Of je nou een kleurtje op de muur hebt of helderwit, een kale muur is ook zo kaal. Betekent dat dat je een zomaar een (niet mooi) schilderij op de muur moet hangen? Natuurlijk niet!
Er zijn superveel alternatieven om je muur net even wat extra's te geven. Dat gaan wij je natuurlijk haarfijn laten zien! Met deze wanddecoratie inspiratie staan jouw muren binnenkort vol met de leukste items!

Traditioneel

Je kunt verschillende kanten op met wanddecoratie. Traditioneel zoals schilderijen, maar ook volledig out of the box. In deze lijst hebben we wanddecoratie inspiratie voor iedereen.

De kunst van het schilderen

schilderij aan muur aquarel
(Bron)
Je kunt van alles aan je muur hangen, maar deze staat toch altijd op nummer 1: het schilderij. Een schilderij hoeft niet saai of kneuterig te zijn.
Schilderijen heb je in verschillende stijlen, kleuren en onderwerpen. Je hoeft geen zelfportretten van Rembrandt aan de muur te hangen. Je kunt ook voor iets veel modernistischer kiezen.
Daarnaast kun je kiezen uit wat voor kleurenschema je wilt. Houd je het rustig of ga je voor druk en kleurrijk?
In de schilderkunst zijn verschillende stijlen en soorten te vinden. Een aquarel zoals op de afbeelding hierboven bijvoorbeeld, is heel wat anders dan een portrettenreeks.

Momentopname

olifant aan muur
(Bron)
Deze te leuke olifant is een mooi voorbeeld van hoe een foto je muur een flinke boost kan geven! Het simpele effect van slechts één foto of schilderij kan een immens groot verschil maken in de uitstraling van je huis.
Kijk dus eens goed rond op internet en in de winkel en speur naar dat ene plaatje dat jouw huis af kan maken. Er zijn tal van woonwebsites waar je foto's zoals deze kunt vinden. Je hebt daarnaast ook individuele webshops die puur gericht zijn op de verkoop van foto's of posters.
Zoek daarom ook eens op posters. Dat klinkt alsof je terug de tijd in gaat en een poster van je idool in je slaapkamer ophangt, maar niets is minder waar. Er zijn tal van mooie posters te vinden.

Vermenigvuldigen

meer fotos aan de muur
(Bron)
Een leuk alternatief op de enkele foto's aan de muur, is een combinatie van meerdere foto's. Verschillende foto's en posters met verschillende afmetingen zoals op de foto geven een speels effect aan de ruimte. Ze doorbreken het serieuze en maken de omgeving minder clinisch.
Ook foto's van hetzelfde formaat die kaarsrecht aan de muur hangen, hebben een bepaald effect op de kamer wat net een bijzonder effect geeft.

Alles op zijn tijd

klok aan muur
(Bron)
Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met wanddecoratie inspiratie: de klok. Ook met klokken kun je enorm variëren.
Grote of kleine klokken. Ouderwets of modern. Robuust of zacht. Afhankelijk van je interieur en smaak kun je hier helemaal los mee gaan!

Wie is de mooiste van het land?

spiegel tegen muur
(Bron)
Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij decoratie voor je woonkamer, maar nog steeds erg leuk. Een spiegel is multifunctioneel.
Je hoeft niet meer naar boven of naar de gang om je outfit, haar of iets anders te bekijken.
Maar het belangrijkste voordeel van een (grote) spiegel in je woonkamer is dat deze ervoor zorgt dat de ruimte een stuk groter lijkt.
Door zowel het weerkaatsen van licht als de bestaande ruimte, lijkt het alsof de ruimte groter is dan deze daadwerkelijk is. Ideaal voor een kleine woonkamer!

Opgeruimd staat netjes

Naast simpele, tweedimensionale decoraties, is er natuurlijk nog meer keuze op het gebied van wanddecoratie. Zo kun je namelijk ook kiezen voor driedimensionaal. Dan kun je de ruimte ook nog eens gebruiken. Bekijk snel onze driedimensionale wanddecoratie inspiratie!

Simplistisch

plankjes
(Bron)
Een paar planken zoals op deze foto kunnen je muur maken of breken. Daarbij heb je ook nog een ruimte gecreëerd om al je mooie spullen te plaatsen. Dat is nog eens handig!
Door op de planken foto's neer te zetten, hoef je niet tal van spijkertjes in de muur te slaan en daarmee je muur te verpesten. Dubbel handig!

Stiekeme opbergers

Ook kastjes komen er in allerlei soorten en maten. Je kan er je muur mee decoreren en er spullen in opbergen.

Openlijk

open kastjes

Met open kastjes zoals hierboven heb je opbergruimte, zonder dat je kamer veel minder ruimtelijk wordt. Een mogelijk gevolg van dichte kastjes is dat je kamer snel vol lijkt. Maar dat is niet het geval met deze glazen kastjes. Jouw huisje blijft open en overzichtelijk!
Je kunt kiezen om de kastjes te vullen met spullen die je thuis nog hebt, of met siervoorwerpen zoals glaasjes en potjes.

Verstoppertje

dicht kastje
Deze is vooral handig wanneer je nogal een rommelkont bent. In dichte kastjes kan je namelijk zo veel opbergen als je wilt, zonder dat iemand rotzooi ziet. Het ziet er erg netjes en ordelijk uit, maar kan visueel veel ruimte weg nemen.
Daarnaast kun je erop natuurlijk ook nog items plaatsen. Je kunt dus dubbel gebruik maken van de ruimte.

Opmerkelijke versiering

Je hoeft echt niet een standaard item te kiezen om aan je muur te hangen. Wij hebben deze wanddecoratie inspiratie gemaakt om je te helpen met out of the box te denken.
Wil je onderscheidend zijn en je vrienden laten zien dat jij wat anders dan anders hebt? Kies dan voor deze te gekke, ietwat aparte items voor aan je muur.

Etenstijd

borden aan muur
Hoe cool zijn deze borden aan de muur? Ervan eten wordt een beetje moeilijk, maar daar zijn ze ook veel te leuk voor!
Ook leuk aan deze foto is de half geverfde muur. Dat zorgt voor een ietwat speels effect en maakt de muur minder kaal.

Muzikaal wonder

gitaar aan muur
(Bron)
Heb je een valse gitaar? Of blijk je niet zo muzikaal als gehoopt? Verwerk dan je oude gitaar tot wanddecoratie. Met een beetje knutselwerk kan jij ook dit pareltje aan de muur hebben hangen. Dat is nog een leuk recyclen!
Er zijn genoeg websites die je precies vertellen hoe je jij gitaar ombouwt tot plankenkastje!

Moeder natuur

planten aan muur
(Bron)
Planten hoeven echt niet altijd suf in de vensterbank of in een pot te staan. Met deze hangende planten haal je naast toffe wanddecoratie ook nog eens een beetje natuur in huis.

Persoonlijke prenten

foto zonder lijstjes
(Bron)
Een keer wat anders dan typische familiefoto's die je in lijstjes hangt. Zorg voor een lijn van bijvoorbeeld touw, ijzerdraad of wol. Voor welk materiaal je kiest, maakt eigenlijk niet uit.
Kies, zoals op de foto hierboven is gedaan, om de lijn bijvoorbeeld aan houtjes vast te maken, maar met spijkertjes aan de muur gaat ook prima. Wat wasknijpertjes erbij en voilà: je familie hangt aan de lijn.

De hoek in sturen

kastje in hoek
Een spannende afwisseling op het simpele kastje aan de muur is dit hoek kastje. Niet vervelend om de hoek in gestuurd te worden als je hierop uitkomt, toch?
Het biedt net even wat meer dan een normaal kastje. Het maakt direct de hoek in je kamer een stuk minder saai.

Avonturiers

wereldkaart
(Bron)
Dit is mooie wanddecoratie inspiratie voor de wereldreizigers onder ons. Hoe heerlijk, om af en toe op de bank te zitten en naar deze bijzondere wereldkaart te kijken. Wegdromen over alle prachtige landen die je bezocht hebt. Of fantaseren over de landen waar je nog naar toe wilt.

Achter gesloten deuren

sleutels
(Bron)
Ook zo'n hekel aan overal rondslingerende sleutels? De een legt ze bij de televisie, terwijl de ander ze op de kast gooit.
Zeker met meerdere mensen in een huishouden zwerven er nog wel eens wat sleutels rond. Met deze hanger ben je nooit meer sleutels kwijt en het ziet er ook nog eens super knus uit!

Platte plaat

muursticker
(Bron)
Supersimpel, maar supermooi! Een muursticker zoals op deze foto plak je gemakkelijk op de muur en het geeft ineens een heel ander effect aan je muur.
Dat simpel zo leuk kan zijn! Online kun je de gaafste muurstickers vinden. Er zit vast iets tussen dat bij jouw interieur past!

Touwtjes in eigen handen

washi tape
(Bron)
Niet zo'n fan van de standaard stickers? Koop dan een rol washi tape en ga zelf creatief aan de slag!
Je kunt zelf de coolste vormen maken die je wil. Teken vooraf uit hoe je de tape wil plakken of ga vanuit de losse pols aan de slag.

Binnentuin?

rek aan muur
(Bron)
Normaal worden deze rekken in tuinen gebruikt. Zo hebben planten een stabiele plek om tegenaan te kunnen groeien. Maar in dit artikel over wanddecoratie inspiratie kan het ook gewoon binnen.
Haal dat rek lekker naar binnen, geef het een leuke kleur en hoppa, aan de muur ermee. Je kunt er van alles aanhangen, van foto's tot kleine beeldjes, tot je kerstkaarten in december. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Meteen een compleet rek, zonder dat je zelf de losse producten bij elkaar moet zoeken? Dat kan natuurlijk ook gewoon!

Level up!

ladder tegen muur
(Bron)
Deze ladder is niet om te gebruiken, maar puur decoratief. Zet ‘m in je woonkamer, je slaapkamer, je badkamer of in je keuken. Hang er iets aan of laat ‘m lekker kaal tegen de muur staan.
Ook met dit item zijn je mogelijkheden eindeloos. Decoratieve ladders zijn in verschillende kleuren en groottes te vinden. Er is er dus altijd eentje die bij jouw interieur past!
Maar let op, ga er echt niet op staan!

Over sportief gesproken..

fiets aan muur
(Bron)
Ben je een sportfanaat en mag dat bij jou in huis wel gezien worden? Doe dan eens gek en hang een fiets aan de muur!
Dat zal vast een paar rare blikken opleveren, maar eigenlijk is het gewoon ontzettend gaaf om te zien!

Dierlijk instinct

dier aan muur
(Bron)
Heel stoer bij een landelijk en robuust interieur is een dierenhoofd aan de muur. Samen met de leren stoel en het kleed op de grond is dit een gaaf interieur.

TIP: kijk ook eens bij Bol.com, die hebben zeer veel betaalbare wanddecoraties. 

Nu heb je dus verschillende wanddecoratie inspiratie items gezien en weet je wat je aan je muur kan hangen om je kamer wat op te leuken. En zoals je ziet; de mogelijkheden zijn eindeloos!
Welke items zou jij graag in jouw interieur terug willen zien?
Laat het ons weten door een reactie achter te laten! We zijn benieuwd.