Hibiscus snoeien: geniet van de gevolgen; De hibiscus snoeien is niet alleen een belangrijke, maar ook een leuke taak. Als je het goed aanpakt kun je heel lang genieten van deze mooie bloemen. De hibiscus, ook wel althaeastruik genoemd, is een prachtige plant die bekend staat als een van mooiste en langst bloeiende voor in de tuin. In Nederland komt vooral de hibiscus syriacus voor, omdat deze het best bestand is tegen ons klimaat.

Deze hibiscus heeft mooie klokvormige bloemen die soms wel een doorsnede hebben van 10 centimeter. Ook qua kleur is er veel diversiteit: de bloemen kunnen rood zijn, maar ook roze, paars, wit en violet.

Interesse in het kopen van de Hibiscus? Of Snoeigereedschap nodig?

Hoe moet je de hibiscus snoeien?

Het snoeien van de hibiscus is heel eenvoudig en makkelijk te onthouden. Je kunt in de bloeiperiode gewoon een tak met mooie bloemen afknippen om bijvoorbeeld binnen in een vaas te zetten. Je gaat de hibiscus goed snoeien op het moment dat de plant te groot is geworden of wanneer de vorm niet meer goed uitkomt. Je begint dan met het verwijderen van dood hout.

Als de plant te hoog wordt ga je de twijgen van boven naar beneden volgen en vervolgens knip je op een punt waar een zijtwijg zit. Zo kun je helemaal naar beneden werken en houdt je het model van de hibiscus mooi in stand.

0
Moeilijkheidsgraad (Max 10) :
0
Hoeveelheid Werk (Max 10) :
0
Hibiscus Snoeiers Geholpen (2018)

Bekijk de plant voordat je gaat knippen

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je de hibiscus gaat snoeien. Ondanks dat het een makkelijke plant is en er weinig voorschriften aan het snoeien zitten, is het toch belangrijk om wel na te denken voordat je een tak gaat knippen.

  • Knip niet teveel in kaal hout; op deze manier haal je het model uit de struik
  • Denk goed na waar je knipt; als je lukraak begint met knippen komt de hibiscus er niet mooier uit te zien.
  • Knip niet te diep: waar je de twijg afknipt, zullen er weer nieuwe scheutjes gaan groeien. Als je teveel naar beneden knipt, krijg je daar een wirwar van twijgjes.

Hierom snoei je de hibiscus direct na het uitbloeien

Wanneer moet je de hibiscus snoeien? Zo snel mogelijk nadat de plant uitgebloeid is, dit is meestal in het najaar. Op deze manier kan hij goed uitbloeien en geniet jij nog zo lang mogelijk van de mooie bloemen. Hierna ga je dus aan de slag met snoeien en zo ontstaan er alweer nieuwe scheuten voor het volgende jaar. Tussendoor heb je ook de mogelijkheid om takken af te knippen en deze in een vaas te zetten.

De hibiscus snoeien op een grondige wijze doe je pas wanneer de plant echt te groot geworden is. Dan begin je met het verwijderen van het dode hout en breng je hem daarna weer in vorm.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Hibiscus raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

De Hibiscus Kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • Seizoenskalender groente en fruit Buitenlevengevoel

Seizoensgroente en Seizoensfruit kalender

12-03-2021|0 Reacties

Download hier de Groente en fruit kalender: (PDF) & (PNG / Plaatje) Groente en fruit vormen de basis voor een goed dieet. Ze vormen belangrijke bronnen voor vitaminen en vezels, waardoor Lees meer

  • Gezond-gazon

Het Gazon Beluchten

16-02-2021|0 Reacties

Als je een gazon in de tuin hebt, wil je natuurlijk dat deze heldergroen is en er perfect bij staat. De kans dat dit niet het geval is en je Lees meer

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Zoeken?

Search
Generic filters
Home » Snoeien » Hibiscus Snoeien (Wanneer & Hoe)

Dé #BLG Snoeikalender 

snoeikalender

Bekijk onze unieke snoeikalender, alle snoeitijden van alle planten in één groot overzicht.

#BLG Snoeikalender