Een leuke manier om buiten naar binnen te halen is door gebruik te maken van grote bloempotten voor binnen. Deze trend wint aan populariteit en wij begrijpen wel waarom. Met dit artikel willen we je inspireren en de mogelijkheden van een grote bloempot in de woonkamer, keuken, badkamer of zelfs slaapkamer laten zien.

Van buiten naar binnen met deze grote bloempotten voor binnen

Hieronder vind je 19 mooie grote bloempotten voor binnen. Voor welke stijl, kleur en vorm ga jij? Vergeet ook niet te kijken naar de verschillende planten. Sommige combinaties van plant en pot zijn een perfecte match!

1. Met een kluitje naar het riet – rieten bloempotten

Kaktus rieten mand

(Bron) Deze gave rieten bloempotten zijn een leuke toevoeging in elk interieur, bekijk ze hier (+/- 15 euro)

Mensen denken bij een grote bloempot vaak aan een massieve, logge bloempot. Mocht je wel graag een grote bloempot willen, maar houd je niet van massief en lomp? Dan is een rieten bloempot, zoals op bovenstaande foto is te zien, een goede optie! Het riet zorgt ervoor dat de grote bloempot voor binnen licht oogt. Daarnaast zorgt het in dit geval met de cactus voor een mooie, rustige en natuurlijke combinatie. De kleur van het riet doet ons ook denken aan het zand van de woestijn. Perfecte match!

2. De rust van grijs

Grijze bloempot

(Bron) | Grijs met groen, een goede match! Vind je deze leuk? We vonden hier een aantal vergelijkbare.

Een grote bloempot geeft vaak een thuis aan een grote plant. Wanneer je de aandacht niet te veel op de bloempot wilt vestigen, kun je voor een neutrale kleur kiezen. Bovenstaande bloempot voor binnen heeft een neutrale grijze kleur. De lichte tekeningen op de pot zorgen voor subtiele extra versiering. Desondanks is de bloempot ondergeschikt aan de prachtige groene kleur van de plant en zorgt hij voor een rustig geheel. De lichte glans op de pot zorgt ervoor dat hij minder groot lijkt dan hij in werkelijkheid is. Een fijne bijkomstigheid voor de kleinere woonkamer!

3. Danish design blijft lonken

Bloempot danish design

(Bron) | Fan van Danish Design en bovenstaande bloempot? dan kan je hier eens rondneuzen!

Danish design is een populaire stroming binnen de verschillende interieurstijlen. De strakke lijnen, het gebruik van organische materialen en vormen en de eenvoud zijn erg in trek.
Bovenstaande bloempot past goed binnen deze stijl. Mocht je fan zijn van Danish design, dan is dit ook echt een bloempot om in huis te hebben. Doordat de pot op poten staat, oogt hij lichter en minder pompeus dan hij in werkelijkheid is. Ook het wit gecombineerd met hout is een populaire trend die je in veel woonwinkels terugziet.

4. Op een houten bankje

Bloempotten op een bankje
(Bron) | Online vind je veel karakteristieke houten bankjes, en ze zijn vaak ook nog lekker goedkoop

Grote bloempotten voor binnen hoeven niet direct enorm groot te zijn. Ook meerdere medium grote potten op een rij kunnen ervoor zorgen dat jij buiten op een mooie manier naar binnen kunt halen. Op bovenstaande foto zijn de bloempotten met planten op een houten bankje geplaatst. Door te spelen met de hoogte vallen de planten meer op en krijgen ze een prominente plek in huis. Het is op deze manier ook niet nodig om met erg grote bloempotten in de weer te gaan. Ideaal voor als je niet de gespierde armen van een bodybuilder hebt.

5. Emmers als bloempot

Emmers als bloempot

(Bron) Je kan voor deze emmers bijvoorbeeld grote stalen schoonmaak emmers kopen

Naast de traditionele bloempotten, kun je ook kiezen voor originele grote bloempotten voor binnen. Kijk bijvoorbeeld eens naar bovenstaande bloempotten.
Deze grote stalen emmers geven het interieur een industriële look. Daarnaast zorgt de mooie blauwe kleur van de bloempotten voor extra kleur in het overheersend witte interieur. Tot slot is de combinatie van de blauwe kleur erg mooi met het heldere groen van de planten.

6. Je eigen haard is goud waard

Oud goud bloempot

(Bron) | Vind je gouden bloempotten mooi? Dan moet je zeker hier eens kijken (v.a. 19 euro)

Een gouden bloempot? Jazeker! Vaak vind je goud mooi óf… niet zo mooi. Mocht je een fan zijn van goud, dan kan goud nog wel een lastige kleur zijn om te combineren. Zo neemt goud in huis al snel een prominente plaats in. Een mooie manier om toch goud toe te voegen aan je inrichting, is door te kiezen voor een gouden bloempot. Op de afbeelding hierboven zie je dat goud prachtig combineert met het groen van de plant. Door de versieringen op de bloempot wordt het pompeuze van de bloempot en het goud verminderd. Het geeft een verfijning aan de bloempot mee die zorgt voor een mooie balans. Een prachtige blikvanger zonder de boventoon te voeren.

7. Zwart, wit of toch grijs?

Zwart wit bloempotten binnen
(Bron) | Mix & match bloempotten, erg gaaf met het groen van de planten.

Grote bloempotten voor binnen zijn eigenlijk altijd goed te combineren wanneer je kiest voor zwart, wit of grijs. Deze kleuren passen binnen ieder interieur én laten het groen van de plant goed naar voren komen. Op bovenstaande foto gaan de potten naadloos over in de stijl van de rest van het interieur. Ondanks de verschillen tussen de twee bloempotten, heerst er toch eenheid. Dit komt doordat beide bloempotten dezelfde strakke stijl hebben en beiden voorzien zijn van een mooie groene plant. Het verschil in hoogte, structuur en kleur van de bloempotten geeft deze hoek een speels karakter.

8. Naast het bed

Grote bloempot naast bed

(Bron)  Van de Terracotta bloempotten zijn er heel veel, zo is er altijd wel wat naar jouw smaak en portemonnee!

Tot nu toe hebben we alleen grote bloempotten voor binnen in de hal of woonkamer zien staan. Wat dacht je echter van een mooie grote plant en bloempot in de slaapkamer? Je moet ervan houden, maar planten in de slaapkamer staan erg leuk en geven warmte en frisheid. Het gebruik van planten geeft je daarbij het gevoel alsof je in de jungle wakker wordt. Jouw eigen paradijs. Bovenstaande bloempot is simpel van kleur, maar door zijn mooie design heeft hij toch een eigen opvallend karakter. Door de bloempot op een krukje te zetten is deze, samen met de plant, nog mooi vanuit bed te zien (en je staat niet direct met je voeten in de plant als je het bed uitstapt).

9. Manden als mooie bloempotten

Planten in manden

(Bron) | De rechter bloempotmand kan je hier bestellen voor de linkermand kan je hier eens kijken

De eerste bloempot die we je lieten zien was de prachtige mand gevlochten van riet. Op de foto hierboven zie je dat het ook erg leuk is om manden van verschillende materialen met elkaar te combineren. Een mand van stof of riet, het kan allemaal! Het gebruik van manden geeft de bloempot een bijna relaxte uitstraling. De strakke lijnen van het interieur hierboven worden door de manden gebroken. Op die manier breng je gemakkelijk warmte en organische vormen aan in een strak interieur.

10. Ook bomen binnenshuis

Olijfboom in oude bloempot

(Bron) | Onder meer hier vind je een groot aanbod keramieke vazen die erg op het plaatje lijken

Grote bloempotten voor binnen verschillen niet alleen in hun vorm en kleur. Ook de plant die je in de pot zet bepaald de uitstraling ervan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze olijfboom? Kleine olijfbomen kunnen zicht prima houden in een pot binnenshuis. In combinatie met een oude aardewerken pot haal je zo een stukje van de Romeinse tijd in huis. Hierboven is de oude look gecombineerd met andere vintage elementen.

11. Een vrolijke boel

Bloempotten met beschildering

(Bron) | Op zoek naar sierlijke vrolijke bloempotten kijk dan hier eens verder.

Houd je van een strak interieur, maar mis je nog wat kleur? Dan is het leuk om de kleur door middel van grote bloempotten toe te voegen. Het strakke design van bovenstaande bloempotten zorgt ervoor dat ze, ondanks de verschillende kleuren en vormen, zeker niet als rommelig ogen. Grote bloempotten voor binnen kunnen op deze manier als ware kunstwerken toegevoegd worden aan ieder huishouden.

12. Zo blauw als de zee

Blauwe bloempot blauwe vloer

(Bron) Deze grote blauwe bloempotten passen ook bij een licht interieur. Enthousiast? Hier vind je er meer!

Je kunt er ook voor kiezen om de bloempot nog meer te laten opvallen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige bloempot op bovenstaande foto. De blauwe vloer zorgt op zich al voor een kleurrijke touch, maar de bloempot trekt deze uitspatting verder door. Het blauw van de vloer lijkt omhoog te kruipen in de bloempot. Daarnaast zorgen de vloer en de bloempot er samen voor dat je het idee krijgt je dicht bij de zee te bevinden.

13. De lucht in

Bloempot op pootjes

(Bron) Dit soort kleine krukjes brengen je interieur naar een hoger niveau :) en ze zijn er al vanaf +/- 15 euro

Grote bloempotten voor binnen kunnen wat log en zwaar overkomen. In een strak en licht interieur kunnen ze daardoor nogal in het oog springen. En dan niet altijd op een positieve manier. Om ervoor te zorgen dat een grote bloempot ook in een luchtig interieur tot zijn recht komt, kun je kiezen voor pootjes. Doordat bovenstaande bloempot op hoge pootjes staat, krijgt hij direct een minder logge uitstraling. Daarnaast passen de witte kleur van de bloempot en de vormgeving van de pootjes perfect in een Scandinavisch interieur.

14. Natuurlijke materialen combineren

Houten bloempot

(Bron) | Houten bloempotten, ook een leuke originele variant, je hebt ze al v.a. 25 euro

Bij bloempotten denken we al snel aan bloempotten van steen, beton of keramiek. Er zijn echter ook andere materialen die uitermate geschikt zijn voor een bloempot. Zo is de houten bloempot hierboven een mooie blikvanger in de verder strakke omgeving. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om planten te combineren met een materiaal dat perfect bij ze past. Planten en hout combineren binnen een interieur krijgt van ons altijd een plus!

15. De industrie dichtbij

Industriële look bloempot

(Bron)

Uiteraard zijn er ook andere materialen die je kunt gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een lieflijk interieur hebt, is het leuk hier een stoer element aan toe te voegen. Dit zorgt voor een fijne balans en maakt de inrichting niet té zoet. Dit hebben ze bij bovenstaande foto goed begrepen. De zachte kleuren en het vele wit laten een lieflijk interieur zien. Ook de bloemen in de pot hebben een zachte, lieve kleur. De industriële pot zelf is echter een stuk stoerder en zorgt voor een mooie balans.

16. Eén kleur, meerdere maten om mee te meten

Witte bloempotten verschillend formaat

Variëren met grootte zorgt voor een speels idee, bekijk hier meer.

Wanneer je de kleur graag subtiel wilt houden, kun je speelsheid toevoegen door gebruik te maken van bloempotten in verschillende maten. Dit kun je op de foto hierboven goed zien. Iedere pot is wit, maar door het verschil in maat, vorm en stijl wordt het toch een speels geheel. Ook de verschillende planten geven een leuke twist. Bijzonder is dat het bij elkaar toch een mooi geheel vormt. Zo zijn alle planten geschikt voor de warmere klimaten en lijkt het net alsof er een mini woestijn is gecreëerd.

17. Zoek de overeenkomst

Verschillende kleuren en stijlen bloempotten

(Bron)

Bij nummer 16 staan de verschillende bloempotten dicht bij elkaar. Wanneer je echter grote bloempotten voor binnen hebt die verder uit elkaar staan, is het ook leuk om juist voor contrasterende potten te kiezen. Hierboven zie je goed wat verschillende vormen, materialen en kleuren van de potten kunnen doen. Ondanks de verschillen is er echter één element dat de potten met elkaar gemeen hebben: de kleur zwart. Door toch één overeenkomst te hebben, worden de verschillen niet als storend, maar juist als verreikend ervaren.

18. Mix en match

Bloempotten en kruik

(Bron) De prachtige potten zorgen voor een rustieke sfeer.. Deze HK Living bloempotten hebben hetzelfde idee

Wanneer je bijzondere grote bloempotten voor binnen aan je inrichting toe wilt voegen, is het ook leuk deze met andere items te combineren. Bij de inrichting hierboven hebben ze ervoor gekozen om de bloempotten aan te laten sluiten bij de enorme kruik. De kruik is een echte blikvanger. Het is zonde om hier planten in te zetten. Om toch groen toe te voegen, maar niet de aandacht van de kruik af te leiden, is er gekozen voor complementerende bloempotten met neutrale planten.

19. Terug naar de rust

Verschillende potten dezelfde stijl

(Bron) | Hier vind je een mooi aanbod aan verschillende bloempotten

We sluiten deze inspirerende lijst met prachtige grote bloempotten voor binnen af met rust. Even terug van alle bijzondere vormen, kleuren en materialen naar de basis. Bovenstaande bloempotten zijn dan wel verschillend van formaat én kleur, door dezelfde vorm en hetzelfde materiaal ontstaat er toch rust. Ook het gebruik van natuurtinten die in de rest van het interieur terug te vinden zijn, geeft rust en eenheid. Hierdoor mag er best uitgepakt worden met het groen. Overigens zijn de planten wel verschillend, maar is de tint groen overal gelijk. Hier worden wij zen van!

Ben jij ook zo'n fan van grote bloempotten voor binnen?
Deel jouw favoriete bloempot/plant/kleur/materiaal met ons! Wij zijn benieuwd.