Eenvoudig en snel je beukenhaag snoeien: De beukenhaag snoeien, hoe gaat dat in zijn werk? De beuk, ook wel de Fagus Sylvatica genoemd, is een plant die veel voorkomt als boom, maar ook als haag. Veel mensen hebben dan ook een beukenhaag in de tuin staan. Het grote voordeel van de beuk als haag is dat hij op iedere hoogte kan worden gesnoeid, en dat de bladeren wel verkleuren, maar niet afvallen. Zo heb je het hele jaar door privacy. De beukenhaag is al jaren in Nederland te vinden en heeft zich dan ook goed aan ons klimaat aangepast. Een beukenhaag is heel voordelig in de aanschaf, maar ook nog eens eenvoudig in onderhoud.

Interesse in het kopen van een beukenhaag? Of Snoeigereedschap nodig?

Beukenhaag snoeien: scheer langs de haag

Hoe moet je de beukenhaag snoeien? Eigenlijk is het niets anders dan de haag weer in zijn originele vorm scheren. Er steken nieuwe scheuten uit de haag, en die kun je met behulp van een heggenschaar wegknippen. Kies hierbij voor een sterke en scherpe heggenschaar die goed in de hand ligt. Wanneer je een grote heg hebt gebruik je bij voorkeur een lange of zelfs heggenschaar, zodat je er ook aan de bovenkant makkelijk bij kunt komen. Je kunt de beukenhaag ook wat drastischer snoeien, dit doe je zodat je er een andere vorm in kunt knippen, zodat hij bijvoorbeeld dunner wordt.

0
Moeilijkheidsgraad (Max 10) :
0
Hoeveelheid Werk (Max 10) :
0
#Beukenhaag Snoeiers Geholpen (2018)

Let hierop bij het snoeien van de beukenhaag

Een beukenhaag snoeien lijkt misschien een hele eenvoudige taak, en dat is het ook. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het snoeien van een beuk als haag. Wanneer je de uitgegroeide scheuten bij gaat knippen, doe dit dan niet in de volle zon, omdat anders het nieuwe blad kan verbranden of verkleuren. In de meeste gevalen trekt dit binnen een paar weken weer bij, maar dit gebeurt niet altijd. Zorg ervoor dat de haag niet te hoog gaat groeien, op deze manier kun je er niet meer goed bij om de bovenkant ook goed te snoeien. Meestal is een heggenschaar voldoende, maar bij een zeer hoge haag kan de motorheggenschaar met verlengstuk goed van pas komen.

Wanneer ga je de beukenhaag snoeien?

De beukenhaag snoeien, wanneer doe je dat precies? Eigenlijk kun je de haag twee keer in het jaar snoeien. Zo is het tussen eind mei en half juni een goede periode om de beukenhaag te knippen. Wanneer je in deze periode knipt, blijft de haag mooi dicht en zitten er geen kale plekken in. In september kun je de beuk snoeien voor de tweede keer. Doordat je de haag regelmatig snoeit wordt er een strak geheel gecreëerd waar je jarenlang van kunt genieten, mits je het bijhoudt. In welke periode doe je nu precies wat?

  • Zomer: in deze periode ga je de haag als het ware scheren, door met gelijke halen langs de zijkant en bovenkant van de haag te gaan met een heggenschaar.
  • Winter/voorjaar: deze periode gebruik je om de haag drastisch bij te knippen, bijvoorbeeld als hij smaller of juist lager moet worden.

De beukenhaag snoeien: bruikbare tips voor tijdens en na het snoeien

Snoei de haag van onder naar boven. Op deze manier vallen de bladeren gemakkelijk op de grond. En wanneer je een zeil onder de haag legt kun je het heel eenvoudig weer opruimen. Wanneer je voor een grondige snoeibeurt kiest is het aan te raden om de beuk mest en compost aan de voet van de haag te strooien. Zo krijgen de nieuwe scheuten een extra boost en zullen ze goed gaan groeien.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Beukenhaag raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

De Beukenhaag kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes Bestrijden – 21 Unieke Tips

20-03-2020|9s Reacties

Fruitvliegjes bestrijden met deze tips! (Update: April 2020) Ze zijn ontzettend klein en komen in groten getale voor in je huis. Maar waar ze nu precies vandaan komen en misschien [...]

  • Nationaal Park Duinen van Texel

Alle Nationale parken van Nederland

07-03-2020|0 Reacties

Nederland is een dichtbevolkt maar mooie land! De unieke combinatie van compacte steden, gecultiveerd land, en unieke natuurgebieden maken Nederland tot wat het is. Om de Nederlandse natuur te ervaren [...]

  • Terras-reinigen-met-hogedrukreiniger

Het terras reinigen & schoonmaken

28-02-2020|10s Reacties

Update : 28-2-2020 - We hebben een aantal methodes verwijderd nadat lezers ons terecht aangaven dat deze slecht zijn voor de tuin en het milieu. Dit ging om de methoden [...]

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Home » Snoeien » Beukenhaag Snoeien (Wanneer & Hoe)

Dé #BLG Snoeikalender 

snoeikalender

Bekijk onze unieke snoeikalender, alle snoeitijden van alle planten in één groot overzicht.

#BLG Snoeikalender