Tuinieren, Interieur & Inspiratie voor Buiten

Massief Houten Salontafels & Salontafel Hout

 • Interieur met massief houten salontafel

Hout is het materiaal dat zorgt voor sfeer in huis. Het straalt warmte uit en je kunt het in vrijwel elke interieurstijl verwerken. De trend van nu laat zien dat veel mensen vallen voor de charmes van een mooie, grote boomstamtafel. Wil jij het echter anders doen, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een massief houten salontafel.
In deze lijst vind je 25 prachtige exemplaren.

Wat is massief hout?

Hout kan op verschillende manieren verwerkt worden. Bij meubels van goede kwaliteit wordt vaak gebruik gemaakt van massief hout. Dit wil zeggen dat het houten deel van de meubels ook echt helemaal uit hout bestaat. Iets dat bij MDF, fineer of spaanplaat niet het geval is. Afhankelijk van de grootte van het meubelstuk gaat het om een stuk hout of om losse planken die tegen elkaar zijn gelijmd.
In dit laatste geval zul je zien dat de houten planken om en om verlijmd zijn. De werking van het hout van de losse planken wordt hierdoor met elkaar gecompenseerd, waardoor je meubelstuk na verloop van tijd niet scheef trekt.

25 massief houten salontafels

Een massief houten salontafel heb je in veel verschillende vormen en stijlen. We hebben 25 uiteenlopende modellen voor je verzameld.

1. Vierkant en robuust

Vierkante salontafel
(Bron)
Deze eerste tafel is schitterend. Groot, robuust en natuurlijk. Het karakter van de natuur komt hier perfect tot uiting. Zeker als je de salontafel in combinatie met de rest van het interieur bekijkt, ontstaat een prachtig en vooral rustgevend geheel. In deze woonkamer wordt je ongetwijfeld weer helemaal zen.

2. DIY met boomwortelschijven

Tafels met hoogteverschillen
(Bron)
Naast een massief houten salontafel kopen, kun je er ook zelf een maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze boomwortelschijven met hairpin-poten? Door poten van verschillende hoogtes te gebruiken krijg je een speels geheel dat helemaal past binnen een industrieel of landelijk interieur.

3. De eenvoud van houten planken

Tafel van planken
(Bron)
Wat is het volgende voorbeeld een leuke manier om zelf een massief houten salontafel te maken! De planken zijn op een creatieve manier aan elkaar bevestigd, waardoor een prachtige tafel ontstaat. Het is niet moeilijk om deze unieke tafel zelf te maken.

4. Bosrijk

Stammetjes
(Bron)
Ben jij een echt natuurmens? Dan is deze creatie misschien wel iets voor jou. Door verschillende boomstammen te bewerken voor binnen, ontstaat deze prachtige massief houten salontafel.
Door de verschillende hoogtes is deze speels, vrolijk en erg gezellig.

5. Een bijzondere dwarsdoorsnede

Massief houten salontafel
Wauw! Ook deze massief houten salontafel is prachtig. In het tafelblad zijn de karakteristieke elementen van de boom nog goed te zien. Denk hierbij aan de kleurverschillen, jaarringen en knoesten. De kleine cactussen zorgen voor de perfecte afwerking. Meer heeft deze tafel niet nodig.

6. Gelakt en glimmend

Salontafel van boomstamschijf
(Bron)
Ook in dit voorbeeld is gekozen voor een boomwortelschijf. Om de tafel te beschermen en extra op te laten vallen, is deze behandeld met een transparante lak. Dit is zo goed gelukt dat de weerspiegeling van de vaas goed te zien is en de tafel voorzien wordt van een mooie oranje gloed.

7. Strak vierkant

Salontafel met strak onderstel
(Bron)
Soms laat een salontafel de grillen van de boom zien, maar soms worden deze ook vakkundig weggewerkt. In dit voorbeeld is er een superstrakke, vierkante massief houten salontafel gemaakt. Het subtiele metalen onderstel zorgt voor de juiste afwerking. Bij de mannen is dit ongetwijfeld een grote favoriet.

8. Hout en staal

Salontafel rustiek karakter
(Bron)
Hout en staal zijn twee materialen die goed met elkaar combineren. Waar het ene materiaal als koel bestempeld wordt, is het andere materiaal juist erg warm. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, zorgt dit in huis voor de perfecte balans. Is deze tafel jouw favoriet?

9. Natuurlijk vs. onnatuurlijk

Salontafel van boomstammen
(Bron)
Hout is een natuurlijk materiaal en kan daardoor bijzondere kenmerken vertonen. Deze kenmerken, zoals scheuren en knoesten, mogen natuurlijk opvallen. Om extra nadruk te leggen, is er in bovenstaand voorbeeld voor gekozen om de houtblokken helderwit te schilderen. De perfecte combinatie tussen natuurlijk en onnatuurlijk!

10. Hout op hout

Salontafel met houten ornament
(Bron)
De combinatie van hout en staal hebben we al voorbij zien komen, maar dit voorbeeld wilden we je niet ontzeggen. De tafel past perfect binnen dit interieur. Er wordt zelfs een verbinding gemaakt met buiten, want de grote boom valt ons direct op!

11. Een salontafel met steigerbuizen

Salontafel industrieel
(Bron)
Van deze salontafels verwacht je niet direct dat ze bestempeld worden als massief hout. Voor veel mensen zijn dat immers zware en robuuste meubels. De houten onderdelen van deze tafel zijn echter volledig gemaakt van houten planken, waardoor ook dit massief houten salontafels zijn. Door de buizen worden de tafels industrieel en erg hip.

12. Een massief houten salontafel met karakter

Salontafel hout en staal
(Bron)
Wat wij zo leuk vinden aan massief houten meubels is dat het karakter van de boom goed naar voren komt. Hierdoor worden alle meubels uniek en bijzonder. Ook bij deze massief houten salontafel krijgt het hout de volle aandacht. Het stalen onderstel is er slechts ter afwerking.

13. Ronde vormen

Ronde salontafel massief hout
(Bron)
Dit is met recht een bijzondere massief houten salontafel. De inkeping zorgt voor voldoende opbergruimte van de boeken. De ronde vorm van de tafel past bovendien perfect binnen dit interieur. Deze komt namelijk niet alleen terug in de tafel, maar ook in het dienblad en in de decoratie aan de muur.

14. Hout met een oude uitstraling

Robuste salontafel
(Bron)
Dat hout karakteristiek is, laat deze salontafel goed zien. De tafel oogt erg oud, maar ziet er toch nog goed uit. Door de lichte kleuren in dit interieur valt de tafel extra op. Wat bovendien leuk is, zijn de andere houten accenten. Hierdoor ontstaat een prachtig geheel.

15. Scandinavisch design

Massief houten salontafel scandinavisch
(Bron)
Scandinavisch design is de laatste jaren helemaal in. Steeds meer mensen decoreren hun huis volgens deze noordelijke invloeden. Ben jij ook fan van de Scandinavische stijl? Dan is deze massief houten salontafel echt iets voor jou. Strak, rustig en helemaal volgens de trends van nu!

16. De combinatie van industrie en natuur

Houten koffietafels
Industrie en natuur zijn in sommige opzichten elkaars tegenpolen. Deze massief houten salontafels laten echter goed zien dat beiden ook erg goed samen gaan. De tafels ogen robuust en zitten bomvol karakter. Je kunt naar deze tafels blijven kijken, want lelijk zullen ze nooit worden.

17. Vier boomstammen

Karakteristieke tafel
(Bron)
Hout wil je zoveel mogelijk in zijn waarde laten. Hierdoor kies je er waarschijnlijk voor om het zo min mogelijk te bewerken. In bovenstaand voorbeeld is dit wel heel letterlijk genomen. De originele boomstammen zijn namelijk nog duidelijk te zien. Maar eerlijk is eerlijk: het maakt deze tafel wel erg bijzonder.

18. Oud hout

Massief houten salontafel oud
(Bron)
Wat is dit een bijzondere tafel. Hij oogt erg fragiel, maar lijkt daardoor juist tientallen verhalen te vertellen. Het hout heeft al heel wat meegemaakt, zo lijkt. Dat de tafel nu een plekje in dit prachtige interieur verdient, lijkt helemaal te kloppen. Hier hoort deze massief houten salontafel thuis.

19. Kleine componenten, grote salontafel

Houten blok
(Bron)
Een massief houten salontafel bestaat lang niet altijd uit één geheel. Soms worden verschillende latten aan elkaar gelijmd, om zo een waar kunstwerk te maken.
Ook in bovenstaand voorbeeld is dit het geval. Door tientallen latjes tegen elkaar te leggen is deze prachtige tafel ontstaan.

20. Hout combineren

Hout combineren
(Bron)
Hout is een gemakkelijk materiaal. Het is mooi en het laat zich erg eenvoudig combineren. In bovenstaand voorbeeld zie je bijvoorbeeld hoe hout gecombineerd wordt met strakke lijnen en grijstinten. Zou dit dan de perfecte combinatie zijn tussen strak en natuurlijk?

21. Een groot gebaar

Grote houten salontafel
(Bron)
Krijg jij vaak bezoek? En zitten jullie dan meestal rond de salontafel? Dan is het belangrijk dat deze groot genoeg is. Bovenstaand voorbeeld voldoet hier prima aan. De tafel is groot en erg mooi. Hoewel de tafel groot is, overheerst deze niet. Hij past perfect binnen dit prachtige interieur.

22. Vierkante blokken

Blokken
(Bron)
De boomstamblokken hebben we ook al een paar keer voorbij zien komen in dit artikel. Deze blokken zijn echter net weer iets anders. Zo hebben ze er hier voor gekozen om de blokken te bewerken tot de prachtige vierkante blokken die het nu zijn. Als je oog voor detail hebt, zie je dat de bruine kleur van de blokken terugkomt in het kussen. Prachtig!

23. Rauw

Boomstammen
(Bron)
Ruwe materialen zijn prachtig, zo laat bovenstaand voorbeeld zien. De massief houten tafel is hier een voorbeeld van, maar ook de bakstenen muren zijn geweldig. Veel mensen zullen maar wat graag zo’n muur in hun eigen huis willen hebben. Zeker een muur zoals deze, die al flink oud lijkt.

24. Echt of nep?

Gelamineerde massief houten salontafel
(Bron)
Wij moesten even goed kijken voordat we konden concluderen dat deze massief houten salontafel echt van hout is gemaakt. Nu we wat beter hebben gekeken, worden we steeds meer tot deze tafel aangetrokken. Hij is mooi, strak en straalt warmte uit. Hoewel dat misschien ook kan komen door de stroopwafels die op tafel staan. Hier moet het wel gezellig zijn!

25. Een allegaartje

Bewerkte boomstammen
(Bron)
Combineren is in veel huishoudens een sleutelwoord. Vaak zijn we hier echter veel te voorzichtig in. We gaan voor de veilige keuze en wagen de gok niet om twee afwijkende items bij elkaar te zetten. Zonde, want bovenstaand voorbeeld laat zien dat items van verschillende materialen prachtig bij elkaar staan. Wie had dat in eerste instantie gedacht…

Wat is jouw favoriete massief houten salontafel? Wij kunnen nauwelijks kiezen. Alle tafels hebben stuk voor stuk bijzondere kenmerken die in de meeste huishoudens prachtig tot hun recht zullen komen. Ben jij enthousiast geworden en wil je graag een massief houten salontafel hebben voor in jouw interieur? In onze webshop vindt je tafels in verschillende stijlen.
Welke van deze massief houten salontafels is jouw favoriet?
Laat het ons weten in een reactie!

2018-12-18T08:47:48+00:0012 Comments

12 Comments

 1. Britt 24 oktober 2018 at 12:21 - Reply

  Wauw, erg mooi allemaal. Vooral nummer 4 is echt heel bijzonder.

 2. Sonja 31 oktober 2018 at 21:39 - Reply

  De ronde vorm nummer 13 vind ik echt mooi. Ik ben benieuwd naar de afmeting en wat is de prijs van de salontafels?

 3. Kim 11 november 2018 at 23:40 - Reply

  Nr 24 waat te koop?

 4. anja 13 november 2018 at 00:31 - Reply

  Waar is nr 13 te koop?

 5. Ella 13 november 2018 at 11:10 - Reply

  Alle tafels zijn erg mooi! Ik denk dat nummer 7 mijn favoriet is!

 6. Nancy Op de Beeck 19 november 2018 at 19:11 - Reply

  Persoonlijk vind ik nr 13 de massief ronde salontafel wel mooi. Waar is deze te koop aub?

 7. M Wijnans 24 november 2018 at 06:55 - Reply

  Nummer 12 vind ik geweldig

 8. Rita Westland 7 december 2018 at 14:28 - Reply

  Nummer 21 vind ik erg mooi. Heeft u voor mij de maten, prijs van deze tafel . Kunt u mij ook vertellen waar deze tafel te koop is.

 9. Ellen 9 december 2018 at 19:55 - Reply

  Wat een gave tafels!

 10. Auke 29 december 2018 at 19:13 - Reply

  Waar is nummer 24 te koop?

 11. Els 6 januari 2019 at 19:27 - Reply

  Wat kost nr 12 en hoe kan ik hem bestellen

 12. John 14 januari 2019 at 19:40 - Reply

  Nummer 16 vind ik erg mooi. wat zijn hiervan de maten en wat is de prijs en als laatste waar is deze te koop

Leave A Comment