De beuk snoeien, hoe gaat dat in zijn werk? De beuk, ook wel de Fagus Sylvatica genoemd, is een plant die veel voorkomt als boom, maar ook als haag. De beukenboom komt uit de zogenaamde napjesdragerfamilie en komt vooral voor in Europa. De bekende beukennootjes komen uit deze boom. Een beuk kan wel 40 meter hoog worden en staat bekend om de gladde, grijze stam met een dunne bast. Een beuk kan dus mooi staan in de tuin, maar moet wel regelmatig gesnoeid worden zodat hij niet te lang wordt.

Interesse in het kopen van de Beuk? Of Snoeigereedschap nodig?

Beuk snoeien:

Er is een handig stappenplan voor het snoeien van de beuk. Wanneer je dit plan aanhoudt zal het snoeien van de beuk goed verlopen en kun je het ritueel volgend jaar weer stap voor stap herhalen.

  1. Verwijder alle dode takken en snoei deze uit de boom.
  2. Snoei ook alle beschadigde takken weg, deze kunnen bijvoorbeeld door een storm gebroken zijn.
  3. Haal ook takken weg die te dicht op elkaar groeien. Dit komt veel voor bij de beuk en dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de boom.
  4. Let erop dat je niet teveel snoeit. Er ontstaan gaten en holtes in de boom en de natuurlijke vorm van de boom kan op deze manier verloren gaan.
  5. Snoei kleine takken af boven de knop die naar buiten wijst. Zo kan de tak vanaf dat punt opnieuw gaan groeien.
0
Moeilijkheidsgraad (Max 10) :
0
Hoeveelheid Werk (Max 10) :
0
Beuk Snoeiers Geholpen (2018)

Waar moet je op letten?

De beuk bestaat ook in struikvorm, en het is belangrijk om van te voren goed te bepalen hoe je de beuk wilt snoeien. De beuk snoeien als struik heeft namelijk een ander stappenplan dan wanneer je de beuk als boom snoeit. Houd hier goed rekening mee; zo voorkom je dat de boom er niet mooi uit komt te zien. Gebruik ook het juiste gereedschap. Kies voor een takkenschaar bij dikkere takken, een snoeischaar bij dunne takjes. Je kunt eventueel een boomzaag gebruiken als er dikke en dode takken in de boom zitten.

Wanneer je de Beuk moet Snoeien:

De beuk snoeien, wanneer doe je dat precies? Het verschilt natuurlijk of je een beuk als struik hebt, of als boom. Een beuk kan beginnen als een struik, maar kan uitgroeien tot een hoge boom. Als je een boom wilt hoef je niet perse veel te snoeien, maar kun je de boom laten groeien. Als struik kun je de beuk snoeien in maart. Het kan nogmaals na de zomer, in september. De beuk snoeien als boom kan het beste in juni. Tussen november en februari kun je de vorm van de boom bij snoeien als dat nodig is.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Beuk raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

Beuk Kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • bomen in de winter

Snoeien in de Winter

03-12-2021|4s Reacties

Snoeien in de winter blijft gek klinken, al is het voor het snoeien van bomen juist een prima jaargetijde. Iedereen leert dat je planten en bomen goed tegen de vorst Lees meer

  • stoofpot-in-pan

De Lekkerste Stoofschotels & Stoofpotten

02-12-2021|0 Reacties

De Lekkerste Stoofschotels & Stoofpotten voor bijvoorbeeld bij kerst Wist je dat stoofpotten al sinds de Oudheid worden gemaakt? De Romeinen waren er fan van, en sinds die tijd is stoven overal Lees meer

  • Koude bak maken

Een Koude Bak Maken

01-12-2021|3s Reacties

Wil je ook in de wintermaanden genieten van jouw moestuin? Of passen de niet-winterharde planten bijna niet meer in het huis? Wil je misschien eerder al prachtige planten in de Lees meer

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Zoeken?

Search
Generic filters
Home » Snoeien » Beuk Snoeien (Wanneer & Hoe)

Dé #BLG Snoeikalender