Je ziet het steeds vaker voorbij komen: een extra kamer in de tuin. Het voordeel van zo'n extra ruimte in de tuin is dat je je echt even af kunt zonderen van de drukte in huis, zonder dat je daarvoor je vertrouwde omgeving hoeft te verlaten. Je ziet op het wereldwijde web de mooiste buitenkamers voorbij komen waarin je jezelf al helemaal weg ziet dromen. Daar gaan wij vandaag nog een schepje bovenop doen door de 17 mooiste buitenkamers met je te delen.
Heb jij een buitenkamer in de tuin, of droom je al tijden van zo'n prachtige, extra ruimte? Geniet dan van de mooie voorbeelden die we je gaan laten zien!

Een extra ruimte in de tuin

Wanneer jij een wat grotere tuin bezit, kunnen we ons voorstellen dat je daar het liefst optimaal gebruik van maakt. Dit kan op veel verschillende manieren. Echter is één manier er een die we de laatste tijd veel terug zien komen, namelijk door middel van een heuse buitenkamer.
Een buitenkamer zorgt ervoor dat je in jouw tuin een extra overkapping hebt, waar je het hele jaar door kunt genieten van alles wat jouw tuin te bieden heeft. Hier kun je tijdens de warme zomeravonden heerlijk genieten van een glaasje wijn, maar je kunt er in oktober ook een boek lezen terwijl de eerste regenbuien naar beneden komen.
Met een tuinkamer kun je veel kanten op. Het is niet voor niets dat de populariteit van de tuinkamer de laatste jaren enorm is gestegen.
Eerder schreven we al een artikel over hoe je zo'n tuinkamer zelf moet maken. Het artikel ‘Een Tuinkamer Zelf Bouwen: 7 Stappen Die Zorgen Voor Een Paradijs In Jouw Tuin‘ is dan ook zeker een aanrader voor de doe-het-zelver onder ons. Daarin leggen we stap voor stap aan je uit waar jij rekening mee moet houden voor, tijdens en na de bouw van een buitenkamer.

Dit zijn de 17 mooiste buitenkamers

Nu je weet waarom je haast niet zonder buitenkamer kunt, is het tijd om de mooiste buitenkamers aan je te laten zien. Zo weet je alvast waar je de komende jaren voor kunt gaan sparen…

1. Strak en robuust

Donkere buitenkamer van staal
(Foto)
Deze eerste buitenkamer in het rijtje van mooiste buitenkamers is er gelijk een waar wij heel jaloers van worden. Het geheel is strak vormgegeven, maar is door het contrast van donker en licht absoluut niet saai.
De eigenaren van deze buitenkamer hebben zelfs een open haard in de kamer aangebracht. Zo kun je al vroeg in het jaar genieten van de extra kamer in de tuin en ook in de herfst lekker lang blijven zitten. Ideaal voor het hele jaar door!

2. Niet zo krap bij kas

Tuinkamer in kas
(Foto)
Wauw! 
Dat is het enige wat wij nog kunnen zeggen. Deze buitenkamer is gemaakt in een kas, waardoor je van alle kanten optimaal van de tuin kunt genieten. Dat is helemaal mooi meegenomen wanneer je ook nog eens zo'n prachtig uitzicht hebt als op deze foto. Tijd doorbrengen in deze buitenkamer is daarmee een cadeautje.
In deze buitenkamer is het zelfs mogelijk om hier de nacht door te brengen. Het is niet voor niets dat de eigenaren van deze kas er een bed neer hebben gezet. Snappen wij maar al te goed, want wie wil hier nou niet een nachtje doorbrengen?

3. Niet voor jou

Tuinkamer voor kinderen
(Foto)
Ja, dat lees je goed! Deze tuinkamer is helaas niet voor jou. Dit mini-exemplaar van een tuinkamer is namelijk gemaakt voor jouw (klein)kinderen! En daar worden wij best een beetje jaloers op…
Het simpele, houten ontwerp wordt opgefleurd door de verschillende bloembakken en het vrolijke meubilair. Wedden dat jouw kinderen met zo'n leuke tuinkamer niet meer uit de tuin te slaan zijn?

4. Dromen mag altijd

Buitenkamer aan zwembad
(Foto)
Oké, met deze tuinkamer spelen we misschien een béétje vals. We begrijpen dat veel Nederlandse tuinbezitters geen zwembad in de tuin hebben. Laat staan dat je daar zo'n tuinkamer bij kunt bouwen.
Toch kan deze niet ontbreken in het lijstje van mooiste buitenkamers. Dromen mag, toch?

5. Wit, witter, witst

Wit houten tuinkamer
(Bron)
Wanneer jij van een lichte, romantische stijl houdt, is deze buitenkamer er zeker een voor jou. Deze kamer is weer totaal anders gebouwd dan de voorgangers uit het rijtje van de mooiste buitenkamers. Doordat de voorkant volledig open is met twee balustrades, geeft het een open gevoel aan jouw tuin.
Al het hout is bij deze buitenkamer wit geschilderd, waardoor het een mooi contrast biedt met het groen in de tuin. Ook is het leuk om in deze buitenkamer met één accentkleur te werken. Zo fleur je de boel een beetje op, zonder er direct een bonte kermis van te maken.

6. De praktische kamer

Buitenkantoor
(Foto)
Een tuinkamer kan dienen als plek om tot rust te komen, maar het kan uiteraard ook een plek zijn waar jij jouw hobby uit kunt oefenen. Dit zie je dan ook terug in de afbeelding hierboven. Je kunt van een tuinkamer werkelijk alles maken wat je wilt!
Hierbij kun je denken aan een atelier voor een kunstenaar, een kleine garage waar je aan jouw motor kunt sleutelen of juist een hele steriele ruimte waar je een eigen roman kunt schrijven. Met een tuinkamer zijn er ontzettend veel opties mogelijk.

7. Klein maar fijn

Kleine houten buitenkamer
(Foto)
Het zevende voorbeeld uit het rijtje van de mooiste buitenkamers is er een die klein maar fijn is. Deze houten ruimte kun je aan de voorkant volledig openklappen, waardoor je optimaal van jouw tuin kunt genieten. Door een bank in de ruimte te plaatsen, heb je ook nog eens een plek waar je je terug kunt trekken wanneer de drukte in huis je even teveel wordt.
Het voordeel van deze buitenkamer is dat de voorwand ook weer dicht te maken is. Zo kun je ook bij slecht weer nog genieten van de tuin, zonder in de kou of regen te zitten. Win-winsituatie!

8. Verstoppertje spelen

Begroeide buitenkamer
(Foto)
Heb jij liever een tuinkamer die niet zo opvalt?
Ook dat is geen probleem. Zo kun je een eenvoudig huisje bouwen en deze simpelweg laten begroeien met verschillende klimplanten. Op deze manier wordt jouw tuinkamer één met de rest van de tuin en zal deze minder opvallen.
Een kamer als deze mag zich met recht een tuinkamer noemen!

9. Voor de dames

Knusse buitenkamer
(Foto)
Een buitenkamer kan stoer en robuust gebouwd en aangekleed worden, maar dat hoeft niet. Een buitenkamer kan ook zeker een typische meisjesuitstraling krijgen. Dit zie je bij deze kamer niet direct terug aan de buitenkant, maar wél aan de binnenkant.
De muren hebben een frisse, witte kleur gekregen en de inrichting is lieflijk. De kleuren en patronen waarvoor gekozen zijn, maken van deze buitenkamer een heuse she-shed.

10. Boven de grond

Boomhut buitenkamer
(Foto)
Deze tuinkamer bevindt zich boven de grond, waardoor het haast het gevoel van een boomhut geeft. Deze kamer is daarmee weer heel anders dan de andere tuinkamers uit dit artikel.
Deze kamer is wat kleiner, waardoor er geen ruimte is voor een bankstel of eettafel. Dat geeft niets, want door wat kussens op de grond te leggen heb je alsnog genoeg comfort om hier op een heerlijke zomeravond een wijntje te drinken.

11. Voor de hele familie

Buitenkamer met lange tafel
(Foto)
Een tuinkamer hoeft niet alleen een plek te zijn om te loungen, het is ook ideaal als locatie om te eten of om zelfs een buitenkeuken in te bouwen. In de kamer van bovenstaand voorbeeld is bijvoorbeeld een hele lange tafel geplaatst.
Door een tafel als deze in jouw tuinkamer te plaatsen, is dit dé plek om al jouw vrienden en familie uit te nodigen voor een heerlijke barbecue. Op deze manier is natafelen absoluut geen straf.

12. Net even anders

Tuinkamer in trailer
(Foto)
Deze buitenkamer is voor de tuinliefhebbers onder ons die wel van een gekke twist houden.
Een buitenkamer kun je namelijk ook in een oude trailer creëren. Op deze manier zal de kamer een minder open uitstraling hebben dan sommige andere buitenkamers die we je hebben laten zien, maar dat maakt de kamer niet minder leuk! Het plaatsen van een trailer als deze zal zorgen dat het dé eyecatcher in jouw tuin wordt.

13. Een mini-huisje

Buiteneetkamer
(Foto)
Dat een buitenkamer een extra ruimte is naast je woning, moge duidelijk zijn na het zien van de mooiste buitenkamers uit dit lijstje. Maar je kunt dit uiteraard ook een stapje verder nemen en van de kamer zelf een tweede mini-huisje maken.
Zoals je hierboven kunt zien is dit kleine huis ingericht als tweede eetkamer. Zo weet je zeker dat je je thuis gaat voelen in jouw buitenkamer!

14. De Hobbit-kamer

Vierkante houten buitenkamer met ronde openingen
(Foto)
De buitenkamer uit voorbeeld nummer 14 doet ons een beetje denken aan de woningen van de Hobbits uit Lord of the Rings. Door de grote rondingen waar je doorheen moet om de kamer te betreden, geeft het een uniek gevoel aan jouw tuin.
De inrichting van deze buitenkamer kun je zo gek maken als je zelf wilt. In dit voorbeeld is het rustig gehouden met twee banken, maar je kunt de binnenkant bijvoorbeeld ook van een leuk kleurtje voorzien om de binnenkant beter zichtbaar te maken. Alle opties zijn mogelijk!

15. Een groen dak

Buitenkamer met een groen dak
(Foto)
Op deze manier wordt een buitenkamer wel heel bijzonder. Deze kamer heeft namelijk een volledig begroeid dak waardoor de kamer haast één wordt met de tuin. Aan de voorkant zijn ook nog eens bakken in de houten balken gemaakt, waardoor je er zelf kruiden in kunt planten. Multifunctioneel, deze buitenkamer!
Mocht jij huisdieren hebben, dan is deze buitenkamer extra leuk. Zij kunnen namelijk op en neer van het dak rennen of huppelen. Maakt de tuin niet alleen leuk voor jou, maar ook voor hen. Zie jij jouw hond of konijn al gaan?

16. Less is more

Lichtgrijze tuinkamer
(Foto)
Mocht je de voorbeelden in dit rijtje wat heftig vinden voor in jouw tuin, dan is deze buitenkamer wellicht een betere optie voor jou. Het ontwerp van deze kamer is simpel en valt door de grijze kleur niet zo op. Ideaal wanneer je niet zo van tierelantijntjes houdt.
Het meubilair is, zoals je kunt zien, afgestemd op de kleur van de buitenkamer. Zo vormt alles een rustig geheel, waar jij met jouw vrienden en familie een tof tuinfeestje kunt houden.
Bezoek de webshop

17. Een beetje romantiek

Buitenkamer met veel glas
(Foto)
We sluiten dit lijstje met de 17 mooiste buitenkamers af met een kamer die een romantisch gevoel uitstraalt. Door het donkere hout te combineren met de witte deuren, zou deze buitenkamer bij wijze van spreken voor kunnen komen in een roman van Jane Austen.
Je kunt het interieur van de buitenkamer afstemmen met de buitenkant van de kamer, door wit te combineren met donker hout. Zo blijft de kamer in één stijl die heel romantisch oogt. Echter kun je er ook voor kiezen om het interieur juist totaal anders te doen. Zo weet je zeker dat jij een unieke buitenkamer in de tuin hebt staan!

Dit was een lijstje vol met de 17 mooiste buitenkamers. Wij worden van al deze prachtige buitenkamer wel een beetje jaloers. Wie wil er nou niet zo'n prachtige ruimte in de tuin om heerlijk in te relaxen? Wij zouden het wel weten!
Zou jij, na het zien van de mooiste buitenkamers, ook graag een extra ruimte in de tuin willen?
En hoe zou jij deze dan inrichten?
We zijn benieuwd wat jij een buitenkamer zou doen. Laat jouw mening achter in de reacties!