Je hebt uren staan zwoegen om je tuin helemaal klaar te maken voor de barbecue van vanavond. Niet alleen heb je de vijver schoongemaakt, maar ook het onkruid is gewied en de nieuwe plantjes zijn geplant. Alles ziet er piekfijn uit. Het bezoek mag komen!

Helaas kunnen zij niet erg lang van jouw tuin genieten. Voordat je het weet is het donker en is er van de zorgvuldig aangelegde paden nauwelijks nog iets te zien. Dit moet natuurlijk anders, zodat je ook in de late uurtjes nog met je tuin kan pronken.

Buitenverlichting is hier dé uitkomst. Niet alleen zorg je er met buitenverlichting voor dat iedereen je tuin op elk uur van de dag kan bewonderen, maar de juiste tuinverlichting op de juiste plekken kan de tuin ook een compleet andere uitstraling geven.

Weet jij nog niet precies hoe je er met buitenverlichting voor kan zorgen dat jouw tuin zowel overdag als 's avonds de show steelt? En wil je graag zien wat er allemaal mogelijk is?

Kijk dan snel naar de volgende 18 inspirerende voorbeelden!

Buitenverlichting-tussen-planten

Met buitenverlichting hoef je niet altijd een groot statement te maken. Kijk maar eens naar de bovenstaande tuin lampjes. De tuinverlichting is subtiel weggewerkt tussen de planten en valt daardoor bijna niet op. De onopvallende lampen zorgen er des te meer voor dat de planten wel opvallen. Extra handig aan deze tuinverlichting is dat hij werkt op zonne-energie. Hierdoor hoef je bij het plaatsen van de verlichting niet in de weer met kabels en kun je de lampen dus gemakkelijk op iedere willekeurige plek in de tuin neer zetten.

 

Gekleurde-buitenverlichting

Wat dacht je van dit volgende kleurrijke voorbeeld? Had je er al wel eens aan gedacht om voor gekleurde buitenverlichting te kiezen? Gekleurde tuinverlichting kan voor sprookjesachtige taferelen zorgen door de kleureffecten die weerkaatst worden op bomen en planten. Niet alleen kun je spelen met kleur, maar ook met de vormen van de lampen kun je je creativiteit de vrije loop laten. Zo kun je in een prachtige, geometrische zee van kleuren genieten van al het moois om je heen. En zelfs een regenachtige dag wordt door deze buitenverlichting nog kleurrijk!

 

Pad-omrand-met-lampionnen

Stel je voor… Je wil je partner verrassen met een romantische avond in je eigen tuin. Je hebt lekkere hapjes gemaakt en de fles wijn is ontkurkt. Je zult nu vast denken… Wat heeft de tuinverlichting hier nou mee te maken? Hoe kun je je partner nou beter naar je tuin lokken dan met een pad dat je zelf gecreëerd hebt met tuinverlichting. Wie zou daar nou niet voor smelten!?

In dit voorbeeld is er met lampionnen een soort slingerpad uitgezet. Dit zorgt niet alleen voor een adembenemende uitstraling, maar ze geven ook voldoende licht. Zo kunnen jullie ondanks dat het donkerder wordt, nog steeds genieten van al het werk dat jullie in de tuin gestopt hebben. Ook handig; door het verlichte pad kunnen jullie de weg terug naar huis altijd vinden!

 

Lampionnen-op-schutting

Zoals bovenstaande foto al laat zien, is verlichting meer dan een paar lampen op de grond. Verlichting kan bijvoorbeeld ook erg mooi zijn op of aan een muurtje. Op deze manier krijgen grote bomen en planten ook het licht dat ze verdienen. Als het 's avonds niet te hard afkoelt kun je ook nog eens lekker naast de lamp neerploffen met een goed boek, om lekker weg te dromen bij dat prachtige verhaal.

 

Lichtbollen-in-gras

Het is misschien zo simpel dat je er zelf nog niet aan gedacht had, maar wat dacht je van lichtbollen midden op het gazon? Het gazon is vaak een groot, kaal oppervlak zonder bloemen of planten. Buitenverlichting lijkt hier dan ook niet nodig. Toch is het iets om te overwegen. Kleine subtiele lichtbollen geven fel, wit licht, waardoor je voorkomt dat je gazon 's avonds een grote donkere vlek wordt. De lichtbollen creëren een mooi geheel tussen de bloemenperken en het gazon.

 

Kroonluchter-aan-terrasoverkapping

Houd jij wel van een beetje luxe? Wat dacht je dan van een mooie kroonluchter onder je terrasoverkapping? Dit type buitenverlichting zorgt er niet alleen voor dat je kunt zien wat je eet, maar ook dat je ziet met wie je praat. Door nu ook terrasmeubels en terrasaccessoires uit te kiezen die net dat beetje extra uitstralen zorgt je ervoor dat jouw terras een bepaalde allure krijgt, waarmee je al je gasten versteld doet staan en je tuin meteen een stuk chiquer wordt.

 

Grote-lampen-in-tuin

Naast subtiele buitenverlichting, is er ook buitenverlichting waarmee je juist wel een echt statement maakt. Grote opvallende lampen zorgen er niet alleen voor dat bepaalde delen van de tuin goed uitgelicht worden, maar ze dragen ook bij aan de uitstraling van je tuin. De opvallende tuinverlichting in dit voorbeeld lijkt de tuin een subtiel Oosters tintje te geven.

 

Lampionnen-boven-terras

Heb je binnenkort een tuinfeestje? Kijk dan eens naar dit voorbeeld. De tuinverlichting zorgt ervoor dat de hele tuin er feestelijk uitziet. Niet alleen worden er verschillende planten extra belicht, maar ook de feestelijke lampionnenslinger wekt de indruk van een los en gezellig sfeertje. Met dit soort buitenverlichting kan de avond bijna niet tegenvallen en kan er gefeest worden tot in de late uurtjes. Wel in goed overleg met de buren natuurlijk!

 

Lampen-boven-terras

De buitenverlichting op deze foto lijkt in grote lijnen op het voorbeeld van de kroonluchter die onder de terrasoverkapping hing. Het verschil…? De terrasoverkapping ontbreekt en de kroonluchter is vervangen voor subtielere lampen. Ook zonder kroonluchter en terrasoverkapping kun je je tuin dus een chique uitstraling geven.

Zo hebben ze op dit terras gekozen voor mooie, maar toch erg stijlvolle lantaarnpalen met vierkante lampen. Door de individuele lampen per tafel worden deze goed uitgelicht, maar blijft de intimiteit behouden.

 

Kerstlampjes-om-boomstam

Bijna iedereen heeft op zolder wel een doos kerstverlichting liggen die het grootste deel van het jaar niet gebruikt wordt. Zonde, want deze foto laat goed zien hoe kerstverlichting voor een bijna magische sfeer kan zorgen in de tuin. De kerstverlichting is hier eenvoudig om de boomstammen gewikkeld, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om de omlijning van takken uit te lichten.

 

Kampvuurplaats

Wie wil hier nou niet avond na avond doorbrengen? Door de speciaal gebouwde kampvuurplaats is het kampvuur niet alleen een brandende stapel hout, maar wordt het een plek van warmte, liefde en gezelligheid. Genietend van de temperatuur van het vuur, kun je hier uren filosoferen of gewoon lekker wegdromen met je partner.

 

lampionnen-in-boom

Lampionnen kunnen niet alleen gebruikt worden voor het uitzetten van een pad, maar ze kunnen ook voor een geweldige sfeer zorgen als je ze bijvoorbeeld in een boom hangt. Van veraf lijken het net kleine lichtgevende vogels die in de boom zitten om uit te rusten en ook van dichtbij ziet het er vertederend uit.

 

Kaarsen-in-boom

Vindt je lampionnen eigenlijk iets te groot, maar bevalt het idee je wel? Mooie kaarsen in kleine potjes zorgen ongeveer voor hetzelfde romantische effect, maar zijn iets geraffineerder. De sterrenhemel bij een heldere nacht is er niks bij! Let er wel op dat je ervoor zorgt dat de potjes goed vast zijn gemaakt aan de touwen, en dat je de potjes ruim vult met zand. Dit voorkomt dat de kaarsjes omvallen en uitgaan. Voor een extra bijzonder effect kun je ook wit of gekleurd zand gebruiken.

 

Sterrenhemel-op-tegels

(Foto: Blog.lightopiaonline.com)

We blijven nog even bij die sterrenhemel. Het volgende voorbeeld laat zien hoe je buitenverlichting kunt gebruiken om een sterrenhemel te creëren op de stoep. Deze wordt prachtig verlicht, waardoor kinderen bijvoorbeeld precies weten waar ze wel en waar ze beter niet kunnen voetballen of fietsen. Daarnaast zorgt deze sterrenhemel voor een dromerige uitstraling, waar je met je geliefde heerlijk kunt fantaseren over de toekomst.

 

Drijvende-buitenverlichting

Een zwembad kun je natuurlijk goed verlichten met de bekende spots in de zijwanden, maar heb je ook wel eens aan drijvende verlichting gedacht? 's Avonds nog even een lekkere verkoelende duik nemen is nu helemaal geen probleem meer en ook ontspannen drijven in het water is met deze verlichting een prima manier om de dag af te sluiten. Ook als je helemaal niet wilt zwemmen zorgt deze tuinverlichting door de weerspiegeling in het water voor een ontspannen sfeer.

Fakkel

Dit is een voorbeeld dat je zeker zal inspireren als er vaak veel mensen bij jou over de vloer komen. Een fakkel zorgt niet alleen voor licht, maar ook voor warmte, waardoor het ideaal is op avonden dat het snel afkoelt. Daarnaast kan een fakkel ook uitstekend gebruikt worden om marshmallows te roosteren, zodat je bij de warme gloed die ontstaat ook nog eens iets lekkers hebt om te eten.

Fakkels hoef je niet permanent in je tuin te laten staan, maar kun je op speciale avonden te voorschijn halen, om ze vervolgens weer netjes op te bergen voor als er zich een nieuwe gelegenheid aandient.

Verlichte-trap

Het volgende voorbeeld laat zien hoe stijlvol het kan zijn om je trap te verlichten. Ik weet zeker dat je je stiekem al aan het inbeelden bent hoe je als een echte koning of koningin naar beneden zal schrijden in je beste kleding. Ook als je niet zo'n grote trap in je tuin hebt, kan buitenverlichting de trap naar een hoger niveau tillen. En een ding is zeker; een verlichte trap is een stuk veiliger dan een onverlichte trap. Geen ongelukken in jouw tuin dus!

Boom-uitgelicht

Tot slot kun je met de buitenverlichting het paradepaardje van je tuin extra aandacht geven. Door een mooie grote boom van onderaf te belichten krijg je prachtige effecten door het licht dat op de takken en bladeren schijnt. Groen lijkt op deze manier nog groener, zoals in dit voorbeeld goed te zien is. Niemand die nu nog om jouw pronkstuk heen kan!

Kijk bijvoorbeeld eens in dit assortiment of je daar nog inspiratie of buitenverlichting voor bij jou in de tuin kan vinden.

Heb je zelf nog leuke ideeën voor buitenverlichting in de tuin?
Laat het weten in een reactie!