Pasen is een belangrijk feest binnen de christelijke gemeenschap. Op deze dagen, die altijd drie dagen na Goede Vrijdag plaatsvinden, vieren zij namelijk dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood. Goede Vrijdag is juist de dag waarop de kruisiging van Christus herdacht wordt. Voor veel niet-christenen staat Pasen echter meer bekend om het uitgebreide paasontbijt, het zoeken naar paaseieren en het begin van de lente. Om dit gevoel van een nieuw seizoen en nieuw leven te versterken en naar binnen te halen, worden vaak een aantal mooie paastakken bij elkaar gezet en versierd. In dit artikel gaan we hier dieper op in. Wat zijn paastakken precies en hoe kun je deze allemaal versieren?

40x de mooiste paastakken

Paasdecoratie

Paastakken zijn vaak een aantal krullerige takken die bij elkaar in een vaas worden gezet om vervolgens versierd te worden. De grootste leveranciers van deze takken zijn de krulhazelaar en de wilg. Andere takken zijn echter ook uitstekend geschikt voor het maken van paastakken. Ter inspiratie hebben we de 40 mooiste paastakken voor je verzameld en op een rij gezet. Wellicht brengt dit je op leuke ideeën, waardoor je deze Pasen van een prachtige paastak in je eigen woonkamer of tuin kunt genieten. Beginnen met zelf een paastak maken, dan kan je ook deze kunststof paastaak als basis nemen (+/- 10 euro), bijna niet van echt te onderscheiden.

1. Paastakken in Japanse stijl

Paastak-1

We beginnen met een oosters tintje. Deze paastakken lijken namelijk sprekend op de bijzondere Japanse kersenbloesem, maar zijn helemaal gemaakt van crêpe-papier. Een leuk klusje dus om samen met je kinderen te doen. Lees hier hoe je deze paastakken zelf kunt maken!

2. Mooi rood is niet lelijk

Paastak-2
(Bron)

Paastakken vallen vaak op, omdat de versiering felle kleuren heeft. Echter kun je het ook anders doen, zoals dit voorbeeld laat zien. Hier vallen de takken namelijk ook al heel erg op door de felrode kleur. De vogels maken het geheel af.

3. Paastakken? Een boom is beter

Paastak-3

In deze lijst met de 40 mooiste paastakken zitten natuurlijk ook wat ongewone exemplaren. Een voorbeeld hiervan is deze paasboom. Hij is groot en valt ongetwijfeld op. Dat is echter helemaal niet erg, want hij is prachtig. Lees hier hoe je deze paastakken zelf kunt maken!

4. Kleur maakt alles beter

Paastak-4

Je kent ze vast wel, van die gekleurde bolletjes wol die je kunt gebruiken tijdens het knutselen. Je kunt ze daarnaast ook prima gebruiken om de mooiste paastakken te maken, zo laat dit voorbeeld zien. Ze voegen kleur toe en geven de paastakken een hele bijzondere uitstraling mee.

5. Eén ei is geen ei, twee ei is een paasei

Paastak-5

Eieren horen bij Pasen. Het maakt dan niet eens uit of het om gekookte eieren of om chocolade-eieren gaat. In het volgende voorbeeld hebben ze deze associatie met eieren als uitgangspunt gebruikt bij het versieren van de paastakken. Prachtig!

6. Muziek is het leven

Paastak-6
(Bron)

Ben jij een echte muziekfan? Dan is de volgende paastak iets voor jou. Bij dit voorbeeld hebben ze er namelijk voor gekozen om een aantal oude muziekstukken te gebruiken als versiering. Dit maakt de paastakken niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel origineel en one of a kind.

7. Mooi in zijn eenvoud

Paastak-7

Het hoeft natuurlijk niet allemaal heel uitbundig. Ook een simpele paastak kan ontzettend mooi zijn. Het volgende voorbeeld laat dit goed zien. Deze paastak is heel eenvoudig versierd met witte eieren en lijkt daarmee helemaal te passen bij de rest van het huis.

8. De mooiste paastakken 2.0

Paastak-8
(Bron)

Even iets anders dan een paar takken in een vaas. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de paastakken op te hangen aan een pallet. Zo heb je meteen een mooie achtergrond die je ook nog eens bij de versiering kunt betrekken. En als de Pasen weer achter de rug is kun je de pallet gewoon weer bekleden met iets nieuws.

9. De vogels beginnen weer te fluiten

Paastak-9
(Bron)

Pasen, lente, vogels die fluiten… Het hoort allemaal bij elkaar. Genoeg reden dus om deze elementen stuk voor stuk terug te laten komen in de paastakken bij jou in huis. In dit voorbeeld is er daarom gekozen voor takken met mooie bloemen. De vogels zijn hieraan toegevoegd, waardoor het net lijkt of je buiten bent in plaats van in je eigen woonkamer.

10. Zwart, wit en een beetje kleur

Paastak-10
(Bron)

Zwart, wit en alles wat daar tussen zit, zijn vaak kleuren die gebruikt worden in huis. Ze zijn subtiel en laten daarnaast andere kleuren extra goed opvallen. We kunnen haast niet wachten om te zien hoe dit plaatje eruitziet wanneer de bloembol naast de paastakken gaat bloeien.

11. Als blauw je lievelingskleur is

Paastak-11
(Bron)

Ben jij helemaal verzot op de kleur blauw? Dan is de volgende paastak echt iets voor jou. Je kunt er namelijk niet omheen. Blauw komt terug in de vaas, in de versiering van de paastakken en zelfs in de versiering van het lammetje.

12. Natuurlijke paastakken

Paastak-12
(Bron)

Je kunt met Pasen uitpakken, maar je kunt het ook simpel en natuurlijk houden. Bij het volgende voorbeeld in deze lijst met de mooiste paastakken is dat bijvoorbeeld gedaan. Er is geen versiering aangebracht, maar toch is het een prachtig geheel.

13. Goud en zilver

Paastak-13

Vrijwel iedereen houdt van goud en/of zilver. Waarom zou je het dan niet terug laten komen in je paastakken?  Ze geven de paastakken net dat beetje meer uitstraling en klasse, waardoor deze paastakken in veel huishoudens perfect zullen staan.

14. Papieren eieren

Paastak-14

Persoonlijk vinden wij niets leuker dan het maken van onze eigen versiering. Het geeft je voldoening en het zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je een uniek eindresultaat hebt. In de bovenstaande afbeelding hebben ze de versiering zelf gemaakt van papier.

15. Over de top

Paastak-15
(Bron)

Er zijn al een aantal voorbeelden voorbij gekomen, waarbij het allemaal rustig is gehouden. In dit voorbeeld is dat echter alles behalve het geval. Niet alleen de paastakken zijn versierd, maar ook de potten hebben een mooie kleur gekregen. Het lijkt wel een beetje op een indianentooi. Wij weten zeker dat jouw (klein)kinderen deze paastakken geweldig zullen vinden.

16. Upside down

Paastak-16
(Bron)

Heb je al heel veel accessoires in je woonkamer staan en is er dus eigenlijk geen plek meer voor een paastak? Kijk dan eens omhoog, want wellicht is er wel nog plek aan het plafond. Je kunt namelijk, zoals het volgende voorbeeld laat zien, een paastak ook op zijn kop hangen en versieren.

17. Een tafelstuk

Paastak-17

Komen er met Pasen gasten bij je eten? Dan is het natuurlijk leuk als zij ook van jouw zelfgemaakte paastak kunnen genieten. Een centrepiece lijkt de ideale oplossing. In dit voorbeeld is een hangend tafelstuk gemaakt, waarbij de kaarsjes ook nog eens voor een romantisch sfeertje zorgen.

18. Paastakken als raamdecoratie

Paastak-18

Wil je niet alleen zelf genieten van je paasversiering, maar mogen ook anderen zien wat je hebt gemaakt? Dan is paasversiering voor bij het raam misschien de oplossing. In dit voorbeeld zijn de eieren gebruikt als vaasjes en zorgen de kleine bloemetjes voor het lentegevoel.

19. Foto's?

Paastak-19
(Bron)

Het is misschien wat ongebruikelijk, maar je kunt je paastakken ook versieren met oude foto's van bijvoorbeeld de familie. Zo dragen je paastakken een persoonlijk verhaal uit wat je bij niemand anders zult vinden. En je hebt meteen iets om over te praten wanneer de familie op bezoek komt.

20. Een dierenslinger

Paastak-20
(Bron)

Je kent ze vast nog wel, de surprise-eieren. Bij veel kinderen draait het natuurlijk om de chocolade en het cadeautje, maar wist je dat je het omhulsel van dit cadeautje heel goed kunt gebruiken voor het maken van een paasslinger? Vooral heel leuk om met de kinderen te maken.

21. Zelf eieren beschilderen

Paastak-21
(Bron)

Eieren beschilderen hoort er tijdens Pasen nu eenmaal bij. Meerdere paastakken in deze lijst met mooiste paastakken hebben dan ook beschilderde eieren. Echter zijn ze niet zo mooi als deze. Het kan niet anders dan dat iemand met een goed gevoel voor schilderkunst deze eieren heeft versierd.

22. De échte paashaas

Paastak-22
(Bron)

De paashaas mag natuurlijk niet ontbreken. Echter is de paashaas alleen niet voldoende. In het bovenstaande voorbeeld hebben ze ook nog eens een hele uitbundige paastak gemaakt. Alles bij elkaar is het een plaatje om te zien.

23. De paasslinger

Paastak-23

Je hebt al een slinger voorbij zien komen, maar wij vonden dat deze tweede slinger absoluut niet mocht ontbreken. Hij is simpel, maar daarmee absoluut niet minder mooi. Wij zouden hem met plezier in ons huis ophangen. Hier lees je hoe je deze paasslinger zelf kunt maken!

24. Gevangen in het web

Paastak-24

De volgende paasversiering lijkt wel toverkunst. Hoe blijven deze draden allemaal op hun plek? Hoewel het resultaat verbluffend is, is het maken van deze versiering helemaal niet zo moeilijk. Een leuk klusje om met vriendinnen of met je (klein)kinderen te doen dus.
Je leest hier hoe je deze versiering zelf kunt maken!

25. De vogels vliegen in het rond

Paastak-25

Dat vogels vliegen, weet iedereen. Het is echter niet zo makkelijk om ook in je paastak het idee te geven dat de vogels vliegen. In het volgende voorbeeld zijn ze daar perfect in geslaagd.
Wil jij weten hoe je deze paastak zelf kunt maken? Klik dan hier!

26. Het is magie

Paastak-26

Een paastak die niet in een vaas staat, maar hier alleen op rust. Dat is nog eens een origineel idee. Het vraagt natuurlijk wel om wat rekenwerk, maar als dat eenmaal achter de rug is, heb je wel een prachtig plaatje.

27. Een paastak voor buiten

Paastak-27
(Bron)

De mooiste paastakken kunnen niet alleen binnen staan, maar verdienen ook buiten een mooi plekje. De volgende paastakken zijn speciaal voor buiten gemaakt. De materialen kunnen tegen de weersomstandigheden, waardoor de paastakken er altijd op hun paasbest bijstaan.

28. Lentekleuren

Paastak-28

Met wol kun je bijna alles. Een voorbeeld van wat je hiermee kunt, laat de volgende paastak goed zien. De eieren zijn namelijk onder andere gemaakt van wol. Extra handig is natuurlijk dat je wol in ontelbaar veel kleuren hebt, waardoor er voor ieders wat wils is.

29. Eieren schilderen

Paastak-29

Als je paasversiering maakt is het natuurlijk leuk als je deze meerdere jaren achter elkaar kunt gebruiken. Met echte eieren zal dat niet gaan, maar met de eieren uit dit voorbeeld wel. Na Pasen kun je ze eenvoudig opbergen om ze volgend jaar weer voor de dag te halen. Hoe het maken van deze eieren in zijn werk gaat, lees je hier!

30. Een kleine boom

Paastak-30

Paastakken zijn over het algemeen vrij kaal. Bij dit voorbeeld is daar echter niets van waar. Deze tak zit vol met blaadjes en staat daarmee perfect symbool voor het nieuwe leven. Daarnaast is de versiering goed afgestemd op de vaas. Een prachtig geheel!

31. Tropische vogels

Paastak-31
(Bron)

In Nederland hebben de meeste vogels geen hele felle kleuren. Dit gegeven wil echter niet zeggen dat je je daarom alleen maar door dit soort vogels kunt laten inspireren. Tropische vogels passen ook gewoon bij Pasen, zo maakt bovenstaand voorbeeld duidelijk.

32. Aangeklede takken

Paastak-32
(Bron)

Ben jij helemaal weg van breien? Dan is de volgende paastak echt iets voor jou. Je kunt namelijk zelf de versiering breien. Hier is er gekozen om dit te doen in de vorm van blaadjes, maar je kunt natuurlijk ook iets anders in elkaar weven.

33. Kan hij niet het hele jaar blijven staan?

Paastak-33

Deze paastakken zijn zo mooi dat we ze het liefst het hele jaar in huis zouden willen hebben staan. Ze passen perfect bij alle witte paashazen en andere accessoires en geven het huis een fris tintje. Je zou hier de hele dag naar kunnen blijven kijken en nog steeds niet uitgekeken raken.

34. Voor elke dag een kaartje

Paastak-34
(Bron)

Misschien hangt er bij jou op het toilet ook wel een scheurkalender waar iedere dag een mooie spreuk op staat. Een variant op deze kalender is de volgende paastak. Hier hangen verschillende kaartjes aan met foto's en teksten. Voor iedere dag weer iets nieuws.

35. Een echte meisjesboom

Paastak-35

Roze is traditioneel gezien natuurlijk de kleur van meisjes. De kans is dan ook groot dat deze takken door een aantal vriendinnen of door een moeder en haar dochter(s) is gemaakt. Roze is goed vertegenwoordigd en maakt deze paastak een van de mooiste paastakken in de lijst.

36. De verwenboom

Paastak-36

Komen er met Passen altijd een hoop kinderen bij jou over de vloer? Dan is deze zelfgemaakte verwenboom misschien wel de perfecte paastak. Je kunt de zakjes namelijk vullen met verschillende snoepjes, die de kinderen (én de volwassenen) op kunnen eten. Hoe je deze verwenboom zelf kunt maken, lees je hier!

37. Een hartjesboom

Paastak-37
(Bron)

Met Pasen draait het natuurlijk allemaal maar om één ding: liefde. Ook dit kun je uitdrukken in je paastakken door deze helemaal vol te hangen met hartjes. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar wij weten ook zeker dat de boodschap over zal komen.

38. Schittering hoort erbij

Paastak-38

Niet alleen de kerstboom kan versierd worden met lichtjes, ook bij paastakken zijn deze op zijn plek. Helemaal in combinatie met allerlei gekleurde balletjes. Deze vallen zo goed op, maar krijgen ook een prachtige schittering met zich mee.

39. Vlinders mogen niet ontbreken

Paastak-39
(Bron)

Kuikentjes en konijntjes zijn waarschijnlijk de eerste dieren waar je aan denkt tijdens Pasen. Echter horen vlinders ook bij het lente- en zomergevoel. In het volgende voorbeeld hebben de vlinders een prominente rol gekregen. Het lijkt zelfs alsof ze echt rond de boom fladderen.

40. Net even iets anders

Paastak-40
(Bron)

Als je geen paastakken in huis wilt, maar wel voor versiering wilt zorgen, dan is dit laatste voorbeeld wellicht iets voor jou. Wederom zijn de eierschalen gebruikt als bloempotjes, waar letterlijk het nieuwe leven uit ontstaat. Door enkele van deze creaties op een schaal te zetten, heb je een mooie versiering, maar is deze niet overdadig.

De 40 mooiste paastakken zijn voorbij gekomen. Bij sommige is het vrij rustig gehouden, terwijl bij andere alle remmen los gingen. Wat je smaak ook is, er zit ongetwijfeld iets moois voor jou tussen.

Hoe zorg jij ervoor dat je thuis de mooiste paastakken hebt staan?
Laat het weten door een reactie te plaatsen!