Je mooie skimmia snoeien als een echte professional? Dat is heel goed mogelijk en het is helemaal niet moeilijk. De skimmia is een populaire plant die in heel veel tuinen terug te vinden is. En dat heeft meerdere redenen: de skimmia is sterk, geeft prachtige bloemen, is winterhard en blijft ook in de winter mooi groen.

Deze struik komt in verschillende soorten, maar is vooral bekend door zijn klassieke bloemknoppen en bessen die er prachtig bij staan. In de winter blijven de bladeren groen en vormen ze als het ware een bescherming voor de nieuwe scheuten die vanaf de wortel beginnen te groeien.

Interesse in het kopen van Skimmia? Of Snoeigereedschap nodig?

Hoe moet je een skimmia snoeien?

Kijk voordat je gaat snoeien goed naar de skimmia in je tuin. Kijk hiervoor goed tussen de takken. Zie je dicht op de grond kleine scheuten die omhoog beginnen te groeien? Dat betekent dat de plant opnieuw aan het groeien is en dat hij dus flink kan gaan groeien.

Om deze nieuwe scheuten de optimale ruimte te geven kun je er voor kiezen om alle dikke en oude takken een stuk korter te maken. Met het groeiseizoen dat nog maar net begonnen is in het voorjaar kan het jonge schot op deze manier een nieuwe, compacte struik gaan vormen. Maar ook de oude takken gaan nieuwe knoppen maken en opnieuw uitlopen.

skimmia snoeien

Skimmia snoeien: belangrijke aandachtspunten

Let er wel op dat je alleen de oudere takken wegsnoeit, maar snoei deze ook niet te diep terug. Wanneer je de takken helemaal tot de grond snoeit, zal de plant zich niet goed of helemaal niet kunnen herstellen. Je kunt de oudere takken wel flink terugsnoeien, maar laat ze wel ruim boven de grond, zodat ook hier nieuwe groeischeuten zullen verschijnen.

Knip de bloemen voorzichtig uit wanneer de skimmia is uitgebloeid. Zo ontstaan er later in het jaar donkerrode bloemknoppen die de plant zijn welbekende uiterlijk geven.

Een skimmia snoeien in het voorjaar

Een skimmia snoeien doe je indien nodig in het voorjaar. Het is dus niet altijd nodig om je skimmia te snoeien, maar wel op het moment dat hij teveel uitloopt en dat er open plekken in de struik ontstaan.

Een skimmia snoeien kan in dit geval het beste in de maanden april, mei en juni. De plant bloeit vanaf november tot en met begin van het voorjaar. En als de bloei erg hard is gegaan en de plant dus alle kanten op gegroeid is, kun je hier wat aan doen door de skimmia terug te snoeien.

Uitgebloeide bloemen kun je ook in het voorjaar terugknippen.

Snoei Gereedschap

Voor het snoeien van de Skimmia raden wij het volgende snoei gereedschap + accessoires aan:

Bekendste tuingereedschap / snoei merken met hun volledige snoei assortiment:

De Skimmia Kopen

Ook planten worden steeds vaker online gekocht. De beste mogelijkheden voor het aankopen van de Annabelle:

Plant niet gevonden bij bovenstaande winkels? Hier nog enkele opties

Voordelen bij het online kopen:

  • Online zijn planten vrijwel altijd goedkoper door de concurrentie
  • Binnen 14 dagen mag u afzien van de aankoop (retourneren)

Recente Artikelen op BuitenLevenGevoel.nl

  • kunstgras in de tuin

Kunstgras of toch natuurlijk gras?

02-01-2024|0 Reacties

In de eeuwige strijd tussen kunstgras en natuurlijk gras, wegen consumenten de voor- en nadelen af om de beste keuze voor hun tuin te maken. Beide opties hebben unieke Lees meer

skimmie

Snoeien op #BLG

Bekijk onze algemene snoei artikelen:

Of navigeer via onderstaande snoeigidsen: 

Dé #BLG Snoeikalender 

snoeikalender

Bekijk onze unieke snoeikalender, alle snoeitijden van alle planten in één groot overzicht.