Nergens wordt Halloween zo uitbundig gevierd als in de Verenigde Staten. Ieder jaar op 31 oktober verkleedt iedereen zich, gaan kinderen de hele avond langs de deur voor snoep en andere lekkere dingen en kom je de engste figuren tegen. Ook de huizen worden rijkelijk versierd met pompoenen, spinrag en andere decoraties. Het doel: mensen laten schrikken! Sommige mensen nemen het versieren van hun huis en voortuin wel heel serieus. Wij hebben 21 voorbeelden van prachtig versierde, bijzondere Halloween huizen voor je op een rijtje gezet.

21 originele en bijzondere Halloween huizen

Dat Halloween voor veel Amerikanen een serieuze zaak is, zal je bij het bekijken van deze foto's snel duidelijk worden!

1. Overal lichtjes

halloween huis lichten
(Foto)
We beginnen met deze prachtig verlichte tuin. De eigenaar van dit huis moet een echte Halloweenliefhebber zijn. Wat een feest om te zien! Aangezien Halloween het feest is van spoken en geesten, speelt het zich voor een groot deel 's avonds af. Als de kinderen langs de deur komen voor snoep, is het natuurlijk wel zo prettig als ze de deur ook kunnen vinden. En ze hoeven in deze vrolijke tuin niet echt bang te zijn. Tenzij er stiekem iets of iemand om de hoek op ze ligt te wachten…

2. Een monsterlijk huis

halloween monster huis
(Foto)
Die betoverende heks die daar in de deuropening staat, is Christine McConnell. Al een paar jaar versiert zij met Halloween het huis van haar ouders. En daarbij worden kosten noch moeite gespaard; ze trekt werkelijk alles uit de kast om van het huis een spookachtig tafereel te maken. Vorig jaar veranderde ze het huis in een enorm monster. Het resultaat is verbluffend! De buurtkinderen moeten wel lef hebben gehad om hier aan de bel te trekken.

3. Knibbel, knabbel, knuisje…

halloween huis snoep
(Foto)
Had je het huis al herkend? Juist, ook deze versieringen zijn gemaakt door Christine McConnell. Deze keer lijkt het huis in een groot snoepje te zijn veranderd. Overal waar je kijkt zie je zuurstokken en andere zoete lekkernijen. En wie zijn die twee kinderen die daar aan de deur komen? Dat zouden best Hans en Grietje kunnen zijn. Het huis ziet er, net als in het sprookje, heel aantrekkelijk uit, maar de grote kruizen van koek die in de voortuin staan, verraden toch een donker geheim…

4. De boeman

nightmare before christmas huis
(Foto)
Nog één foto van Christine McConnell dan, want wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Die enge figuur op de gevel is Oogie Boogie, een personage uit de vooral in Amerika erg populaire film The Nightmare Before Christmas. In Amerika zie je met Halloween vaak figuren en taferelen uit deze film terugkomen in de versieringen. Christine McConnell is dus waarschijnlijk ook fan van deze film! Wij kunnen in ieder geval niet wachten hoe ze het huis dit jaar gaat versieren.

5. Wat een nachtmerrie

nightmare before christmas halloween huis
(Foto)
We blijven nog even bij The Nightmare Before Christmas. De eigenaren van dit huis hebben die film vast al vaak gezien, want ze hebben in hun voortuin een heuvel gebouwd die als twee druppels water lijkt op de berg uit de film. Zo te zien is deze versiering van papier-maché. Wat een werk moet dat zijn geweest! Maar het resultaat is dan ook echt origineel en uniek.

6. Jack de pompoenenkoning

halloween huis nightmare before christmas lichtjes
(Foto)
Dat The Nightmare Before Christmas een populaire film is in Amerika, is je ondertussen wel duidelijk. We laten je nog één voortuin zien die met Halloween in het thema van deze film is versierd. Voor de verlichting van deze tuin is gekozen voor UV-licht. Dat zorgt voor een spookachtige gloed en een prachtig kleurenspel. Jack Skellington, het hoofdpersonage uit de film, lacht je vriendelijk toe vanaf de gevel.

7. Een piratenschip

halloween huis piratenschip
(Foto)
Hou jij meer van spannende films als Pirates of the Caribbean? Dan zal dit Halloween huis je zeker bevallen. Het lijkt net of er een heus piratenschip door het huis heen is gevaren, compleet met een skelet op de boeg en de doodskopvlag wapperend in de wind. Als dit geen origineel Halloween huis is, weten wij het ook niet meer! Bij de bar aan de rechterkant kun je in de kleine uurtjes ongetwijfeld terecht voor een glas rum.

8. The Simpsons

halloween huis simpsons
(Foto)
We schakelen even over naar een luchtiger thema, want niet iedereen is fan van die enge taferelen. The Simpsons is al meer dan 25 jaar een begrip in Amerika, en ook in Nederland is deze serie erg populair. De Simpsons-fans die hier wonen hebben de versiering van hun huis helemaal aan deze serie gewijd. Dat is toch een stuk minder angstaanjagend dan al die spoken en andere enge figuren. D'oh!

9. Een buitenaardse invasie

halloween huis ufo
(Foto)
In de voortuin van dit huis is zomaar een UFO geland. En als je goed kijkt, zie je dat er ook nog eentje in de lucht hangt. Op de voorgevel staat aangegeven dat je je in Area 51 bevindt. Dit is een legerbasis in Amerika waar strikt geheim onderzoek wordt gedaan. Niemand weet wat er precies onderzocht wordt, maar sommige mensen denken dat er neergestorte UFO's en buitenaardse wezens worden onderzocht, terwijl de buitenwereld van niets weet…

10. Een heuse transformatie

halloween huis transformers

Het is inmiddels duidelijk dat veel huiseigenaren in Amerika hun inspiratie halen uit films of tv-series. Ook bij deze voortuin is dat het geval. De eigenaar van dit huis heeft vier enorme Transformers gebouwd; angstaanjagende robots die in auto's of andere ‘normale' objecten kunnen veranderen. De Transformers zijn ontzettend populair, en voor jonge kinderen zal deze voortuin met Halloween dus echt een droom zijn die werkelijkheid wordt.

11. Jack-o'-lanterns

halloween huis pompoenen

Misschien heb je ons artikel over het uitsnijden van je eigen Halloween pompoen al gelezen. De mensen die in dit huis wonen hadden die instructies niet nodig, want dat zijn echte pro's. De meest uiteenlopende figuren hebben ze in hun pompoenen gesneden. Met theelichtjes erin wordt dit een feestelijk en sprookjesachtig gezicht. Wij kunnen er uren naar kijken!

12. De mensenverschrikker

halloween huis vogelverschrikker

Pompoenen kunnen dus voor een gezellige sfeer zorgen, maar de pompoen in deze voortuin heeft eigenlijk het omgekeerde effect. Als enge vogelverschrikker torent hij hoog boven het maisveld uit. Geen vogel die erbij in de buurt durft te komen, en ook als mens denk je wel twee keer na voordat je hier aan de bel trekt!

13. Het slachthuis

halloween huis eng
(Foto)
De eigenaren van dit huis pakken het even helemaal anders aan. Wij denken dat ze stiekem niet van kinderen houden, en dat ze daarom voor een zo eng mogelijke versiering hebben gekozen. Hun missie is ongetwijfeld geslaagd; bij dit enge slachthuis zullen de meeste kinderen ver uit de buurt blijven.

14. Happy Halloween!

halloween huis gezellig
We gaan maar snel door naar een gezelliger huis, want dat slachthuis uit de vorige foto vergeten wij het liefst ook zo snel mogelijk. In deze knusse voortuin is niets engs te bekennen, en dat vinden wij eigenlijk juist wel leuk! Dit is gewoon een gezellige herfsttuin met pompoenen. Halloween hoeft helemaal niet eng te zijn!

15. Een circus in de tuin

halloween huis circus
(Foto)
Als je een grote voortuin hebt, kun je natuurlijk helemaal uitpakken. Dat hebben deze mensen ook gedaan. Ze hebben twee heuse circustenten opgezet en sfeervolle lichtjes opgehangen. Toch is dit circus wel een beetje luguber; in de rechtertent is een afgehakt hoofd te bewonderen. Zo blijft deze tuin toch mooi in het thema van Halloween.

16. Een spookhuis

halloween huis magere hein
Deze mensen hebben het pas echt groots aangepakt. Ze hebben voor hun huis een hele nieuwe ingang gebouwd, speciaal voor Halloween. Dat is natuurlijk spannend, want zo weet je nooit wat je achter die enge deur te wachten staat. Wij denken dat er een huiveringwekkend spookhuis achter verstopt zit. Erg origineel!

17. Dood en begraven

halloween spookhuis
Kerkhoven zijn natuurlijk altijd een beetje griezelig, en met Halloween is dat natuurlijk helemaal het geval. Dat heeft deze mensen er niet van weerhouden om een heel kerkhof na te bouwen in de tuin, compleet met skeletten die de grafstenen bewaken. Durf jij naar binnen?

18. Een monsterlijk schaduwspel

halloween huis silhouetten
(Foto)
Deze foto laat zien dat je ook met weinig materialen een origineel Halloween huis kunt maken. Meer dan wat karton, een goede schaar en een paar goede lampen heb je eigenlijk niet nodig om een prachtige Halloweenversiering te creëren. Misschien leuk om ook eens uit te proberen in Nederland!

19. Overal spinnenwebben

halloween huis spinnenweb
(Foto)
Zulke grote spinnenwebben kunnen niet door kleine spinnen zijn gemaakt. Tenminste, dat is natuurlijk de indruk die de eigenaren van dit huis willen wekken: dat er grote spinnen op de loer liggen die ieder moment zouden kunnen aanvallen. Als je goed kijkt, zie je er al een paar zitten. Je weet nooit wanneer ze op je af springen!

20. Griezelig groen

halloween huis groen
(Foto)
Dit artikel gaat eigenlijk over bijzondere Halloween huizen in Amerika, maar ook in Londen kunnen ze er wat van. Dit mooie huis is voor de gelegenheid omgetoverd tot een huiveringwekkend spookhuis. Met spinnenwebben, grafzerken en zelfs een mummie achter het raam denk je wel twee keer na voordat je naar de voordeur loopt. Het groene licht geeft het huis meteen een duistere sfeer.

21. Een set van een horrorfilm

halloween huis film
(Foto)
Dit huis lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder, maar toch is het dat wel. Het is namelijk een exacte replica van het huis uit de beroemde film Halloween, uit 1978. Liefhebbers van horrorfilms zullen dit huis dus ongetwijfeld meteen herkennen. Waarschijnlijk zullen ze er dan ook met een grote boog omheen lopen, zeker als Michael Myers, de moordenaar uit de film, in de voortuin staat.

Deze originele en bijzondere Halloween huizen laten zien dat Halloween in Amerika niet zomaar een feestdag is. Mensen nemen de versiering van hun huis uiterst serieus. Dat vinden wij alleen maar leuk!
Heb jij je huis wel eens versierd voor Halloween?
Laat het ons weten in een reactie!