Elke ouder kent wel de irritatie van rondslingerend speelgoed. Autootjes die door het hele huis liggen, barbiepoppen die je op de gekste plekken tegenkomt en de allerergste: legoblokjes. Waar je vervolgens met je blote voeten op stapt… Zuchtend raap je dat legoblokje maar weer op en stopt het terug in de doos. Rondslingerend speelgoed in huis is geen pretje. De kinderen mogen lekker spelen natuurlijk, maar daarna wil je het liefst dat het huis netjes opgeruimd is.

Om te voorkomen dat je elke dag weer struikelt over het speelgoed, kun je het speelgoed netjes opbergen in een handige speelgoedopberger. En dat hoeft echt geen saai, suf meubelstuk te zijn. In dit artikel laten we je namelijk 18 manieren zien waarop je speelgoed opbergen in de woonkamer leuk wordt!

Nooit meer struikelen over speelgoed met deze 18 speelgoedopbergers

Met de volgende 18 speelgoedopbergers zorg je ervoor dat jouw woonkamer er altijd netjes uitziet en dat je nooit meer bijna je nek breekt over rondslingerend speelgoed. En daarnaast zijn deze speelgoedopbergers ook nog eens hartstikke gaaf, dus je wilt ze maar al te graag in de woonkamer zetten!

1. Een trapje met speelgoed

Trap met speelgoed
(Bron)
Hoe leuk zijn deze speelgoedopbergers? Als een soort trapje staan ze tegen de muur geleund. Je kunt er van alles in kwijt: van boeken tot knuffels. En zo'n trapje in huis is ook nog eens hartstikke hip. Op de bovenste plankjes kun je ook nog wat speelgoed kwijt, maar je zou daar natuurlijk ook wat leuke decoratie-items op kunnen zetten. Wat kaarsjes bijvoorbeeld. Zo maak je van je speelgoedopberger een decoratief meubelstuk.

2. Tassen vol speelgoed

Stoffen tas
(Bron)
Bij een speelgoedopberger denken we al snel aan een kist of een mand. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige mogelijkheden om je speelgoed op te bergen in de woonkamer. Deze stoffen tassen zijn namelijk ook hartstikke leuk! Elke tas heeft een leuk printje.

Zet een paar tassen met verschillende printjes bij elkaar in de woonkamer en stop daar al het speelgoed in. Niemand die nog last heeft van rondslingerend speelgoed, en de tassen staan ook nog eens heel erg gezellig in de woonkamer.

3. Rekje, rekje aan de wand…

Rekjes aan de wand
(Bron)
Deze rekjes aan de muur zijn niet alleen erg handig, ze zien er ook nog eens leuk uit. En je kunt er van alles in kwijt. Boeken, knuffels en ander speelgoed berg je makkelijk op in deze manden. Probeer ze niet al te hoog te hangen, dan kunnen je kids er zelf ook gemakkelijk bij.

Deze mandjes zijn er in verschillende kleuren, dus er is vast wel een kleur die mooi bij jouw interieur past. En je bevestigt ze gemakkelijk zelf aan de muur!

4. Boven op het speelgoed zitten

Opbergbankje

Op bovenstaande afbeelding zien we een handige multifunctionele manier van speelgoed opbergen in de woonkamer. Het speelgoed ligt namelijk netjes in de bakken, waardoor het aan het zicht onttrokken wordt en de woonkamer dus netjes is opgeruimd.

Bovenop de bakken is een leuk bankje gecreëerd, zodat je lekker onder het raam kunt zitten! Deze oplossing is bijvoorbeeld erg handig wanneer je een wat kleinere woonkamer hebt.

5. Een goed georganiseerde speelgoedopberger

Georganiseerde speelgoedopberger
(Bron)
Met deze speelgoedopberger is al het speelgoed netjes georganiseerd! Je ziet precies welk speelgoed in welke bak ligt. En ook als je kinderen nog niet kunnen lezen, kunnen ze zien welk speelgoed waar ligt. Op elke bak staat naast de tekst namelijk ook een plaatje, waardoor ook voor kinderen meteen duidelijk is wat er in de bak ligt. Zo kunnen ze ook het juiste speelgoed in de juiste bak terug leggen.

6. De koffers zijn gepakt!

Koffers
(Bron)
Deze koffers zouden wij ook wel in onze woonkamer willen zetten als we geen speelgoed hadden. Want wat zijn ze gaaf! De koffers zijn erg mooi als decoratie en daarnaast kun je zo handig het speelgoed opbergen in de woonkamer. Als al het speelgoed in de koffers zit, ziet niemand het namelijk meer liggen.

Op deze foto is ook nog gekozen voor een leuke tas om alle knuffels in te doen die niet in de koffers pasten. De kleuren van de koffers passen perfect bij de rest van deze kamer. Wat een plaatje!

7. Voor de echte auto fans

Autoband
(Bron)
Dit is nog eens een unieke manier om speelgoed op te bergen. In deze autobanden liggen alle speelgoedautootjes opgeborgen. Zo'n speelgoedopberger is zeker een blikvanger in je woonkamer. En ook voor op de kinderkamer is deze hartstikke leuk. Je kinderen zullen hier gegarandeerd helemaal dol op zijn.

8. Alles op een rijtje

Wandplanken
(Bron)
Op deze kleine wandplankjes zet je gemakkelijk alle auto's of treintjes op een rijtje. Alles is zo alles netjes opgeruimd en het ziet er ook nog eens grappig uit. Hang deze plankjes bijvoorbeeld in een hoekje van de woonkamer dat is ingericht als speelhoek. Door de plankjes niet te hoog te hangen, kunnen de kinderen de treintjes zelf van het schap halen en er weer terug op zetten. En reken maar dat zij het leuk vinden om hun treinverzameling zo tentoon te stellen in de woonkamer.

9. De kinderen hebben hun manden vol aan al dat speelgoed…

Speelgoedmanden
(Bron)
In deze manden kun je ontzettend handig je speelgoed opbergen in de woonkamer. De manden zijn ook nog eens goed gematcht met de rest van het interieur. Daardoor zijn deze speelgoedopbergers helemaal niet storend.

Willen je kinderen spelen? Dan haal je gemakkelijk een mand van de haak en zet je deze voor ze op de grond. En na het spelen gaat alles weer terug in de mand, en de mand weer aan de muur. Opgeruimd staat netjes!

10. Magische magneetstrips

Magneetstrip
(Radio 2)
Deze magneetstrips zijn niet alleen handig om keukengerei aan op te hangen. Ook voor speelgoedautootjes zijn ze prima geschikt, zoals we op deze foto zien! Zo kunnen je kinderen gemakkelijk hun speelgoed opbergen in de woonkamer.

Naast dat het makkelijk is om de autootjes zo op te bergen, vinden je kinderen het waarschijnlijk ook hilarisch om te zien hoe de kracht van zo'n magneet werkt. Zo vergeten ze vast nooit meer hun speelgoed op te ruimen…

11. Zwevend speelgoed

Speelgoedhangers
(Bron)
Deze hangende speelgoedopbergers zijn makkelijk én leuk. Door meerdere hangers op verschillende hoogtes te hangen, creëer je een leuk geheel. En voor een extra speels effect kun je ook nog hangers in verschillende kleuren kiezen.

Kies een kleur (of kleuren) die goed bij jouw woonkamer past. Hoewel je het misschien niet verwacht, zul je zien dat dit ook in jouw woonkamer hartstikke leuk staat.

12. Een koninklijke speelgoedopberger

Prinsessenbank
(Bron)
Deze speelgoedopberger is toch te leuk voor meisjes?! Ze zullen zich een echt prinsesje voelen. In deze troon kun je mooi al het speelgoed opbergen in de woonkamer. En de troon zelf, daar zal elk meisje helemaal weg van zijn. Dit is een typisch gevalletje van een win-win situatie dus.

13. Een snoeppot… of toch niet?

Potjes met tekenspullen
(Bron)
Deze potten zien we meestal in de keuken staan gevuld met snoep, suiker, pasta of andere etenswaren. Maar zoals je ziet zijn deze potten ook heel handig om allerlei tekenspullen in op te bergen! Er is namelijk niets zo vervelend als rondslingerende stiften, potloden en krijtjes. Met een beetje pech maakt een rondslingerende stift ook nog ergens een vlek op.

Dat kun je gemakkelijk voorkomen door alle spullen netjes bij elkaar op te bergen in deze potten. En het is ook nog eens een heel gezellig gezicht, die vrolijk gekleurde potten.

14. Alles netjes aan de muur

Speelgoed opgeborgen
(Bron)
Zo kun je nog eens handig al het speelgoed opbergen in de woonkamer. Een rekje voor alle boeken en manden voor de rest van het speelgoed. Heel handig, en zoals je ziet neemt dit ook niet veel ruimte in beslag. Heb je meer ruimte nodig voor het speelgoed? Dan kun je natuurlijk altijd meer manden ophangen.

De rieten manden zijn vooral erg leuk in een landelijk interieur.

15. Een eigen karretje met spulletjes

Karretje
(Bron)
Op dit karretje kun je allerlei speelgoed of bijvoorbeeld allemaal teken- en knutselspullen kwijt. Je kunt het karretje gezellig in de woonkamer laten staan, of je rijdt het gemakkelijk even de kast in als je het liever niet in het zicht hebt staan. Ideaal toch, zo'n verrijdbare speelgoedopberger?

16. Op dit legoblokje zul je zeker niet gaan staan

Lego speelgoedopberger
(Bron)
Op deze foto zien we een vrij klassieke speelgoedopberger, een houten kist, maar dan in een nieuw jasje. De houten kist is omgetoverd tot een reuze-legoblok! Kinderen die graag met LEGO spelen zullen hier helemaal weg van zijn. En je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat je met je blote voeten op dit legoblokje stapt…

17. Een persoonlijke opbergkist

Persoonlijke opbergkist

(Bron)
Deze gepersonaliseerde opbergkist ziet er erg leuk uit! Wat ook handig is, is dat er wieltjes onder zitten. Zo kan je kind lekker de hele woonkamer doorrijden met zijn opbergkist.
Dit is ook een handig idee als je meer kinderen hebt. Geef ze elk hun eigen opbergkist met hun eigen speelgoed. Hoeven ze nooit meer ruzie te maken!

18. Twee emmertjes speelgoed halen…

Emmers
(Bron)
Je speelgoed opbergen in de woonkamer kan ook door het in emmers te stoppen, zoals op deze foto te zien is. Als je het speelgoed in de emmers op soort sorteert, weten je kids altijd precies welke emmer ze moeten hebben. Zijn ze klaar met spelen? Dan zetten ze de emmer gewoon weer terug in de kast!

Ben je geïnspireerd door deze 18 manieren van speelgoed opbergen in de woonkamer en wil je anderen ook inspireren?
Deel dit bericht dan op social media!