Een houten tuintafel is geen kleine aankoop. Een mooie tafel kost al snel een paar duiten, dus je zult er waarschijnlijk even voor moeten sparen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Met een goede, duidelijke bouwtekening voor een houten tuintafel kun je zelfs aan de slag als je twee linkerhanden hebt!

14x bouwtekening houten tuintafel

Als je zelf een houten tuintafel wilt bouwen, komt een bouwtekening natuurlijk goed van pas. Wij hebben 14 superhandige bouwtekeningen voor houten tuintafels voor je op een rijtje gezet. Steek de handen uit de mouwen en voor je het weet heb jij die houten tuintafel helemaal zelf in elkaar gezet!

1. Picknicktafel

picknicktafel

Wat is er nou leuker dan een picknicktafel in de tuin? Zo gauw de eerste zonnestraaltjes zich laten zien kun je aan deze tafel lekker buiten eten. Zelf zo'n picknicktafel bouwen lijkt misschien moeilijk, maar dat valt reuze mee. Als je de bouwtekening voor deze houten tuintafel nauwkeurig volgt, zul je zien dat het zo gebeurd is!
Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

2. Simpele eettafel voor buiten

tuintafel-simpel

Dat een zelf een houten tuintafel maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, bewijzen deze instructies. Als je eenmaal de planken op de juiste maat hebt afgezaagd, is de rest een fluitje van een cent. En zeg nou zelf, deze tafel ziet er toch helemaal niet goedkoop uit? Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

3. Hoge houten tuintafel met barkrukken

tuintafel-met-barkrukken

Als je voor de koffie een aparte zithoek hebt ingericht in de tuin, dan kan de borrel natuurlijk niet achterblijven. Zie je jezelf hier al zitten op een warme zomeravond, met een goed glas wijn of een lekker koud biertje? Door de stevige poten kun je deze barset in weer en wind buiten laten staan. Zo kun je er ook in de herfst nog aan zitten, onder je terrasoverkapping! Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

4. Moderne tuintafel van pallets

tuintafel-pallets

Hier worden wij vrolijk van! Deze tuintafel is ontzettend origineel, dus als je van unieke meubels houdt is dit zeker iets voor jou. Wie van jouw vrienden heeft nu zo'n leuke tuinset? En het mooie is dat deze set ook nog eens is gemaakt van hout van pallets, dus het is ook nog eens goed voor je portemonnee! Voor de volledige bouwtekening en instructies voor deze houten tuintafel klik je hier.

5. Opklapbare picknicktafel

opvouwbare-picknicktafel

De picknicktafel van de eerste bouwtekening uit dit artikel is leuk, maar soms wil je ook wel eens gewoon op een bankje zitten. Dan is deze tafel ideaal; je kunt hem makkelijk opklappen, zodat er twee bankjes ontstaan die je los van elkaar kunt verplaatsen. De gratis bouwtekening van deze houten tuintafel is ontzettend uitgebreid, dus dat gaat zeker goed komen. Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

6. Houten tuintafel met bierkoeler

tuintafel-met-bierkoeler

Van deze tafel hoef je nooit meer op te staan! Zo'n uitsparing voor je koude dranken is even wat extra werk, maar gelukkig wordt het je allemaal heel helder uitgelegd in de instructies. En het is de moeite meer dan waard. Je kunt de uitsparing overigens ook dichtmaken, zodat je weer een ‘normale' houten tuintafel hebt. Maar dat is als je het ons vraagt wel een stuk minder gezellig. Voor de volledige bouwtekening en instructies voor deze houten tuintafel klik je hier.

7. Steigerhouten tuintafel

steigerhouten-tuintafel

Steigerhout is helemaal hip, en wij begrijpen wel waarom. Dit hout heeft van nature een mooie ruwe uitstraling, en je kunt er alle kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bouwtekening voor een tuintafel van steigerhout? Deze kun je heel makkelijk schilderen in een kleur die jij mooi vindt. De keuze is aan jou! Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

8. Houten tuintafel van pallets

tuintafel-van-pallets

Als je deze tafel zo ziet, zou je bijna niet geloven dat hij is gemaakt van het hout van pallets. Toch is het echt zo, en het resultaat mag er wezen! Je kunt ervoor kiezen de tafel nog een kleurtje te geven, maar wij vinden het ruwe hout eigenlijk het mooist. Naarmate de jaren verstrijken wordt de tafel alleen maar mooier! Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

9. Zeshoekige picknicktafel

zeshoekige-picknicktafel

Zo'n picknicktafel is natuurlijk leuk, maar soms kan het wel irritant zijn als je helemaal op het hoekje zit. Soms kun je de mensen aan de andere kant van de tafel amper verstaan. Om dat te voorkomen kun je ook kiezen voor deze mooie zeshoekige picknicktafel. Zo hoef je nooit meer een gesprek te missen! Voor de volledige bouwtekening en instructies voor deze houten tuintafel klik je hier.

10. Robuuste tuintafel van steigerhout

steigerhouten-tafel-groot

Op de foto staat deze tafel binnen, maar ook in de tuin staat deze prachtige houten tafel natuurlijk goed. Je kunt hem voorzien van een likje verf of hem juist onbewerkt laten; het is maar net waar je van houdt! Hoewel deze tafel hartstikke stevig is, is het maken ervan een klusje dat zo is geklaard. In slechts zes stappen ben je klaar! Voor de volledige bouwtekening en instructies voor deze houten tuintafel klik je hier.

11. Houten tuintafel met frame van steigerbuizen

tafel-steigerbuizen

Een tafel met een frame van steigerbuizen is eigenlijk niets meer dan een kant-en-klaar bouwpakket. Alle onderdelen koop je op maat, en dan is het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten! Zo'n frame van steigerbuizen staat trouwens ook supermooi onder een boomstamtafel. Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

12. Biertafel voor buiten

biertafel

Zo'n bartafel is natuurlijk handig als je een feestje geeft, maar eigenlijk komt deze tafel altijd wel van pas. In het midden is zelfs een uitsparing gemaakt waar niet alleen een paar flesjes, maar zelfs een heel krat bier in kan! Zo kom je die zaterdagavond wel door. Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

13. Simpele tuintafel van vlonderplanken

tuintafel-vlonders

Heb je een terras aangelegd en heb je van die klus nog wat vlonders over? Die kun je gebruiken om een mooie nieuwe houten tuintafel van te bouwen. Zo hoef je geen hout weg te gooien en heb je meteen een mooie nieuwe aanwinst voor in de tuin! Voor de volledige bouwtekening en instructies voor deze houten tuintafel klik je hier.

14. Salontafel van steigerhout en steigerbuizen

steigerhouten-salontafel

Voor de laatste bouwtekening voor een houten tuintafel maak je wederom gebruik van steigerhout en steigerbuizen. Deze combinatie geeft iedere tuin een stoer, eigentijds uiterlijk. Als je daarvan houdt, is deze salontafel dus echt iets voor in jouw tuin! Voor de volledige bouwtekening en instructies klik je hier.

Welke gratis bouwtekening voor een houten tuintafel ga jij maken?
Laat het ons weten in een reactie!