Er is niets zo vervelend als urenlang te liggen woelen en draaien in bed, omdat je maar niet in slaap kunt komen. Of wel in slaap kunnen komen, maar om het uur wakker worden… Een slechte nachtrust is erg vervelend. Het zorgt ervoor dat je niet lekker uitgerust bent de volgende dag en dat je je bijvoorbeeld niet goed kan concentreren op je werk. Heb jij ook moeite om de slaap te vatten? Lees dan snel verder!

In dit artikel vertellen we je namelijk over 9 slaapkamerplanten die zouden kunnen zorgen voor een betere nachtrust. Als we je van te voren alvast een tip mogen geven is het zeker leuk eens naar dit pakket te kijken van Plantje.nl – het zogenaamde Air So Pure slaapkamerplantenpakket.

De beste planten voor op de slaapkamer

Slapeloosheid

Er is niets zo vervelend als een slechte nachtrust. Behalve dat je door een slechte nachtrust de volgende dag vermoeid en niet uitgerust bent, zijn er ook nog andere vervelende effecten. Zo kan een slechte nachtrust ervoor zorgen dat jij je niet meer goed kan concentreren op je werk. Maar ook in het verkeer zal je concentratie slechter zijn. Je bent minder alert en oplettend als je vermoeid bent, en dat kan soms leiden tot gevaarlijke situaties. Maar buiten dat is het ook gewoon knap vervelend als je de hele nacht maar ligt te draaien in je bed. Vaak lig je de uren weg te kijken op de klok en tel je de uren af die je nog hebt om te slapen.

Als je in slaap komt tenminste… Vaak gaan we ook liggen piekeren als we 's nachts wakker liggen, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je nóg minder snel je slaap kunt pakken. En piekeren is überhaupt niet prettig natuurlijk. Als je moeilijk slaapt, helpt het tellen van schaapjes al lang niet meer. Er zijn verschillende andere tips en middeltjes die je zouden kunnen helpen bij het krijgen van een betere nachtrust. Van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals warme melk of kamillethee drinken tot andere tips als een boek lezen voor het slapen gaan of melatonine innemen.

Maar heb je er wel eens aan gedacht dat er ook planten zijn die je kunnen helpen een betere nachtrust te krijgen? Er zijn verschillende ‘slaapkamerplanten' die elk verschillende eigenschappen hebben, waardoor je beter zou slapen.

Het positieve effect van planten

Planten

Kamerplanten hebben überhaupt vaak een positief effect op onze gezondheid. NASA heeft onderzoek gedaan naar de positieve effecten van planten in huis. Daaruit bleek onder andere dat er diverse planten zijn die onze lucht zuiveren, wat een erg gunstig effect heeft op onze gezondheid. Naast het feit dat een plant in huis er erg mooi en gezellig uit kan zien, is het dus ook nog eens goed voor je gezondheid. Reden te meer om planten in huis te halen dus. Zo zouden planten kunnen zorgen voor:

  • Een betere luchtkwaliteit
  • Minder stress
  • Betere concentratie

Dit zijn allemaal erg positieve effecten. En dan zijn er dus ook nog eens de slaapkamerplanten die de kwaliteit van je slaap kunnen verbeteren. Nu is er écht geen excuus meer om geen planten in huis te hebben, toch?!

9 Slaapkamerplanten voor een heerlijke nachtrust

Je vraagt je natuurlijk af welke planten jou kunnen helpen bij het krijgen van een betere nachtrust. We zullen je niet langer in spanning houden… We vertellen je nu welke 9 slaapkamerplanten jij nú in huis moet halen om te slapen als een roosje!

1. Jasmijn

Jasmijn

Deze heerlijk ruikende planten met kalmerende werking bestellen?

Jasmijn is een prachtige exotische plant met witte bloemetjes. De bloemen van jasmijn ruiken heerlijk. Vanwege deze heerlijke geur en de kalmerende werking van jasmijn wordt deze plant verwerkt in vele producten. Grote kans dat jij thuis een geurkaars met jasmijn hebt staan, of dat je een doosje jasmijnthee in huis hebt.

Deze plant zuivert de lucht en verspreid een geur die rustgevend werkt. Daarnaast schijnt jasmijn er ook voor te zorgen dat je overdag alerter en productiever bent. Dat is nog niet alles: deze plant zou namelijk ook stress verminderend werken. Wij zien geen reden meer om deze plant niet vandaag nog naast je bed te zetten!

2. Valeriaan

Valeriaan

Sfeervol en goed voor je slaap: Valeriaan. Fan? Bekijk er hier meer

Al sinds de 16e eeuw wordt valeriaan gebruikt voor verschillende doeleinden. Eerst als ingrediënt voor parfum, maar later als middel tegen slapeloosheid. De valeriaan heeft prachtige roze of witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Maar deze plant ruikt niet alleen heerlijk, hij schijnt ook effectief te werken tegen slapeloosheid. Niet voor niets wordt valeriaan ook verwerkt in diverse middeltjes tegen slapeloosheid. Maar ook tegen spanning, stress en nervositeit schijnt valeriaan te helpen.

Het is het proberen waard, niet waar? Houd er wel rekening mee dat deze plant veel zonlicht nodig heeft. Het beste zet je hem dus vlakbij je slaapkamerraam.

3. Lavendel

Lavendel

Frisse geur en zeer populair: Lavendel (al vanaf €3).

Lavendel: wie houdt er niet van de heerlijke geur van deze plant? Dat deze geur populair is, merk je wel aan het feit dat hij in veel producten zoals zeepjes en parfums wordt verwerkt. En daarnaast is lavendel ook nog eens een populaire kamerplant.

Ben jij ook een fan van lavendel? Dan heb je geluk! Lavendel kan namelijk helpen tegen slapeloosheid en verlaagt daarnaast schijnbaar ook nog eens de hartslag, bloeddruk en het stressniveau. Wij hielden al van deze plant, en nu alleen nog maar meer!

4. Aloë Vera

Aloe vera

Luchtzuiverend en slaapverbeterend, en makkelijk online te bestellen: Aloe Vera

Aloë vera is een plant die we ook veelvuldig terug zien komen in allerlei geneeskrachtige middelen, crèmes en huidproducten. Zelfs in drankjes zien we aloë vera terug! Het lijkt dan ook wel of deze plant echt óveral tegen helpt. Zo is het drinken van aloë vera siroop goed voor je darmen, en verkoelt aloë vera crème de verbrande huid.

Maar buiten dat zuivert deze plant ook nog eens de lucht én zou hij goed werken tegen slapeloosheid. Extra fijn: deze plant is ook nog eens makkelijk in de verzorging, hij heeft namelijk maar weinig water nodig.
Met al deze redenen in je achterhoofd móet je haast wel een aloë vera plant in huis halen.

5. Gardenia

Gardenia

Ook wel de valium plant genoemd, waar wacht je nog op ;) bestellen!

Er wordt weleens gezegd dat een gardenia in de slaapkamer hetzelfde effect heeft als het slaapmiddel valium. Heftig hè?! Heb jij last van slapeloosheid, dan is een gardenia in de slaapkamer misschien wel de oplossing. Naast slapeloosheid schijnt gardenia ook te werken tegen stress en bij het verlichten van angst.

Bovendien is een gardenia ook nog eens prachtig om te zien met zijn glanzende groene bladeren en witte bloemetjes. Maar let op, want groene vingers zijn voor deze plant wel een must. Hij vereist namelijk nogal wat zorg en aandacht om zijn mooie bladeren en bloemen te behouden. Maar als je daarvoor in de plaats een heerlijke nachtrust krijgt, is het je dat vast waard!

6. Lepelplant

Lepelplant

Eyecatcher en luchtzuiverend, een sfeermaker op je slaapkamer, bestellen kan online.

De lepelplant behoort tot de top als het gaat om lucht zuiverende planten. En dat niet alleen: een lepelplant is ook nog eens een echte eyecatcher in huis. Met zijn grote groene bladeren en takken met grote witte schutbladeren en kleine bloempjes valt deze plant zeker op.

Deze plant zorgt voor een schone lucht en een betere luchtvochtigheid. En de zuurstof die de lepelplant produceert, zorgt er vervolgens voor dat jij 's nachts heerlijk zult slapen. Met deze plant sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap: je hebt een gaaf accessoire op je slaapkamer én hij zorgt er ook nog eens voor dat je heerlijk slaapt.

7. Sansevieria

Sansevieria

De makkelijkste slaapkamerplant uit ons rijtje bestellen? de Sanseviera!

Wie kent hem niet, de sansevieria. Deze kamerplant is al jarenlang in vele huishoudens te vinden. Zijn groen met gele bladeren zorgen voor een bijzonder uiterlijk. Maar wist je ook dat de sansevieria zorgt voor schone lucht in huis? De sansevieria zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt slapen en draagt daarnaast bij aan de verbetering van je immuunsysteem. Tevens zou hij kunnen zorgen voor een vermindering van hoofdpijnklachten.
Erg fijn: de sansevieria is makkelijk te verzorgen, zelfs voor mensen zonder groene vingers.

8. Klimop

Klimop

De klimop een makkelijke & goedkope plant

De gouwe ouwe klimop als slaapkamerplant om je slaapkwaliteit te verbeteren, wie had dat ooit gedacht?! Volgens het onderzoek van NASA zorgt de klimop voor tot wel 94 procent (!) verbetering in luchtzuiverheid. Hierdoor worden ademhalingsproblemen verminderd. Voor mensen met allergieën en astma kan een klimop daarom erg behulpzaam zijn.
Maar ook wanneer je gewoon lekker wilt slapen is de klimop je beste vriend. Durf jij het aan om de klimop langs je bed omhoog te laten klimmen?

9. Gouden pothos

Gouden pothos

De hartvormige bladeren zijn helemaal in, ook leuk voor op de slaapkamer en makkelijk online te bestellen.

De gouden pothos is een groene klimplant met erg leuke, hartvormige bladeren. De bladeren hebben groen met witte patronen waardoor ze er erg bijzonder uitzien. Naast zijn mooie uiterlijk heeft de gouden pothos ook nog een functie. Hij zorgt er namelijk voor dat de lucht gezuiverd wordt. En zoals je inmiddels vast al door had, zorgt die zuivere lucht ervoor dat jij heerlijk in slaap komt en blijft.

Deze plant is ook nog eens gemakkelijk in de verzorging en doet het ook prima op donkere plaatsen, zoals bijvoorbeeld de slaapkamer. Wil jij 's ochtends heerlijk uitgerust opstaan? Zet dan eens een gouden pothos op de slaapkamer!

Heb jij weleens last van slapeloze nachten? Dan kan het geen kwaad om één van deze 9 slaapkamerplanten eens op je slaapkamer te zetten. Of het voor jou ook echt werkt, zo'n plant op de slaapkamer, is natuurlijk maar de vraag. Maar het is het proberen zeker waard denken wij!

Wil je anderen ook een betere nachtrust bezorgen dankzij deze slaapkamerplanten?
Deel dit artikel dan op social media!