Een boomhut in de tuin is voor de meeste kinderen een droom die uitkomt. Ze hebben op deze manier niet alleen een eigen plekje, maar kunnen ook naar hartenlust klimmen en klauteren. Voordat de boomhut gebouwd kan worden, is het echter belangrijk dat je een goed ontwerp maakt. Iets wat lastig is als de mogelijkheden eindeloos zijn. In dit artikel kun je boomhut inspiratie opdoen. We hebben namelijk de 21 mooiste boomhutten van de wereld verzameld en op een rijtje gezet.

Boomhut inspiratie: 21x de mooiste boomhut van de wereld

Het bouwen van je eigen boomhut is de laatste jaren ontzettend hip geworden. De bedrijven die zich richten op het maken van boomhutten schieten als paddenstoelen uit de grond en ook op televisie komen er regelmatig programma's voorbij over het maken van een boomhut. We kunnen het ons ook goed voorstellen hoor. De 21 boomhutten in dit artikel zijn perfect voor de juiste boomhut inspiratie. Kijk dus snel verder.

1. Een kasteeltuin

Het kasteel

Leven in een kasteel kan in het Verenigd Koninkrijk. Daar staat deze boomhut die alle looks heeft van een écht kasteel. Niet alleen de vorm van deze boomhut is perfect, maar ook de afwerking is fenomenaal. Daarnaast is er ook aan de details gedacht. Zo heeft deze boomhut een touwbrug, een zipline en een platform vanwaar de vijand bespied kan worden. Voor kinderen is dit natuurlijk het absolute speelparadijs.

2. Zie jij de boomhut?

De onzichtbare boomhut
(Bron)

De volgende boomhut is bijna niet te zien. Door het gebruik van reflecterend materiaal is deze boomhut ontzettend goed gecamoufleerd. Bijzonder aan deze boomhut is dat ze hem van binnen hebben omgetoverd tot Zweeds hotel. Er zijn verschillende kamers waar je een nachtje kunt slapen. Wij gaan dit zeker toevoegen aan onze bucketlist!

3. Hoogtevrees is geen excuus

Boomhut laag boven grond
(Bron)

We kunnen ons goed voorstellen dat je de kriebels krijgt van een boomhut als je bang bent voor hoogtes. De volgende boomhut laat echter zien dat het ook anders kan en is daarmee de perfecte boomhut inspiratie voor iedereen met hoogtevrees. Een boomhut hoeft zoals je kunt zien namelijk helemaal niet in de toppen van een boom gebouwd te worden. Een paar meter boven de grond is al meer dan voldoende.

4. Dineren op grote hoogte

Restaurant in boomhut
(Bron)

Deze vierde boomhut is met recht bijzonder te noemen. De vorm is uniek en ook de functie van de boomhut is uitzonderlijk. In Brazilië, waar deze boomhut staat, wordt hier namelijk een restaurant gerund. Zou jij hier een hapje willen eten? Wij wel!

5. Boomhut met loopbrug

Boomhut met afgewerkte muren
(Bron)

Deze boomhut, gelegen in de Verenigde Staten, ziet er op het eerste gezicht niet heel bijzonder uit. Dat is hij echter wel. De vele raampartijen zorgen er namelijk voor dat je een spectaculair uitzicht hebt over het gebied. Je moet overigens wel van goeden huize komen wil je deze boomhut binnenlopen. De loopbrug is alleen toegankelijk voor echte waaghalzen.

6. Een boomhut met meerdere verdiepingen

Boomhut met meerdere verdiepingen
(Bron)

De meeste boomhutten zijn relatief klein. Dit boomhut inspiratie voorbeeld laat echter zien dat het ook anders kan. In Seattle hebben ze het voor elkaar gekregen om een boomhut met meerdere verdiepingen te bouwen. De boomhut heeft hierdoor ontzettend veel weg van een echt huis midden in de bossen.

7. Een romantisch balkon

Boomhut met balkon

Een boomhut is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor verliefde stellen. Dit voorbeeld laat goed zien hoe je een boomhut met wat accessoires om kunt toveren tot een romantische plek. Jij zou toch ook weer helemaal verliefd worden als iemand je uitnodigt om hier een nachtje te slapen?

8. Strak en onopvallend

De strakke boomhut

In Ontario staat een boomhut die bijna niet opvalt. Door de strakke lijnen en de donkerbruine materialen van deze boomhut gaat hij perfect op in de omgeving. De boomhut is daarnaast vooral in de hoogte en minder in de breedte gebouwd. Ook dat zorgt voor een beschut uiterlijk. Als je even tot rust wilt komen is dit the place to be.

9. Een Balinese boomhut

Boomhut van bamboe
(Bron)

Ook in Bali zijn ze fan van de boomhut. Deze boomhut telt meerdere verdiepingen en is in zijn geheel gemaakt van bamboe. Daarnaast is het lijnenspel van deze boomhut bijzonder te noemen. Bij het zien van deze boomhut zul je waarschijnlijk ogen te kort komen, zo mooi is hij.

10. The middle of nowhere

Boomhut in de sneeuw
(Bron)

Wakker worden in een boomhut is voor velen een droom, maar wakker worden in deze boomhut is al helemaal bijzonder. In Canada kun je deze boomhut, die midden in het bos staat, huren. Als je geluk hebt en het net gesneeuwd heeft, ontwaak je in eenzelfde paradijs als op bovenstaande foto.

11. Kinderspeelparadijs

Kinderspeelparadijs
(Bron)

We vertelden je net al dat deze lijst met boomhut inspiratie vooral bedoeld is om je op ideeën te brengen voor je eigen boomhut. In bovenstaand voorbeeld hebben ze ervoor gekozen om hun boomhut helemaal te richten op de kinderen. Het is dan ook een waar kinderparadijs geworden, met glijbaan, klimmuur en verschillende kamertjes. Welk kind zou hier niet blij van worden?

12. Ontwaken in een winters paradijs

Winterwonderland
(Bron)

De volgende boomhut is relatief eenvoudig. Echter is dat in dit geval helemaal niet erg, want de omgeving zorgt ervoor dat deze boomhut de lijst met mooiste boomhutten van de wereld toch heeft weten te halen. Stel je toch eens voor dat je wakker wordt in deze boomhut, naar buiten kijkt en een onaangeroerde witte deken over de aarde ziet liggen. Geweldig!

13. Een biervat als uitgangspunt

Barrel boomhut
(Bron)

In het Verenigd Koninkrijk weten ze wel waar ze de boomhut inspiratie vandaan moeten halen. In het volgende voorbeeld is deze duidelijk afkomstig van een fust of vat. De ronde vormen van deze boomhut zorgen ervoor dat de boomhut uniek is en mooi opgaat in de omgeving.

14. Harmonie tussen mens en natuur

Boomhut als huis
(Bron)

Je hebt kleine boomhutten en je hebt grote boomhutten. Dit volgende voorbeeld behoort duidelijk tot deze laatste groep. Door de omvang van de boom is er echter een perfecte balans gecreëerd tussen natuur en boomhut, waardoor de grootte alles behalve storend is.

15. Zwevend tussen de kersenbloesem

Japanse boomhut
(Bron)

Je kunt ongetwijfeld wel raden waar deze boomhut staat. Precies, in Japan. Er zijn verschillende dingen die opvallen aan deze boomhut. Ten eerste lijkt de boomhut te zweven tussen de kersenbomen en daarnaast is deze gemaakt van bijzonder materiaal. De klassieke houten schrootjes zijn in geen velden of wegen te bekennen.

16. Het fenomenale uitzicht van een boomhut

Moderne boomhut
(Bron)

In Duitsland doen ze het ook net iets anders. Daar maken ze boomhutten zoals in bovenstaand voorbeeld. Doordat deze boomhut op een platform staat dat boven de bomen uittorent, heb je ongetwijfeld een fenomenaal uitzicht op de omgeving. Op een mooie dag kijk je je ogen uit en vliegen de uren voorbij.

17. 360 graden uitzicht op de tuin

Boomhut met dakramen
(Bron)

Deze boomhut is gelegen in Maryland en lijkt speciaal voor de tuin gemaakt te zijn. Wat passen ze goed bij elkaar. Bijzonder aan deze boomhut zijn de verschillende dakramen. Deze zijn op strategische plekken geplaatst en zorgen ervoor dat je de tuin vanuit verschillende richtingen kunt bekijken, zonder dat iemand het doorheeft.

18. De perfecte boom voor een perfecte boomhut

Houten boomhut

Dit volgende voorbeeld doet vermoeden dat de boomhut relatief klein is, maar als je goed kijkt, zie je dat deze groter is dan je in eerste instantie zou verwachten. Deze boomhut staat in Washington en is prachtig. Door de trap en de paarse bloemen wordt de boomhut volledig opgenomen in het geheel. Boom en boomhut lijken voor elkaar gemaakt te zijn.

19. Bamboestokken

Boomhut van bamboe
(Bron)

Ook dit voorbeeld laat zien wat de mogelijkheden van een boomhut kunnen zijn. Bij deze boomhut, die te vinden is in Mexico, hebben ze er niet voor gekozen om de hoogte in te werken, maar gaan ze juiste de breedte in. Door het gebruik van bamboe past deze boomhut perfect in de tropische omgeving. Wij zouden het geen straf vinden om hier een paar dagen te verblijven.

20. Durf jij hier te schommelen?

Boomhut met schommel
(Bron)

De volgende boomhut is op het eerste gezicht niet heel bijzonder. Dit verandert echter als je naar rechts kijkt. Hier hangt namelijk een immense schommel boven het ravijn. Het zal waarschijnlijk flink spannend zijn als je op de schommel zit, maar het uitzicht dat je zult hebben is geweldig.

21. De sprookjesboom

Sprookjesboom

Deze laatste boomhut staat in een bos in Canada. Er zijn verschillende elementen die deze boomhut zo aantrekkelijk maken. In de eerste plaats natuurlijk de grootte. Als je goed kijkt, lijken het drie verschillende boomhutten in plaats  van één hele grote. Daarnaast maakt ook het sprookjeselement deze boomhut bijzonder. Deze wordt in de eerste plaats gevormd door de overwoekerende takken, maar natuurlijk ook door de paddenstoelen en de bijzondere daken.

Wauw, wat zijn de bovenstaande boomhutten mooi. Wij begrijpen wel waarom deze boomhutten tot de mooiste boomhutten ter wereld gerekend worden. Hopelijk heeft het jou geholpen om inspiratie op te doen voor het maken van je eigen boomhut. En anders heb je even lekker weg kunnen dromen bij de oneindige mogelijkheden die een boomhut je biedt.
Heeft deze boomhut inspiratie jou ook overtuigd om je eigen boomhut te maken?
Vertel ons hoe jouw droomboomhut eruit ziet in een reactie onder dit bericht.