Een dennenboom snoeien: alle tips op een rij: De denneboom snoeien, wanneer moet je dat precies doen en waar komt deze boomsoort vandaan? De denneboom, ook bekend onder de naam Pinus, is een geslacht van naaldbomen die veelal als boom voorkomen, maar ook als struik.

De naalden van een denneboom kunnen tot wel 25 centimeter lang worden. Er zijn enorm veel soorten dennebomen, waaronder de Turkse den, de Canarische den, de zwarte den, de grove den en de bergden die je alleen al tegenkomt in Europa.

Verder zijn er over de hele aarde nog tal van soorten te vinden in Noord-Amerika en Azië. De dennensoorten zijn veelal dominant op het noordelijk halfrond, in de buurt van de noordpool. Ze zijn dus sterk en kunnen goed tegen lage temperaturen.

Interesse in het kopen van de Dennenboom? Of Snoeigereedschap nodig?

Een denneboom snoeien, moet dat?

Het is niet perse nodig om een denneboom te snoeien. Deze sterke boom zorgt goed voor zichzelf, maar er kunnen toch wat redenen zijn waarom je hem zou kunnen snoeien. Zo kan de boom wel heel hoog worden als je hem niet snoeit, en door hem te snoeien behoudt de boom de lengte die jij mooi vindt. Ook kun je de denneboom snoeien wanneer er dode of te grote takken in de weg zitten.

De denneboom snoeien als een naaldboom

De denneboom valt dus onder de naaldbomen. Voor de meeste naaldbomen gelden dezelfde regels voor het snoeien. Je begint met het snoeien van de uitstekende takken: hiermee behoudt de je vorm van de denneboom. Ook heeft een denneboom vaak wel wat apart gegroeide takken die in de weg zitten.

Ze hangen bijvoorbeeld half op de weg of ze nemen een deel van je tuin in beslag. Deze takken kun je beter weghalen om hinder te voorkomen. Ook dode takken moet je weghalen tijdens het snoeien.

Gebruik het juiste gereedschap

Gebruik een boomzaag voor het verwijderen van de dikkere takken. De denneboom snoeien kan een lastige taak worden wanneer je niet het juiste gereedschap gebruikt. Voor dunnere takken kun je natuurlijk een kleinere zaag gebruiken.

Let er wel op dat je een zaag gebruikt die goed scherp is, zodat je het jezelf een stukje makkelijker maakt.

De beste tijd voor het snoeien van een denneboom

Een denneboom snoeien kun je het best doen rond half juni. Het is dus niet verplicht om de boom te snoeien, maar als je het toch wilt doen omdat de boom te hoog wordt of omdat er veel dode takken in hangen, is juni de beste optie.

Een denneboom snoeien kun je doen op 21 juni, de langste dag van het jaar. Dit wordt als richtlijn aangehouden omdat het een makkelijk te onthouden datum is waarop je de denneboom kunt snoeien.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Dennenboom raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

Dennenboom Kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • Een sjaal breien voor beginners

Sjaal Breien Voor Beginners

27-09-2022|2s Reacties

Veel vrouwen zweren erbij in de winter... Een sjaal. Het is een accessoire die je net dat beetje extra warmte geeft en ervoor zorgt dat je niet binnen de kortste Lees meer

  • Zelf-herfststukjes-maken

Zelf herfststukjes maken

05-09-2022|1 Reactie

Het wordt kouder, de zon gaat eerder onder en Halloween staat voor de deur. Je kinderen zitten steeds vaker binnen en jij verheugt je steeds vaker op een kop warme Lees meer

  • Knutselen-met-kastanjes

Knutselen met kastanjes

03-09-2022|7s Reacties

Herfsttip: knutselen met kastanjes! De herfst is alweer een tijdje officieel begonnen en dat wil zeggen dat veel kinderen hun speelterrein weer van buiten naar binnen hebben verplaatst. Natuurlijk wil Lees meer

  • vogels eten voer

Zelf vogelvoer maken

01-09-2022|22s Reacties

Vind jij vogels in de tuin ook zo gezellig? Het is zo leuk om te zien hoe ze af en aan vliegen, op zoek naar voedsel voor zichzelf of voor hun jongen. Lees meer

  • Koude bak maken

Een Koude Bak Maken

01-09-2022|3s Reacties

Wil je ook in de wintermaanden genieten van jouw moestuin? Of passen de niet-winterharde planten bijna niet meer in het huis? Wil je misschien eerder al prachtige planten in de Lees meer

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Home » Snoeien » Dennenboom Snoeien (Wanneer & Hoe)