Een dennenboom snoeien: alle tips op een rij: De denneboom snoeien, wanneer moet je dat precies doen en waar komt deze boomsoort vandaan? De denneboom, ook bekend onder de naam Pinus, is een geslacht van naaldbomen die veelal als boom voorkomen, maar ook als struik.

De naalden van een denneboom kunnen tot wel 25 centimeter lang worden. Er zijn enorm veel soorten dennebomen, waaronder de Turkse den, de Canarische den, de zwarte den, de grove den en de bergden die je alleen al tegenkomt in Europa.

Verder zijn er over de hele aarde nog tal van soorten te vinden in Noord-Amerika en Azië. De dennensoorten zijn veelal dominant op het noordelijk halfrond, in de buurt van de noordpool. Ze zijn dus sterk en kunnen goed tegen lage temperaturen.

Interesse in het kopen van de Dennenboom? Of Snoeigereedschap nodig?

Een denneboom snoeien, moet dat?

Het is niet perse nodig om een denneboom te snoeien. Deze sterke boom zorgt goed voor zichzelf, maar er kunnen toch wat redenen zijn waarom je hem zou kunnen snoeien. Zo kan de boom wel heel hoog worden als je hem niet snoeit, en door hem te snoeien behoudt de boom de lengte die jij mooi vindt. Ook kun je de denneboom snoeien wanneer er dode of te grote takken in de weg zitten.

0
Moeilijkheidsgraad (Max 10) :
0
Hoeveelheid Werk (Max 10) :
0
#Dennenboom Snoeiers Geholpen (2018)

De denneboom snoeien als een naaldboom

De denneboom valt dus onder de naaldbomen. Voor de meeste naaldbomen gelden dezelfde regels voor het snoeien. Je begint met het snoeien van de uitstekende takken: hiermee behoudt de je vorm van de denneboom. Ook heeft een denneboom vaak wel wat apart gegroeide takken die in de weg zitten.

Ze hangen bijvoorbeeld half op de weg of ze nemen een deel van je tuin in beslag. Deze takken kun je beter weghalen om hinder te voorkomen. Ook dode takken moet je weghalen tijdens het snoeien.

Gebruik het juiste gereedschap

Gebruik een boomzaag voor het verwijderen van de dikkere takken. De denneboom snoeien kan een lastige taak worden wanneer je niet het juiste gereedschap gebruikt. Voor dunnere takken kun je natuurlijk een kleinere zaag gebruiken.

Let er wel op dat je een zaag gebruikt die goed scherp is, zodat je het jezelf een stukje makkelijker maakt.

De beste tijd voor het snoeien van een denneboom

Een denneboom snoeien kun je het best doen rond half juni. Het is dus niet verplicht om de boom te snoeien, maar als je het toch wilt doen omdat de boom te hoog wordt of omdat er veel dode takken in hangen, is juni de beste optie.

Een denneboom snoeien kun je doen op 21 juni, de langste dag van het jaar. Dit wordt als richtlijn aangehouden omdat het een makkelijk te onthouden datum is waarop je de denneboom kunt snoeien.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Dennenboom raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

Dennenboom Kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • Een sjaal breien voor beginners

Sjaal Breien Voor Beginners

27-11-2020|2s Reacties

Veel vrouwen zweren erbij in de winter... Een sjaal. Het is een accessoire die je net dat beetje extra warmte geeft en ervoor zorgt dat je niet binnen de kortste [...]

  • zelf-oliebollen-maken-oud-en-nieuw

Zelf oliebollen maken

22-11-2020|2s Reacties

Wij kunnen niet wachten om met oud en nieuw weer die heerlijke oliebollen te eten! En wat is er nou leuker en lekkerder dan zelf oliebollen maken? Zelf oliebollen maken [...]

  • pepernoten

12 Pepernootrecepten Voor Een Heerlijke Sinterklaas

16-11-2020|1 Reactie

De winter komt eraan. Het wordt weer kouder en de dagen worden korter. Niet iedereen houdt van dit jaargetijde, maar gelukkig komen er een aantal warme dagen aan. Sinterklaas is [...]

  • Knutselen-met-kerst

Knutselen met kerst: 21 knutselwerkjes

15-11-2020|2s Reacties

Sinterklaas is het land weer uit en kerst nadert. De dozen vol met kerstspullen komen dus weer van zolder, de kerstboom wordt opgetuigd en de kaarsjes komen weer op tafel [...]

  • vleermuizen

Vleermuizen in de tuin

27-10-2020|1 Reactie

Wie regelmatig in de avondschemering nog even in de tuin of op het balkon van het buitenleven geniet, zal de vleermuis niet onbekend zijn. Vaak scheren ze zo snel door [...]

  • vogels eten voer

Zelf vogelvoer maken

26-10-2020|14s Reacties

Vind jij vogels in de tuin ook zo gezellig? Het is zo leuk om te zien hoe ze af en aan vliegen, op zoek naar voedsel voor zichzelf of voor hun jongen. [...]

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Zoeken?

Search
Generic filters
Home » Snoeien » Dennenboom Snoeien (Wanneer & Hoe)