Wie houdt er nou niet van een wijntje op zijn tijd. We trekken een fles open om het weekend in te luiden of om een andere bijzondere gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Om de wijnen een mooi plekje te geven, kun je een uniek wijnrek van hout toevoegen aan je interieur. Hoe zo'n wijnrek eruit kan zien, lees je in dit artikel!

15x een uniek wijnrekken die u ook veelal zelf kunt maken

Een uniek wijnrek van hout kan erg veel verschillende vormen aannemen. In dit artikel laten we 15 verschillende wijnrekken zien. Wij vinden ze stuk voor stuk mooi, maar welke is jouw favoriet?

1. Een wijnrek boven de keukentafel

Hangend wijnrek
(Bron)
Dit eerste voorbeeld van een uniek wijnrek van hout is met een beetje creativiteit eenvoudig zelf te maken. Naast een houten plank en wat ijzerwaren heb je nauwelijks iets nodig. Het leuke aan dit wijnrek is dat je naast verschillende flessen wijn, ook enkele wijnglazen op kunt hangen. Zo heb je alles paraat als je een wijntje wilt. En door de glazen op zijn kop op te hangen voorkom je ook nog eens dat er stof inkomt. Handig!

Tip: Heb jij een grotere wijnvoorraad? Dan kun je dit wijnrek simpelweg met een langere plank maken. Of je kunt twee kleintjes naast elkaar hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Een kunstwerk aan de muur

Houten wijnrek
(Bron)

Dit wijnrek is prachtig! Door wijnflessen van verschillende kleuren in het rek te hangen ontstaat een prachtig geheel. Overigens zijn op deze foto bijna alleen maar lege flessen te zien, maar jij kunt ze thuis natuurlijk makkelijk vervangen voor volle flessen. En als de fles leeg is, hang je hem gewoon terug! Lege plekken doen immers afbreuk aan dit prachtige kunstwerk!
Overigens kun je dit unieke wijnrek van hout zo groot maken als je zelf wilt. Het enige wat je hoeft te doen is extra houten latten toevoegen!

3. Geen wijnrek, maar een hele muur

Muur als wijnrek
(Bron)

Ben jij gezegend met een groot huis en wil je hier een uniek wijnrek van hout in gaan bouwen? Dan biedt dit voorbeeld misschien wat inspiratie. Door verschillende houten blokken trapsgewijs op elkaar te stapelen ontstaat een hele leuke muur. De blokken zijn aan één zijde open, waardoor je makkelijk wat wijnflessen toe kunt voegen. Door gebruik te maken van verschillende kleuren blokken ontstaat een speels effect. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de muur te maken van één kleur blokken voor een wat chiquere uitstraling.

4. Klein maar fijn

We hebben net een aantal grote wijnrekken gezien, maar dit is helemaal nergens voor nodig. Ook als je maar een kleine voorraad wijn hebt, is een uniek wijnrek van hout een echte toevoeging aan je interieur. Dit voorbeeld laat zien hoe je een mooi wijnrek kunt maken voor slechts drie flessen. De leren riempjes waarmee de flessen aan het houten bord worden bevestigd zijn overigens helemaal volgens de laatste interieurtrends. Helemaal hip! (Bron)

5. De drankenkast

Wijnkast
(Bron)

Ben jij niet vies van een borrel? Heb je zelfs zo'n grote voorraad dat je een ware drankenkast in huis hebt? Dan is het natuurlijk superleuk om hier ook een uniek wijnrek van hout in te verwerken. In bovenstaand voorbeeld is de rechterhelft van de kast voorzien van enkele houten schotten. Deze zorgen ervoor dat de wijnflessen niet over elkaar heen rollen. Handig, en het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit!

6. Een uniek wijnrek van hout voor in de keuken

Wijnrek aan de muur
(Bron)

De eigenaren van bovenstaande keuken houden van een strakke en nette indeling. Bij het maken van een wijnrek hebben ze deze stijl vast weten te houden. Het wijnrek dat tegen de muur hangt is simpel, strak en clean. De donkere flessen passen bovendien perfect bij het donkere aanrechtblad, de zwarte lamp en de donkere stoel. Wij vinden het een waar plaatje!

7. Een wijnrek in de designkast

Wijnrek in de kast

Wat is er nou leuker dan een kast omtoveren tot een uniek wijnrek van hout? In dit voorbeeld hebben ze een simpele kast omgetoverd tot een kunstwerk. Het wijnrek is strak en lijkt zo van de hand van een vakkundig designer te komen. De diagonale lijnen zorgen voor een speels geheel dat goed past bij de rest van het interieur. Dat de kast niet bomvol is geladen met tientallen flessen wijn vinden wij overigens helemaal niet erg. Het wijnrek is op zichzelf al zo mooi dat extra wijnflessen dit waarschijnlijk alleen maar  zouden verpesten.

8. Een wijnrek en voorraadkast in een

Wijnrek in voorraadkast

Aardappelkistjes zijn al jaren een hit binnen het interieur. Je kunt ze gebruiken om een kast te maken, maar je kunt het ook groter aanpakken. In dit voorbeeld is ervoor gekozen om een wand volledig te vullen met kistjes, waardoor een voorraadkast ontstaat. Niet alleen kun je hier verschillende wijnen in kwijt, maar ook uien, jam en andere producten kunnen hier opgeslagen worden.
Een prachtig idee dat vooral erg goed past in een landelijke woonstijl.

9. Strak en onopvallend

Wijnrek ingebouwd in muur

Dat je een uniek wijnrek van hout wilt, wil niet altijd zeggen dat dit in het oog moet springen. Ook een subtiel wijnrek, zoals op bovenstaande foto te zien is, is ongetwijfeld een succes. Het wijnrek is mooi afgewerkt en heeft een strak design. Doordat het rek helemaal in de muur is weggewerkt valt het pas op als je er recht voor staat. De gekleurde folies die over de kurken zitten zorgen bovendien voor een leuk kleureffect.

10. Bourgondisch genieten

Wijnrek met hout en touw
(Bron)

Bij het zien van dit wijnrek, krijgen wij direct zin om bourgondisch te genieten. Lang tafelen aan de grote eettafel, lekker eten en lekkere wijnen uit dit zelfgemaakte wijnrek zijn wat ons betreft de perfecte combinatie voor een heerlijke zondagmiddag. Het wijnrek is gemaakt van een geweldig mooie houten plank en enkele stevige stukken touw. Door hier lussen van te knopen ontstaat een mooi ophangsysteem voor de verschillende wijnen. Wij vinden trouwens niet alleen het wijnrek zelf erg mooi. Ook de afwerking rondom het rek is prachtig. De kurken voegen iets gezelligs toe en de dennenappels zorgen voor een herfstachtig gevoel. Je hoort het haardvuur al bijna knisperen.

11. Hout en koper

Wijnrek met koperen haken
(Bron)

Dat hout en koper twee materialen zijn die goed met elkaar in één interieur verwerkt kunnen worden, wist je misschien al. Maar had je er ook aan gedacht dat je deze materialen kunt gebruiken voor één uniek wijnrek van hout? In bovenstaand voorbeeld is dit op een erg leuke manier gedaan. De koperen haken zijn simpelweg op een houten plank bevestigd. Nu alleen de wijnflessen er nog inleggen en je bent helemaal klaar! En heb je de leuke wijnglazen al zien staan? Deze zijn niet helemaal doorzichtig zoals bij de meeste glazen het geval is. Beter dan dit wordt het haast niet!

12. Een boekenrek… voor wijn!

Wijnrek oude look
(Bron)

Bij dit voorbeeld moesten wij direct denken aan een traditionele boekenplank. Alleen is er hier niet voor gekozen om deze te vullen met boeken, maar zijn er diverse wijnflessen op gelegd. De bordjes geven precies aan om welke wijn het gaat. Een leuk detail, maar ook nog eens erg handig. En als je de ene fles vervangt voor een andere, kun je het bordje simpelweg uitvegen en de nieuwe druivensoort op het krijtbord schrijven. De dikke schroeven die voor de wijnflessen bevestigd zijn, zorgen ervoor dat de flessen niet onverwachts van de plank afrollen. Dat zou immers zonde zijn.

13. Met de neus naar voren

Wijnrek van een plankje

We hebben allemaal wel eens gehoord dat wijn eigenlijk altijd bewaard moet worden door de fles in een bepaalde hoek te leggen. De een gelooft hier heilig in, terwijl de ander het niet zo nauw neemt met deze ‘regel'. In bovenstaand voorbeeld is dit voorschrift op een leuke manier verwerkt in een uniek wijnrek van hout. De wijnflessen passen precies tussen twee pinnen en staan hierdoor net iets omhoog. Het plankje kun je eenvoudigweg tegen de spatwand van je keuken zetten, maar je kunt het wijnrek ook in de kast of op het tv-meubel zetten, om maar wat plekken te noemen!

14. Zigzaggend door de wijnvoorraad heen

Wijnrek zigzag

Dit is nog eens een bijzonder en uniek wijnrek van hout! Waar bij de meeste wijnrekken voor strakke vormen wordt gekozen, is er bij dit voorbeeld juist uitgeweken naar een leuk zigzag-patroon! Door vervolgens enkele openingen in het hout te maken, kunnen de wijnflessen eenvoudig boven elkaar gestapeld worden. De wijnflessen zijn gemakkelijk uit het rek te halen, waardoor jij binnen een handomdraai een lekker wijntje voor jezelf in kunt schenken. En is de fles leeg? Dan vul je de lege plek in dit unieke wijnrek van hout gewoon op met een nieuwe fles!

15. Strak en recht

Wit wijnrek van hout
(Bron)

Dit laatste voorbeeld van een uniek wijnrek van hout is misschien wel het allermooist. Het design is superstrak en oogt erg stoer. Het wijnrek zelf valt nauwelijks op, maar door de kleuren die de individuele flessen toevoegen, is het wijnrek toch niet te missen. Extra mooi is het om flessen met dezelfde kleuren bij elkaar te hangen, waardoor een soort regenboog ontstaat! Het is bijna zonde om een fles uit dit wijnrek aan te breken, vind je ook niet?

Je wijncollectie tentoonstellen kan heel eenvoudig met een uniek wijnrek van hout. Je kunt ervoor kiezen om hier een echt statement mee te maken, maar je kunt het wijnrek ook op een subtiele manier verwerken in je interieur.

Wil jij anderen ook inspireren wat betreft de mogelijkheden voor een uniek wijnrek van hout?
Deel dit bericht dan op social media!