Als je de gelukkige ouder van één of meerdere kinderen bent, dan heb je natuurlijk een heel ander leven dan mensen zonder kinderen. Ja, natuurlijk heb je meer verantwoordelijkheid en minder tijd voor jezelf. Ouderschap brengt bovendien veel struggles met zich mee, maar naast al deze uitdagingen haal je er ook bijzonder veel voldoening uit. 

Het is namelijk leuk om je kinderen zien te ontwikkelen. Je leert er als ouder bovendien ook veel van. 

Ben je in bezit van een mooie tuin? Dan kun je samen met je kind of kinderen leuke activiteiten verrichten. Maar wat kun je zoal doen in de tuin?

Lekkere gerechten maken 

In de eerste plaats is het aan te raden om samen met je kinderen gerechten in de tuin te maken, want dat is hartstikke leuk en nuttig. Aan de ene kant verbeter je daarmee op jonge leeftijd al de kookcompetenties van je kind. 

Kinderen leren ook snel en ze zullen daar hun hele leven nog profijt van hebben. Maar kinderen leren koken is ook goed voor de motorische vaardigheden. Kinderen leren dan immers rollen, snijden, kneden en nog veel meer andere handelingen die heel nuttig zijn. 

Als je een mooie buitenkeuken aanschaft, dan kun je lekkere gerechten ook prima in de tuin bereiden. Je hebt dan meer ruimte waardoor je tijdens het koken meer bewegingsvrijheid hebt. Bovendien is het minder erg wanneer je in de tuin, in plaats van de binnenkeuken, aan het smeren bent. 

Voedsel verbouwen 

Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan al veel leren over de natuur en hoe voedsel wordt verbouwd. Als je je kinderen alleen maar meeneemt naar de supermarkt, dan hebben ze minder snel door hoe dit voedsel daar eigenlijk allemaal terecht komt. Daarom is gezamenlijk met je kinderen een moestuin runnen leuk.

Dit brengt twee fijne voordelen met zich mee. Enerzijds is het hartstikke leuk om samen met je kinderen het groeiproces in de gaten te houden. En uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen sneller geneigd zijn om meer fruit en groenten te eten wanneer ze zelf helpen bij het verbouwen. 

Overnachten in de tuin 

Kinderen houden van avontuur en ze beleven alles veel intenser dan volwassenen. Als je kinderen iets leuks wilt laten ervaren, dan hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ze vinden het bijvoorbeeld al erg spannend om in de tuin te overnachten.  Als je een grote tuin hebt, en het is lekker weer, dan is het leuk om eens in de tuin te kamperen. 

Ook voor ouders is het ideaal. In de tuin kamperen is immers goedkoop en tegelijkertijd kom je zelf ook even uit je comfortzone. Spreek bijvoorbeeld af dat je ook minder elektronica gaat gebruiken. Dat past immers niet bij kamperen!