De Acacia snoeien is een belangrijke taak wanneer je de plant zo mooi mogelijk wilt houden. De Acacia, die in ons land veel voorkomt in de vorm van een Robinia Pseudoacacia, Frisia of Umbraculifera (de bolacacia), is een plant die van oorsprong in Australië, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika voorkomt. De Acacia is over het algemeen een sterke plant die het in bijna alle grondsoorten goed doet. De plant heeft wel veel licht nodig en moet op een beschutte plek staan, omdat de Acacia niet goed tegen wind kan en de takken makkelijk kunnen breken.

Interesse in het kopen van de Acacia? Of Snoeigereedschap nodig?

Zó moet je een Acacia snoeien

Veel mensen kiezen voor een bolacacia in de tuin, en niet zonder reden. Deze magistrale en bolvormige boom staat mooi in kleine achtertuinen, maar ook op de oprit of in de straat. De vorm van de boom is de reden dat hij in vele tuinen en opritten staat. Om deze Acacia mooi te houden is het aan te raden om de kroon ieder jaar compleet terug te snoeien. Alle takken die de kroon vormen moeten dus worden teruggesnoeid op 5 tot 10 centimeter vanaf het ontstaanpunt. Na het snoeien zullen de eerste takken al na enkele weken weer beginnen te groeien. En zo heb je in de zomer weer een prachtige volle bolacacia.

acacia_snoeien

Kies voor het juiste gereedschap!

Een Acacia snoeien is echt één keer in het jaar hard nodig, want wanneer je dit niet doet, wordt in het geval van de bolacacia de bol steeds groter en zal het niet meer op een bol lijken, maar eerder op een parapluvorm. En dan zul je dus weer moeten wachten op het volgende jaar. De Acacia snoeien is vooral aan te raden in een kleine tuin, omdat de doorsnede van de boom flink zal oplopen en daardoor dus veel ruimte in beslag neemt. Let ook op het gebruik van het juiste gereedschap. Je kunt kiezen voor een goede takkenschaar, maar ook een snoeischaar zal het juiste werk verrichten.

Lees ook meer over de soort plant: Vlinderstruik Snoeien

Waarom de Acacia snoeien na de winter het beste is

Een Acacia snoeien komt niet heel nauw, maar het is wel belangrijk om te wachten op het juiste moment. De Acacia kan het best na de winter worden gesnoeid, in de meeste gevallen richting het einde van maart. Je snoeit de boom dus terug tot op de kroon, en dit doe je in het voorjaar, omdat de kern van de kroon vrij zacht is. Wanneer je in het najaar zou snoeien loop je het risico dat de kern vochtig wordt in de herfst en winter, met als gevolg dat de kroon flink beschadigd wordt en zelfs dood gaat.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Acacia raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

De Acacia Kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • Vinken in de tuin

Vogels in de tuin herkennen

19-03-2024|87s Reacties

In de tuin zul je ongetwijfeld weleens bezoek krijgen van vogels. Ook op balkons zijn deze dieren regelmatig te gast. In Nederland kennen we verschillende vogelsoorten die in onze tuinen Lees meer

acacia

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Dé #BLG Snoeikalender 

snoeikalender

Bekijk onze unieke snoeikalender, alle snoeitijden van alle planten in één groot overzicht.