De salontafel is een belangrijk onderdeel van je woonkamer. Je brengt waarschijnlijk een groot deel van de tijd op de bank door, en dan kijk je toch steeds tegen de salontafel aan. Bovendien bepaalt de salontafel ook deels het totaalplaatje van de woonkamer.

Eerder gaven we je al voorbeelden van massief houten salontafels. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere soorten salontafels die ook erg mooi zijn. In dit artikel geven we je daarom aan de hand van 17 voorbeelden wat salontafel inspiratie!

17 Voorbeelden van prachtige salontafel decoratie

Een salontafel is een meubelstuk dat niet alleen functioneel is. Je wilt ook een mooie salontafel in jouw woonkamer hebben, die iets toevoegt aan je interieur. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Salontafels zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Weet je nog niet helemaal welke salontafel bij jouw interieur past? Doe dan salontafel inspiratie op met deze 17 voorbeelden van geweldige salontafels!

1. De bohemian look

Bohemian woonkamer
(Bron)

Deze woonkamer heeft een echte bohemian inrichting. De verschillende kleuren die zijn gebruikt, het printje van het kleed én de gouden salontafels sluiten perfect aan op de kenmerken van een bohemian interieur.

Door twee salontafels van verschillende grootten te combineren, krijg je een leuk, speels effect. Bovendien zijn deze gouden salontafels erg bijzonder. Die zie je niet vaak.
Je krijgt door de gebruikte kleuren en de planten haast een beetje het gevoel dat deze woning zich in een warm land bevindt!

Waar kun je deze mooie gouden salontafel kopen?

Deze exacte tafel hebben we niet in Nederland gevonden. We hebben wel een aantal modellen gezien die er op lijken: optie 1optie 2 & optie 3

2. Een pallet als salontafel

Pallet salontafel
(Bron)

Dat een salontafel niet standaard hoeft te zijn, bewijst bovenstaande foto. Hier is namelijk een pallet gebruikt als salontafel! De pallet is geschuurd en wit geverfd. Daarnaast zijn er wieltjes onder gezet. Deze salontafel kun je gemakkelijk zelf maken. Dan heb je gegarandeerd een uniek meubelstuk in huis staan. Wij vinden deze salontafel in elk geval erg mooi!

Waar kun je deze stoere pallet op op industriële wielen vandaan halen?

Een pallet op wielen kun je eventueel kopen, maar gaver (en best wel eenvoudig) is om deze zelf te maken! Je kunt onderaan de pagina waarnaar we verwezen hebben alle onderdelen in 1 keer bestellen. Let er wel nog eventjes op dat je de dingen die je al in huis hebt even uitvinkt. Succes!

3. Goud en marmer

Gouden salontafel

Bij de combinatie van goud en marmer denk je al snel aan een salontafel die er kitsch uit zal zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, zoals je ziet op bovenstaande foto. Hoe gaaf is deze salontafel?!

Deze tafel is helemaal hip. Eigenlijk is deze hele woonkamer gewoon helemaal hip. Hij lijkt zo uit een woonmagazine te komen. Alle kleuren en materialen zijn perfect bij elkaar gematcht, als je het ons vraagt. Wij zouden hier wel willen wonen!

Waar kun je deze ronde marmeren tafel vinden?

We hebben flink gezocht maar het precieze model niet in Nederland kunnen vinden. Deze salontafel kwam nog het meest in de buurt.

4. Een landelijke salontafel

Landelijke salontafel
(Bron)

Deze woonkamer heeft een erg landelijke inrichting. De landelijke woonstijl kun je herkennen aan het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals wol, linnen en katoen. Ook het gebruik van veel accessoires is kenmerkend voor de landelijke woonstijl.

Deze witte salontafel met glazen plaat past perfect in deze inrichting. En ook de decoratie op de tafel past helemaal bij de landelijke inrichting van de rest van de kamer.
Dit ziet er uit als een gezellig hoekje!

De landelijke salontafel kopen?

Het exacte model is natuurlijk lastig te achterhalen van een foto. We hebben hier tafels gevonden die erg op het model van de afbeelding lijken: optie 1, of optie 2

5. Klein maar fijn

Kleine salontafels

Deze twee salontafeltjes zijn een mooi voorbeeld van ‘klein maar fijn'. Een salontafel hoeft namelijk helemaal niet per se groot te zijn. In een kleine woonkamer kun je er beter voor kiezen om kleine salontafels te nemen in plaats van een grote, massieve salontafel. Daardoor lijkt je woonkamer namelijk vaak een stuk ruimer. En dat twee kleine salontafels erg gezellig staan in huis, bewijst bovenstaande foto.

Salontafel van 2 ronde tafels, waar zijn ze te koop?

Ronde salontafels die je zo leuk bij elkaar kunt zetten, zijn er best veel. Het type dat we op de foto hebben gevonden zit daar helaas niet tussen. We hebben wél hele mooie andere salontafels gevonden als je zoiets zoekt als op de afbeelding:  optie 1optie 2 (chique!), optie 3optie 4optie 5optie 6.

6. Wit, witter, witst


(Bron)

Dit interieur is erg strak en minimalistisch. Als basiskleuren zijn zwart en wit gebruikt in dit interieur. Alleen de deken en de planten zorgen voor andere kleurtoevoegingen.

Toch is dit interieur helemaal niet saai! Wij vinden deze woonkamer zelfs erg stijlvol. De salontafel met het marmeren blad past perfect bij de rest van het interieur. Bovendien is zo'n marmeren blad momenteel ook helemaal hot. We hebben hem bijvoorbeeld al eerder voorbij zien komen in deze lijst met salontafel inspiratie!

Wil je ook zo`n mooie rechthoekige marmeren salontafel met zwart onderstel?

Waar te koop? Deze lijken er erg veel op! Optie 1 & optie 2

7. Back to basic

Ronde salontafel
(Bron)

De nummer 7 in ons rijtje met salontafel inspiratie is deze ronde, houten salontafel. Eigenlijk is deze salontafel erg simpel en basic. Toch past hij erg goed in dit interieur en voegt hij echt iets toe. Tafels als deze, met een rond blad en drie of vier subtiele poten, worden steeds populairder. En soms is een basic salontafel ook veel mooier dan eentje met tierlantijntjes. Less is more, nietwaar?

Waar te koop?

Wij vinden dat deze: optie 1 & optie 2 er erg op lijken! Het is in ieder geval dezelfde insteek.

8. Een houten salontafel met een industrieel tintje

Industrieel houten tafel
(Bron)

Deze houten salontafel zou dankzij het metalen onderstel erg goed passen in een industrieel interieur. Metaal en hout zijn namelijk twee materialen die je vaak ziet in een industrieel interieur. Maar zoals je op deze afbeelding ziet, misstaat deze salontafel ook niet in een ander interieur. Het mooie van een salontafel die niet helemaal tot de grond toe dicht is, is dat je op deze manier meer ruimte creëert. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine woonkamer direct een stuk ruimer laten lijken.

Waar is deze salontafel met zwart onderstel en visgraat motief te koop?

We hebben flink gezocht maar dit exacte model nergens gevonden. Deze tafel lijkt er wel op!

9. Een combinatie van wit en hout

Wit met houten tafels
(Bron)

Dit is een gezellig geheel van verschillende salontafels bij elkaar! Je ziet hier een salontafel van hout, wat lijkt op een soort boomstamsalontafel. De combinatie van de verschillende tafeltjes bij elkaar ziet er erg gezellig uit en geeft een speelse draai aan het interieur. De kleuren van de verschillende salontafels passen perfect bij elkaar en ook bij de rest van het interieur. Zo'n mix and match combinatie van verschillende salontafels vinden wij erg leuk!

10. Multifunctionele salontafels

Opbergmandjes
(Bron)

Deze salontafels zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens multifunctioneel! Deze tafeltjes kun je namelijk ook gebruiken als opbergmand. Het tafelblad is een deksel die omhoog getild kan worden. Op die manier kun je gemakkelijk iets in de mand stoppen. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijk warm dekentje, waar je 's avonds lekker onder kunt kruipen op de bank?

Waar is deze tafel gebaseerd op een zwarte mand te koop?

Dit model is eigenlijk best op veel plekken verkrijgbaar. Wij hebben er hier een flink aantal gevonden!

11. Een chique, kleine salontafel

Chique tafel
(Bron)

In deze kleine woonkamer is gekozen voor een kleine salontafel van marmer. De marmerlook is helemaal hot momenteel. Tevens creëer je met ‘luchtige' meubels, of meubels op pootjes, een wat meer ruimtelijke sfeer in een kamer. Dat is extra handig wanneer je woonkamer niet zo groot is. Massieve meubels zorgen er dan al snel voor dat de kamer extra klein lijkt. Deze salontafel past ook erg goed bij de rest van de meubels die hier in de woonkamer staan. Alle kleuren en materialen lijken perfect bij elkaar te kloppen.

Waar kun je soortgelijke marmeren tafels kopen?

We hebben hier vergelijkbare tafels gevonden: optie 1optie 2

12. Een salontafel met een gouden randje

Salontafel van goud
(Bron)

De twaalfde tafel in dit rijtje salontafel inspiratie is letterlijk een tafel met een gouden randje. De combinatie van goud en wit klinkt je in eerste instantie misschien wat kitscherig in de oren. Toch bewijst deze afbeelding dat dat niet zo is. Goud in je interieur is al lang niet meer kitsch, maar juist hartstikke hip. Deze salontafel is dan ook helemaal volgens de laatste trends.

13. Een boomstamtafel

Boomstamtafel
(Bron)

Deze salontafel uit ons lijstje met salontafel inspiratie is wel een heel bijzondere. Deze tafel is namelijk gemaakt van een boomstam. De tafel is daardoor een echte eyecatcher. Bovendien zorgt het gebruik van hout in je interieur voor een warme uitstraling. En, ook handig: een boomstamtafel past eigenlijk in elk interieur!

14. Een houten tafel in een modern jasje

Houten salontafel
(Bron)

Deze houten salontafel heeft dankzij zijn metalen pootjes een erg moderne look. Deze tafel zou goed passen in een Scandinavisch interieur of in een industrieel interieur. De tafel past perfect bij de rest van de inrichting van deze woonkamer en draagt daarom echt zijn steentje bij aan het interieur. Deze tafel is erg modern en strak. Wij vinden hem erg mooi!

15. Een salontafel met landelijke sfeer

Landelijk interieur
(Bron)

Deze massief houten salontafel past perfect in een landelijk interieur, zoals te zien is op bovenstaande afbeelding. De woonkamer op deze foto heeft veel van de typische kenmerken die passen bij de landelijke woonstijl. Deze bank ziet eruit alsof je er heerlijk in kunt ploffen! De salontafel past goed bij het geheel en zelfs de decoratie op de salontafel is helemaal volgens de kenmerken van de landelijke stijl.

16. Twee ronde tafeltjes

Ronde salontafels
(Bron)

Deze twee ronde salontafels vinden wij er erg sfeervol uitzien. Deze tafels zouden niet misstaan in een minimalistisch interieur. De combinatie van wit en zwart met de groene, velourse bank is erg goed gevonden. Vaak kiezen we voor een bank in een veilige kleur voor in ons interieur. Toch bewijst deze foto dat een bank met een gewaagd kleurtje ook erg mooi kan zijn. Je ziet dit soort groene, velourse kleuren steeds vaker voorbij komen in het interieur. Het is een tikkeltje gewaagd, maar wij zijn zeker fan!

17. Een salontafel op wieltjes

Salontafel op wieltjes

Dit is weer eens wat anders dan de standaard salontafel op pootjes. Deze salontafel staat namelijk op wieltjes! De tafel krijgt op deze manier gelijk een heel andere uitstraling. En bovendien is het ook nog eens erg handig, want als jij je salontafel aan de kant wilt zetten kun je hem gewoon rijden. Het gesjouw met een zware salontafel is op deze manier verleden tijd. Ook kan je zo'n tafeltje dus erg makkelijk zelf maken (zie hier hoe)

Deze hekkensluiter uit ons rijtje met salontafel inspiratie is gemaakt van pallets en krijgt daardoor een vintage uitstraling. De accessoires die op de salontafel staan passen erg goed bij de tafel en de rest van het interieur. Met een paar leuke, bijpassende accessoires kun je je salontafel helemaal afmaken. Dat bewijst deze foto wel!

Ben jij geïnspireerd, en wil jij anderen ook inspireren met ons salontafel inspiratie artikel?
Deel dit artikel dan op social media!