Het allerleukste aan de tuin vinden wij dat je er helemaal mee kunt doen wat je zelf wil. Zo kun je zelf kiezen of je een schutting of een groene erfafscheiding wil, welke buitenverlichting je wil en ook kun je helemaal zelf kiezen óf en welke bijzondere bloemen je graag wil gebruiken om je tuin extra kleur te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor je lievelingsbloemen, maar ook voor allerlei verschillende bloemen in dezelfde kleur.

Ook kun je voor bloemen kiezen die allemaal rond dezelfde tijd in bloei staan of juist voor bloemen die niet allemaal rond dezelfde tijd uitschieten, zodat je altijd kleur in je tuin hebt. De mogelijkheden om je tuin in te richten zijn eindeloos! Je kunt nu natuurlijk gewoon naar een tuincentrum bij jou in de buurt rijden, voor verschillende bloemen kiezen en lekker in je tuin aan de slag gaan, maar je kunt ook eerst naar de volgende acht tuinen kijken voor inspiratie.

8 kleurrijke tuinen met bijzondere bloemen

De bijzondere bloemen die hier geplant zijn transformeren deze tuinen namelijk om tot echte sprookjestuinen. Misschien kom je wel op leuke ideeën die je meteen toe kunt passen in je eigen tuin, om zo je eigen sprookje te creëren!

50 tinten roze

Paarse-en-roze-bloemen

Goed, het zijn er nét geen 50…, maar het eerste voorbeeld bestaat uit verschillende bijzondere bloemen met een roze tint die allemaal bij elkaar in één bloemenperk zijn gezet. Door de rood-roze, lichtroze, felroze en donkerroze bloemen ontstaat er een prachtige oase van roze tinten, waardoor dit vooral voor de liefhebbers van deze kleur een bron van inspiratie zal zijn.

Maar ook als roze niet direct je favoriete kleur is, is dit bloemenperk een plaatje, omdat de balans tussen de verschillende tinten roze en de andere kleuren precies goed is. De witte kleur die bij een aantal van de roze bloemen terug te vinden is in de kern zorgt namelijk voor een mooie balans met de andere witte bloemen, waardoor deze niet uit de toon vallen.

Ze breken juist op een bijzondere manier door de verschillende tinten roze heen. Ook de ruime hoeveelheid groene bladeren zorgt ervoor dat er geen overdaad aan roze ontstaat. Lekker wat vrije uurtjes spenderen in deze tuin zal met zo'n indrukwekkende bloemenzee zeker geen straf zijn!

De stokrozen die in dit bloemenperk gebruikt zijn, zijn niet alleen mooi, maar trekken ook nog eens vlinders, bijen en hommels aan. Deze insecten doen geen vlieg kwaad; ze zoemen gezellig van bloem naar bloem. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens heel goed voor je tuin! Ze helpen bij de bestuiving van de planten en zorgen ervoor dat andere insectenplagen wegblijven.

Tuinieren in geuren en kleuren

Afrikaantjes-en-lavendel

Misschien is de combinatie van afrikaantjes en lavendel niet iets wat je zelf meteen zou hebben bedacht, maar zoals deze foto laat zien is het ongelooflijk mooi! De twee uitgesproken kleuren vullen elkaar perfect aan en vormen een prachtig geheel samen met het groen van de struiken en van het gras.

De overgang van geel en paars naar oranje en wit zorgt ervoor dat je naar dit bloemenperk kunt blijven kijken, zonder dat het gaat vervelen. Iedere keer zie je wel weer een nieuwe bijzondere bloem. Niet alleen zien de kleurencombinaties in deze droomtuin er erg mooi uit, maar ook de geuren zullen hier niet mis zijn! Lavendel heeft namelijk een intense, maar heerlijke geur, die wij mensen heerlijk vinden ruiken, maar waar muggen minder van gediend zijn. Die blijven dus mooi op afstand.

Daarnaast kun je de lavendel ook nog eens gebruiken in de keuken als smaakmaker of als luchtverfrisser in huis. Dit laatste kun je doen door de lavendelbloesem in bakjes of luchtdoorlatende zakjes te verspreiden in je huis. Het kan dus nooit kwaad om wat lavendel in je tuin te hebben staan, want het komt altijd wel van pas!

Omringd door bloemen

Bloemen-rondom-bankje

Voor deze geweldige tuin hebben wij maar één woord: wauw! Wat zouden we graag op dat bankje willen zitten, om heerlijk weg te dromen, te genieten van een lekker koud glaasje fris of gewoon uitgebreid om ons heen te kijken naar al die mooie kleuren. Hoewel we niet weten hoe het er in de rest van deze tuin uitziet, kunnen we ons alleen maar indenken dat het net zo kleurrijk zal zijn als het stuk dat je op deze foto ziet.

Niet alleen zijn alle verschillende kleuren en verschillende bloemen een genot om naar te kijken, maar vooral de muur van bloemen die rondom het hangende bankje is gecreëerd is prachtig. Het bankje en het eenvoudige hekwerk zijn mooi in hun eenvoud en passen daardoor precies in het geheel. Ze vallen namelijk wel op, maar nemen de aandacht niet weg van de bijzondere bloemen. Deze stelen in deze tuin namelijk echt de show!

Hollandse trots

Tulpen-en-narcissen

De volgende tuin mag zeker niet in dit rijtje met inspirerende tuinen ontbreken. Het is namelijk een tuin gevuld met bijzondere bloemen. Deze zijn niet uniek omdat ze uit verre, tropische landen komen, maar juist omdat ze allemaal in Nederland worden gekweekt!

Het gaat hier natuurlijk om tulpen, narcissen en hyacinten. Niet alleen zijn dit bloemen waar wij als Nederlanders erg trots op zijn, maar het zijn ook nog eens prachtige bloemen die bij ons meteen het gevoel van de lente oproepen. In deze tuin is gekozen voor een combinatie van rode tulpen, lichtroze hyacinten en wit met gele narcissen. De perfecte combinatie als je het ons vraagt!

Ben jij het daar niet helemaal mee eens, maar bevalt de combinatie van de drie bloemen je eigenlijk wel heel goed? Gelukkig kun je de kleuren helemaal aanpassen aan jouw smaak. Tulpen en hyacinten worden zo gekweekt dat ze in ontzettend veel kleuren te verkrijgen zijn. Tulpen zijn er zelfs in het blauw en in het zwart! Narcissen zijn er ook nog in het geel en daarmee is er voor ieder wat wils. Je kunt helemaal zelf kiezen in welke kleuren je de bloemen wil en ze daarmee perfect afstemmen op jou wensen en op wat er goed in jouw tuin past.

Een mediterraans paradijs in de achtertuin

Bloemen-op-pergola

Zoals het volgende voorbeeld laat zien, kun je een pergola uitstekend gebruiken als raster om de meest bijzondere bloemen overheen te laten groeien. In dit geval is er gekozen voor mooie roze bloemen die goed passen bij de rode bloemen in de achtergrond en het roze scheidingsdoek aan de linkerkant. Mocht je zelf andere kleuraccenten in je tuin hebben, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor bloemen in een ander fel kleurtje die beter bij de hoofdkleuren in jouw tuin passen.

Het afdak van bloemen dat wordt gevormd door ze over de pergola te laten lopen, en de zonnestralen die de bloemen net wat extra's geven, doen ons direct denken aan een mediterraans paradijs, een paar duizend kilometers bij ons vandaan.

Uren vliegen voor wat ontspanning is natuurlijk niet altijd een optie, maar met de juiste bloemen kun je deze sfeer naar je eigen achtertuin halen!
De bloemen kun je zelf regelen, nu alleen nog hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn!

Aan de andere kant van de regenboog

Bloemen-rondom-vijver

Wederom een tuin die door de verschillende bloemen erg kleurrijk wordt. Maar niet alleen de bijzondere bloemen zijn prachtig om te zien. Ook de waterval die uitloopt in de vijver ziet er spectaculair uit en geeft je tuin net een beetje extra uitstraling. De grote potten en de palmtakken die aan beide kanten van de waterval te zien zijn geven het geheel de uitstraling van een open plek ergens midden in de jungle.

Maar ook de bloemen dragen hier volop aan bij! Kijk bijvoorbeeld eens naar de felrode, felroze en felgele bloemen. Ook de knalgroene planten zijn prachtig in het geheel. Deze planten zorgen voor enige rust in het toch wat drukke geheel, zodat de rustgevende groene kleur de basis vormt in deze tuin.

Hoewel niet te zien is hoe diep de vijver is en of er vissen in zwemmen, zouden wij zo een duik willen nemen om heerlijk af te koelen en ons even aan de andere kant van de wereld te wanen.

Bijzondere vormen

Lupine-bloemen
Kende jij deze bijzondere bloemen al? Wij moeten eerlijk bekennen dat we deze prachtige bloem nog niet zo vaak gezien hebben. Het is de lupinebloem en hij mag wat ons betreft met recht een bijzondere bloem genoemd worden. Door de kegelvorm die de lupine heeft is hij haast niet te missen.

Iedereen die door jouw tuin loopt zal even stoppen om deze bloem van dichterbij te bekijken. Door de lupine te combineren met simpele maar daardoor niet minder mooie viooltjes, zoals gedaan is in het voorbeeld, zorg je voor een rustige achtergrond. De bloem van de lupine valt hierdoor nog eens extra op! De lupine is er niet alleen in het roze, maar bijvoorbeeld ook in het paars, blauw en oranje. Wij denken dat hij geweldig zou staan in iedere achtertuin!

Tussen alle bloemen, toch één boom

Japanse-sierkers

Eigenlijk hoort dit laatste voorbeeld niet in dit rijtje van bijzondere bloemen thuis, maar omdat deze boom misschien nog wel voor het meest sprookjesachtige tafereel zorgt, vonden wij dat hij echt niet mag ontbreken. We moesten hem je gewoon laten zien! Waarschijnlijk heb je de Japanse sierkers wel eens voorbij zien komen op prachtige foto's waarbij de Japanse sierkers een adembenemende tunnel vormden.

Zo'n hele tunnel in de tuin is misschien net iets te veel van het goede, maar je kunt natuurlijk ook gewoon één mooie sierkers aanschaffen om jouw tuin een hint van de sprookjesachtige tunnel mee te geven. De sierkers staat rond april al in volle bloei, maar verliest zijn dieproze bloesem al vrij snel. Helaas kun je hierdoor maar korte tijd van de bloemen van de boom genieten, maar niet getreurd! Na iets minder dan een jaar staat je boom gewoon weer opnieuw in bloei!

Vind je de bloeitijd van de sierkers toch iets te kort of wil je niet dat je tuin bezaaid ligt met de bloesem? Dan kun je altijd nog een weekendje naar Bonn in Duitsland, want daar is de ongelooflijk mooie sprookjestunnel met kersenbloesem ongeveer 14 dagen per jaar in volle bloei. Iets dichter bij huis is in Amsterdam een kersenbloesempark met wel 400 kersenbloesembomen!

De uiteenlopende voorbeelden laten goed zien wat bloemen in je tuin allemaal kunnen doen en hoe ontelbaar veel mogelijkheden er eigenlijk zijn. Niet alleen qua kleuren, maar ook qua bloemensoorten zijn er genoeg mogelijkheden, waardoor er voor iedereen een geschikte keuze bijzit om de tuin helemaal naar eigen smaak in te richten.

Welke van deze bijzondere bloemen ga jij planten in je tuin? Of heb je andere bijzondere bloemen in de tuin staan? 
Laat het ons weten in een reactie!