Als de kerst voor de deur staat en we niet meer kunnen ontkennen dat het kouder wordt, slaan we massaal aan het decoreren. We willen ons huis nóg gezelliger maken om het donker zo goed en zo kwaad als het kan te verjagen. Decoratie met kerstverlichting is in december dan ook niet aan te slepen. Maar decoratie met kerstverlichting is nogal een breed begrip. Je kunt er alle kanten mee op. Zo heb je decoratie voor binnen en decoratie voor buiten. En je hebt decoratie waar je een statement mee maakt, maar ook decoratie die voor een subtiel verschil zorgt…

27x de mooiste decoratie met kerstverlichting

Om je te inspireren wat betreft de mogelijkheden, hebben we in dit artikel 27 decoratieve ideeën op een rijtje gezet. De kerstverlichting wordt op verschillende manieren en in verschillende vormen gebruikt. Kijk snel verder en doe ideeën op voor de aankleding van je eigen huis.

1. Kerstversiering op tafel

Aankleding tafel
(Bron)

Bij het kerstdiner hoort natuurlijk een mooi gedekte tafel. Je kunt deze aankleden met kaarsen, maar ook deze decoratie met kerstverlichting is erg sfeervol. Doordat de lichtjes voorzien zijn van een mooie ronde ‘lampenkap' blijft het licht rustig en subtiel. Wij zijn in ieder geval fan!

2. Ballen van touw

Ballen van touw met verlichting

De ballen op bovenstaande foto zijn een geweldige vorm van decoratie met kerstverlichting. Niet alleen is het ontzettend mooi, maar je kunt het ook nog eens helemaal zelf maken. Een leuk idee om in de kerstvakantie samen met je kinderen te doen.

3. Versiering in de hal

Kerstverlichting aan de trapleuning
(Bron)

Als het bijna kerst is, versieren de meeste mensen hun woonkamer… maar heb je er ook wel eens aan gedacht dat je de hal kunt versieren? Het is wat Amerikaans, maar wij vinden het erg mooi. De dag begint direct gezellig wanneer je 's ochtends de trap af komt.

4. Echte kerststerren

Kerststerren
(Bron)

Sterren zijn onlosmakelijk met kerst verbonden. Het is daarom ook niet gek om deze te verwerken in de decoratie met kerstverlichting. In bovenstaand voorbeeld hebben ze ervoor gekozen om lichtslingers te verwerken in de sterren. Prachtig!

5. Najaarsbloeiers

Amaryllis

De amaryllis is een prachtige plant die ook in het najaar nog vol in bloei staat. Door de bollen van de amaryllis te versieren met lichtjes ontstaat een mooi geheel. Wil je dat de amaryllis extra opvalt, zet er dan een aantal bij elkaar, bijvoorbeeld op een mooie boomwortelschijf.

6. Verstopt in een mand

Slinger met ballen
(Bron)

Decoratie met kerstverlichting hoeft niet altijd direct in het oog te springen. Een subtiele decoratie zoals op bovenstaande foto kan ook prima. Het leuke aan deze decoratie is dat de ballen helemaal in de kleuren van het interieur zijn. Beter kan bijna niet!

7. Niet één kerstboom…

Minimalistische kerstbomen
(Bron)

Je bent het vast met ons eens dat een kerst zonder kerstboom geen echte kerst is. Maar wat nu als je eigenlijk helemaal geen kerstboom in huis wilt? De bomen op bovenstaande afbeelding zijn een geweldig alternatief!

8. Is er iemand thuis?

Kersthuisjes
(Bron)

Houd jij zoveel van kerst dat je een volledige stad bouwt van tientallen kersthuisjes? Vergeet deze dan niet te verlichten. Niet alleen kun je zo op elk moment van de dag van alle pracht en praal genieten, maar het zorgt ook nog eens voor veel extra sfeer.

9. Versiering voor buiten

Vogelnestjes met verlichting
(Bron)

Als je binnen helemaal gedecoreerd hebt, kun je buiten verder. Door de kerstverlichting in de manden te prikken ontstaat een geweldig geheel. Zeker als het gaat sneeuwen en de ijspegels aan de mand blijven hangen. Op-en-top winter!

10. Ballen van hout

Versiering voor buiten
(Bron)

We hebben al een aantal voorbeelden gezien waarbij de decoratie met kerstverlichting bestond uit decoratieve ballen. Dat deze ook voor buiten gebruikt kunnen worden bewijst bovenstaand voorbeeld. De houten ballen zijn omwikkeld met kerstverlichting. Stel je eens voor hoe mooi dit eruit ziet als het buiten donker is.

11. Groot en fel

Houten ster met verlichting
(Bron)

Wauw, deze decoratie met kerstverlichting is niet te missen. De grote houten ster is opvallend en past uitstekend binnen een landelijk interieur. Zet deze ster in de hoek van de kamer of de vensterbank of hang hem aan de muur voor wat extra licht. De mogelijkheden zijn eindeloos.

12. Extra licht door lantaarns

Lantaarn met lampjes
(Bron)

Lantaarns zijn items die steeds vaker op een decoratieve manier verwerkt worden in een interieur. Zo ook in bovenstaand voorbeeld. Door een mooie, grote lichtslinger in de lantaarn te leggen ontstaat een prachtig beeld.

13. Minimalistisch

Ladder als kerstboom
(Bron)

Een kerstboom is allang niet meer altijd daadwerkelijk een boom. Er zijn tientallen creatieve manieren om het idee van de kerstboom te vertalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ladder? Door hier een lichtslinger omheen te wikkelen en deze te decoreren met kerstballen lijkt hij net echt!

14. Licht als extra versiering

Gewei met kerstverlichting
(Bron)

Heb jij al verschillende decoratieve items in huis hangen? Dan is het met kerst heel eenvoudig. Versier deze items met extra lichten voor een subtiele, sfeervolle transformatie.

15. Licht het schilderij extra uit

Versiering bij schilderij
(Bron)

Ben jij supertrots op een prachtig schilderij dat je recent op de kop hebt getikt? Laat dat dan zien! Hang er wat extra kerstverlichting omheen, zodat je er altijd naar kunt blijven kijken. Leuk, hè?!

16. Verlichting onder een stolp

Verlichting onder stolpen
(Bron)

Niet alleen de lantaarn is een favoriet item als het aankomt op decoreren. Ook de glazen stolp zie je steeds vaker terug. Nu kun je hier een mooi beeldje onder zetten, maar ook kerstverlichting doet het goed. Zet verschillende stolpen bij elkaar zoals op bovenstaande foto en maak een mooi statement.

17. Fotoslinger

Fotoslinger
(Bron)

Foto's zorgen voor een persoonlijk tintje. Voeg deze toe aan je interieur en er ontstaat echt een uniek plaatje. Door de foto's met gekleurd plakband aan een lichtslinger te hangen, zorg je er meteen voor dat de foto's goed te zien zijn. 's Avonds, 's ochtends… eigenlijk altijd!

18. In hokjes denken

Kerstversiering in glazen boxen
(Bron)

Wauw, hoe mooi is deze decoratie met kerstverlichting! De kerstballen zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor een prachtig plaatje. Ook de bijzondere verlichting die de vorm van sneeuwvlokken en sterren heeft, is geweldig gekozen.

19. Als het te koud is voor de vuurkorf…

Kerstverlichting voor buiten
(Bron)

… dan gebruik je deze toch als decoratie! Leg er een stapel hout in en versier deze met een slinger kerstverlichting. Kijk je nu vanuit je woonkamer naar je tuin, dan lijkt het net alsof er een warm vuurtje aan het knisperen is. Je krijgt het waarschijnlijk direct een paar graden warmer.

20. De eland en het hert

Eland onder stolp
(Bron)

Kerstballen, kerstverlichting, slingers en engelenhaar. Het zijn van die typische versieringen die we gebruiken met kerst. Minder bekende decoratie zijn beeldjes van bijvoorbeeld een eland of een hert. In bovenstaand voorbeeld worden deze perfect tentoongesteld. Dit is sowieso een van de mooiste vormen van decoratie met kerstverlichting als je het ons vraagt.

21. Kerst of toch Pasen?

Verlichting in kersttakken
(Bron)

In het voorjaar versieren we ons huis met paastakken, maar waarom gebruiken we deze eigenlijk niet ook in de winter? In het volgende voorbeeld is er met de juiste versiering voor een mooi, winters plaatje gezorgd. Niemand die nu nog aan Pasen denkt.

22. Stijlvol decoreren

Veren en verlichting
(Bron)

Wauw, wij zijn absoluut fan van decoreren met een stolp. Dit plaatje is stijlvol en straalt ontzettend veel klasse uit. De persoon die dit bij elkaar heeft gezet heeft absoluut oog voor interieurdesign. Wat is het mooi!

23. Een decoratief wandbord

Bord met verlichting
(Bron)

Het leuke aan je huis decoreren is dat je meerdere keren per jaar van decoratie kunt wisselen. Met een bord zoals in bovenstaand voorbeeld heb je altijd een mooie basis die je vervolgens helemaal naar smaak aan kunt kleden. Nu is er dus voor gekozen om dit te doen met kerststerren, kerstballen en natuurlijk met kerstverlichting. Licht mag in deze donkere dagen immers niet ontbreken.

24. Een grote vaas met mooie takken

Kerstverlichting in vaas
(Bron)

Heb jij een grote vaas die je graag wilt gebruiken voor decoratie met kerstverlichting? Laat je dan eens inspireren door bovenstaande foto! De kerstverlichting is om de takken ontwikkeld, waardoor een oase van licht ontstaat. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om de verlichting juist een plekje te geven in de vaas. Ook dat zal prachtig staan.

25. Een chique decoratie van de tafel

Kerstverlichting grijs en wit

Deze decoratie met kerstverlichting lijkt zo uit een stijlgids te komen. Alles klopt. De kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd en de verschillende materialen passen precies bij elkaar. Het is bijna zonde om aan deze tafel aan te schuiven. Je kunt ernaar blijven kijken.

26. Een lege lijst

Ballenslinger
(Bron)

Wie had gedacht dat een lege fotolijst zo mooi kon zijn. Dit voorbeeld laat zien dat je niet per se een schilderij of foto nodig hebt. Door de lijst mooi uit te lichten ontstaat prachtige decoratie. De grote vaas met takken maakt het plaatje compleet.

27. Een bos takken

Takken met lampjes

Takken kun je op verschillende manieren creatief verwerken in je interieur. Een van die manieren is door kleine lichtjes in een bos takken te verwerken. Hang de bos vervolgens op en je hebt een zelfgemaakte lamp. Natuurlijk kun je de takken ook in een mooie vaas zetten. Het effect zal hetzelfde zijn!

Decoratie met kerstverlichting is niet alleen leuk voor de kerstperiode, maar eigenlijk voor de hele winter… Het is ontzettend sfeervol en zorgt direct voor een gezelliger huis.
Wil jij deze geweldige voorbeelden van decoratie met kerstverlichting graag delen met anderen?
Deel dit bericht dan op social media en laat iedereen meegenieten!