12
Deze she shed is precies wat een stijlvolle vrouw met groene vingers zoekt, toch?
Het huisje is ontzettend ruim, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende hobby's. Van schilderen tot fitness of van lezen tot yoga, het kan allemaal in dit inspirerende tuinhuisje! Natuurlijk kun je het ook perfect gebruiken om met je vriendinnen de laatste roddels door te spreken, onder het genot van een hapje en een drankje.
Tot slot kun je ook met je groene vingers wel uit de voeten, want de planten die via de muren omhoog groeien kunnen altijd wel wat liefde en verzorging gebruiken. De dag vliegt voorbij als je in of om dit huisje bezig bent.

13. Soms moet je ver zoeken voor inspiratie…

Tuinhuisje-13
… bijvoorbeeld helemaal in Japan. Dit tuinhuis is helemaal in Japanse stijl gebouwd en zou om die reden perfect passen in een Japanse tuin. Niemand in jouw omgeving die zo'n mooi tuinhuisje heeft dat ook nog eens perfect op de stijl van je tuin aansluit.
Door de rust die het tuinhuisje uitstraalt word je binnen no time weer helemaal zen en ben je weer opgeladen voor de nieuwe werkweek. Je kunt er zonder problemen weer helemaal tegenaan!

14. Een futuristisch kantoor in de tuin

Tuinhuisje-14
(Foto)
Werk jij veel thuis en heb je dus echt een rustig plekje nodig waar je ongestoord kunt werken? Kijk dan eens goed naar dit inspirerende tuinhuisje. Als wij dit huisje zien, zouden we graag vijf dagen in de week thuis achter ons bureau kruipen om aan het werk te gaan.
De grote ramen en de openingen in het dak zorgen voor voldoende licht en het houten frame geven het geheel een natuurlijke look.
Wil je weten hoe dit tuinhuisje eruit ziet vanuit andere hoeken?
Kijk dan snel hier!

15. Een verstopt tuinhuis

Tuinhuisje-15
Had jij hem al gezien?
Hij valt bijna niet op, zo verdekt staat dit tuinhuisje opgesteld. Gasten die voor het eerst in je tuin komen, zullen misschien dus ook even goed moeten kijken voordat ze hem in je tuin zien staan. Hierdoor wordt het natuurlijk wel een perfecte plek om al je tuingereedschap in op te bergen. In jouw tuin zal niet het tuinhuis opvallen, maar eerder de prachtige bloemen, de terrasbestrating of misschien zelfs wel de mooie buitenkeuken.
Natuurlijk kun je dit huisje ook een prominentere plek in de tuin geven door het in opvallendere kleuren te schilderen. Deze keuze laten wij helemaal aan jou over!

16. She sheds en man caves, maar waar laat je de gasten?

Tuinhuisje-17

Jij hebt jouw plekje en je partner heeft ook zijn eigen plekje, maar waar moeten de gasten dan blijven slapen na een gezellig tuinfeest? Ook hier kunnen deze inspirerende tuinhuisjes uitkomst bieden.
Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke tuinhuis? Dit huisje bestaat uit twee verdiepingen, waardoor de gasten er kunnen blijven slapen. Door de kachel kunnen ze een uitnodiging zelfs in de winter niet weigeren.
Het is natuurlijk ook een erg leuk huis voor puberende kinderen die meer bewegingsvrijheid willen, maar toch nog graag iedere avond bij jullie aanschuiven voor het avondeten. Je krijgt je eten tenslotte nergens zulk lekker eten voorgeschoteld als thuis!

Hebben deze 17 inspirerende tuinhuisjes je op ideeën gebracht? Ze laten goed zien dat er ontzettend veel mogelijk is en dat een tuinhuis niet zomaar een tuinhuis is. Je kunt er echt alle kanten mee op.
Deze tuinhuisjes hebben ook nog eens laten zien dat zo'n plek niet alleen gebruikt kan worden om tuingereedschap in op te bergen, maar ook als plek om je hobby's uit te oefenen of gewoon even lekker tot jezelf te komen.
Door welk tuinhuisje ben jij het meest geïnspireerd? Ga jij ook zo'n tuinhuis in je tuin neerzetten?
Laat het weten in een reactie!