Als je aan de slag wilt gaat in de tuin is er één belangrijk ingrediënt: tuinaarde. En vanwege de groeiende vraag naar tuinaarde is het ook mogelijk om dit online te kopen. Tuinaarde online kopen scheelt je enorm veel tijd, je hoeft geen ritje te maken naar het tuincentrum. Ook kun je online uitgebreide informatie vinden over het vinden van de juiste tuinaarde.

Welke tuinaarde is goed voor mijn tuin?

Om te kunnen bepalen welke tuinaarde je nodig hebt is het belangrijk om te kijken waar je de grond voor gaat gebruiken. Wanneer je gaat tuinieren moet je kijken naar de planten die je wil gaan plaatsen in deze grond. Op basis hiervan kun je bepalen welke tuinaarde je nodig hebt.

Grondsoort Beschrijving Bestellen?
(Biologische) potgrond Geschikt voor alle buitenplanten. De biologische variant is samengesteld op basis van tuinturf en boomschors. €5,- voor 40 liter (Praxis) 
Hortensiagrond Deze grond is niet alleen voor hortensia’s, maar ook voor rhododendron, magnolia, skimmia, heide, azalea en andere zuurminnende planten. €11,- voor 40 liter 
Mediterrane grond Vijgenbomen, palmen en citrusbomen doen het goed in deze speciale tuinaarde. €13,- per 40 liter
Rozengrond Geschikt voor alle soorten rozen, gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. (ook wel zaai- en stekgrond genoemd) €15,- per 40 liter

Andere aandachtspunten bij de aankoop van tuinaarde

Wanneer je weet welke planten je in de tuin wilt zetten kun je ook gemakkelijk opzoeken welke tuinaarde je hiervoor nodig hebt. Je kunt er bij het online bestellen van tuinaarde ook voor verschillende hoeveelheden kiezen. Tuinaarde wordt geleverd in zakken van 10, 20,25 en 40 liter.  Laat je ook niet misleiden door de prijs die soms online erg laag ligt. Deze lage prijs kan betekenen dat de potgrond geen goede samenstelling heeft en dat er dus stoffen ontbreken of dat de grond niet goed gezuiverd is.

Dit kost een zak tuinaarde

Online kun je dus tuinaarde kopen voor verschillende prijzen. Op de webshop tuinaarde.nl koop je tuinaarde van het merk Pokon. Hier betaal je €6,99 voor veertig liter tuinplantengrond, maar elders betaal je €4,99 voor een zak bemeste tuinaarde van 25 liter. De prijzen bij tuincentra liggen over het algemeen een stukje hoger en dat betekent dat je online een stuk voordeliger uit kunt zijn. Wanneer je van te voren een inschatting kunt maken hoeveel je nodig hebt kun je betaalbaar tuinaarde aanschaffen.

Snel online bestellen en morgen in huis?